ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Ο Vegan Τρόπος των Shaolin Moναχών

6 Ιουλ 2008

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η σειρά «Kung Fu» ήταν η καλύτερη τηλεοπτική σειρά vegan που γυρίστηκε ποτέ, όπως φαίνεται από το σεβασμό του Caine (ο πρωταγωνιστής) για τη ζωή (ahimsa) και από την άρνησή του να τρώει κρέας. Εκείνο όμως που διαλαλούσε η σειρά αυτή, ήταν το ειρηνιστικό της μήνυμα. Το να βλέπεις έναν ήρωα να αρνείται τη χρήση της βίας ως πρώτη του επιλογή, προκειμένου να επιλύσει μια διαφωνία, ήταν σαν μια ανάσα δροσερού και φρέσκου αέρα για τα δεδομένα της τηλεόρασης. Εάν ο Caine μπορούσε να τρέξει αντί να παλέψει, το έκανε. Και ας ήταν άριστος στο kung fu.

Αλλά ο σεβασμός για τη ζωή είναι μόνο μια πλευρά της βουδιστικής και ταοϊστικής φιλοσοφίας που ακολουθούν οι Shaolin. Για να κρατούν το σώμα και το νου δυνατά και εστιασμένα, οι Shaolin ενσωμάτωσαν και υιοθέτησαν πολλές συμπεριφορές ζώων στην άσκηση του kung fu παράλληλα με τις διαλογιστικές πρακτικές τους.

«Όλα τα πλάσματα – μικρά και μεγάλα - είναι ένα με τη φύση. Καμία ζωή δεν είναι ασήμαντη. Εάν έχουμε τη σοφία να μάθουμε, όλα τα ζώα μπορούν να μας διδάξουν τις αρετές τους. Από το γερανό μαθαίνουμε τη χάρη και τον αυτοέλεγχο. Από το φίδι την ευλυγισία, τη σβελτάδα και τη ρυθμική αντοχή. Τα αλογάκια της Παναγίας μας διδάσκουν την ταχύτητα και την υπομονή. Από την τίγρη μαθαίνουμε την αντοχή και τη δύναμη. Και από το δράκο μαθαίνουμε να καβαλάμε τον άνεμο. Η ζωή στηρίζει τη ζωή και όλα τα ζωντανά πλάσματα χρειάζονται κατάλληλη θρέψη. Ωστόσο, με τη σοφία το σώμα μαθαίνει να συντηρείται με τρόπους που επιτρέπουν σε όλα τα πλάσματα να ζήσουν».

- Μaster Kan

Related Posts with Thumbnails