ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Σκαθάρι και Βιγκανισμός

30 Ιουλ 2008

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου προβληματίζει τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Έκκληση για στροφή στη χορτοφαγία, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου του θερμοκηπίου, απηύθυνε το πρώην «σκαθάρι», Πολ ΜακΚάρτνεϊ, εκφράζοντας επίσης την έκπληξή του γιατί οι περισσότερες περιβαλλοντικές ομάδες δεν υποστηρίζουν αυτή την τάση. Σε συνέντευξη που έδωσε στην οργάνωση ΡΕΤΑ, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, ο Μακ Κάρτνεϊ επισήμανε ότι οι εκτάσεις και το νερό που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή ζώων καθιστά τη βιομηχανία παραγωγής κρέατος ως έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες για την κλιματική αλλαγή και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
«Η μεγαλύτερη αλλαγή που ο καθένας μπορεί να κάνει στον τρόπο ζωής είναι να γίνει χορτοφάγος. Απευθύνω έκκληση σε όλους να σκεφτούν να κάνουν αυτό το απλό βήμα για να βοηθήσουν το πολύτιμο περιβάλλον και να το σώσουν για τα παιδιά του αύριο» δήλωσε ο διάσημος μουσικός.
«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που οι περισσότερες μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις αφήνουν έξω από τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη την παρότρυνση για τη χορτοφαγία» ανέφερε ο Μακάρτνεϊ στη συνέντευξή του. Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η βιομηχανία εκτροφής βοοειδών προκαλεί μεγαλύτερη έκλυση αερίων από ό,τι οι μεταφορές, συμβάλλοντας έτσι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Related Posts with Thumbnails