ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Μεταφορά Αλόγων για Σφαγή

19 Ιαν 2010

Eπιστολή προς Ευρωβουλευτές

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2010

Κάθε χρόνο, 100.000 άλογα μεταφέρονται σε ολόκληρη την Ευρώπη για σφαγή μετά από πολλές μέρες κοπιαστικού ταξιδιού, ανεξαρτήτως δυσμενών καιρικών συνθηκών, χωρίς ξεκούραση, τροφή ή νερό. Οι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στις μακρινές αυτές μετακινήσεις κάνουν τα άλογα να υποφέρουν από διάφορες ασθένειες, αφυδάτωση, εξάντληση, τραυματισμό, πόνο και υπερβολικό στρες. Οι διαδρομές αυτές δεν είναι μόνο απάνθρωπες, αλλά εντελώς περιττές. Η Παγκόσμια Οργάνωση Ευημερίας για τα Άλογα έχει εντοπίσει μια διαδρομή για σφαγή διαμέσου της Ευρώπης, η οποία περνά από 180 εξουσιοδοτημένα σφαγεία αλόγων πριν τον τελικό προορισμό τους. Εν ολίγοις, δε φτάνει που τα σφάζουμε, τα ταλαιπωρούμε κιόλας!

Ο σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ είναι ενάντια στη σφαγή των ζώων (οποιωνδήποτε ζώων) γιατί υπερασπίζεται το δικαίωμά τους στη ζωή, την ευζωία, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση. Πιστεύουμε ότι εάν υπάρχει η έννοια του δικαιώματος, αυτή πρέπει να αγκαλιάσει και να προστατέψει όλα τα συναισθανόμενα όντα. Σε διαφορετική περίπτωση, μιλάμε για διάκριση, αδικία και σπισισμό.


Παρόλα αυτά, επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι η τρέχουσα πολιτικο-οικονομική κατάσταση απέχει πολύ από το να εφαρμόσει την παραπάνω ηθική θέση απέναντι στα ζώα, και επειδή, όπως ήδη γνωρίζετε, η σημερινή νομοθεσία (Κανονισμός 1/2005 του Συμβουλίου της ΕΕ), έχει σοβαρές ανεπάρκειες ενώ κάποια κράτη-μέλη δεν την επιβάλλουν αυστηρά, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να βοηθήσετε με την ψήφο σας ώστε να σταματήσει η κακομεταχείριση και η ταλαιπωρία που υφίστανται τα υπέροχα αυτά πλάσματα, υπογράφοντας τη Γραπτή Διακήρυξη 54/2009 για την επανεξέταση του τρέχοντος Κανονισμού μεταφοράς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη μεταφορά των αλόγων σε μεγάλες αποστάσεις με σκοπό τη σφαγή, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Παγκόσμια Οργάνωση Ευημερίας για τα Άλογα:

τηλ. +44(0)1953497226,
ιστοσελίδα: www.worldhorsewelfare.org,

(ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ)

Related Posts with Thumbnails