ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Εκμετάλλευση Ζώων στο Κέντρο της Αθήνας

26 Ιαν 2010


Τα τελευταία χρόνια, οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο, παρουσιάζουν την ευκαιρία για την εκμετάλλευση μικρών αλόγων πόνι και φιδιών από οργανωμένο κύκλωμα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων περιοχών. Ασυνείδητοι “έμποροι” περιφέρουν τα ταλαιπωρημένα άλογα πόνι και τα φίδια όλη την ημέρα, αναγκάζοντάς τα να στέκονται ατέλειωτες ώρες προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να φωτογραφήσουν κυρίως μικρά παιδιά μαζί με τα ζώα και να αποκομίσουν κέρδη από τις φωτογραφίσεις. Τις βραδινές ώρες τα ζώα φορτώνονται μαζικά σε φορτηγά. Στόχος τους είναι η εμπορευματοποίηση της αγάπης των παιδιών για τα ζώα.


Οι αρμόδιες αρχές, δηλαδή η Δημοτική Αστυνομία και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αδιαφορούν και επιτρέπουν τέτοιου είδους οικονομικές δραστηριότητες να διαδραματίζονται κυριολεκτικά κάτω από το βλέμμα τους. Το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν έχουν σχετικές άδειες για να χρησιμοποιούν τα ζώα τους ως “κερδοφόρες μηχανές” δεν απασχολεί την πολιτεία. Σε αναφορές από συμπολίτες μας που έγιναν επανειλημμένα στη Δημοτική Αστυνομία και σε υπαλλήλους του Yπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να λάβουν μέτρα για την πάταξη του παράνομου εμπορίου και κακοποίησης ζώων, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.


Καταγγέλλουμε το παράνομο εμπόριο με τη χρήση των ζώων αυτών και την παράνομη εκμετάλλευση τους από επιτήδειους.
Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να μη συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες που προάγουν την βάναυση εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων.


Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς (Δημοτική Αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Οικονομίας & Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) να εφαρμόσουν τους νόμους της χώρας μας και να πατάξουν τα φαινόμενα αυτά με την κατάσχεση των ζώων και την τιμωρία των υπευθύνων.


Η εποχή της Αρκούδας - χορεύτριας έχει εκλείψει από τη χώρα μας. Ας μην οπισθοδρομούμε με πόνι και φίδια – μοντέλα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΖΩΜΑΤΕΙΩΝ

Related Posts with Thumbnails