ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

ΠΡΟσωρινή ΣΤέγη σε ΑδέσποΤΕς ψΥχές τΩρα!!!!

22 Σεπ 2010

To ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω είναι μια εναλλακτική, καινοτόμα και περιβαλλοντικά ευαίσθητη προσέγγιση στην διαχείριση αδέσποτων ζώων από το Δήμο.

Οι προηγούμενες στρατηγικές διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, η ασυλοποίηση και η επανένταξη τους, είχε αρνητικά και μοιραία πολλές φορές αποτελέσματα για τα ίδια τα ζώα, αποτυγχάνοντας στο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τα σημαντικά θέματα της εγκατάλειψης, της στείρωσης και της κακοποίησης.

Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης, περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας παγκοσμίως τονίζουν τις προηγούμενες αποτυχημένες πρακτικές. Αυτή τη στιγμή τα καταφύγια είναι υπερπλήρη αδυνατώντας να αναλάβουν άλλα περιστατικά, ενώ το πρόβλημα διαιωνίζεται με την ύπαρξη αστείρωτων ζώων στους δρόμους, και τις ελάχιστες υιοθεσίες των αδεσπότων.

Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω προσπαθεί να δώσει λύση σε όλα αυτά μέσα από τον κομβικό συνδυασμό ενεργοποίησης τόσο των δήμων όσο και των πολιτών, πιστεύοντας ότι μόνο με τέτοιες συνεργασίες θα υπάρξουν ορατά και πρακτικά αποτελέσματα στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη.

Οι ρόλοι & οι αρμοδιότητες κατανέμονται ως εξής:

· Ο Δήμος θα διαθέσει ένα χώρο μέσα στο Δημαρχείο όπου ο δημότης θα ενημερώνεται για το πρόγραμμα και εφόσον ενδιαφέρεται, θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο/ αίτηση προσωρινής φιλοξενίας ενός αδέσποτου ζώου.

· Το ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω θα παραλαμβάνει τα ερωτηματολόγια και θα επικοινωνεί με τους υποψηφίους ανάδοχους για περαιτέρω διευκρινήσεις και ενημέρωση του ενδιαφερόμενου πολίτη. Σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές της περιοχής, θα βρίσκουν ποιο αδέσποτο ζώο θα μπορούσε να φιλοξενηθεί από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, ανάλογα με το προφίλ και τους τυχόν περιορισμούς του αναδόχου. Στη τελική φάση, θα υπογράφεται το συμβόλαιο φιλοξενίας, όπου θα συναποφασίζονται οι αρμοδιότητες αναδόχου, του φιλοζωικού σωματείου/εθελοντή και του Δήμου. Το ζώο θα καταγράφεται και θα παραδίδεται στον ανάδοχο.

· Ο Δήμος μαζί με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής θα συνεχίσουν έχουν το ρόλο της υποστήριξης του ζώου όπως αυτός ισχύει και τώρα ως προς την κτηνιατρική περίθαλψη.

· Οι φιλοζωικές οργανώσεις / εθελοντές θα αναλάβουν την ενημέρωση της ανάδοχης οικογενείας περί ευζωίας του ζώου και την προώθησή του για υιοθεσία.

· Ο Δήμος και οι φιλοζωικές οργανώσεις / εθελοντές θα συνδράμουν σε προωθητικές ενέργειες του προγράμματος, γνωστοποιώντας το στους δημότες. Η προωθητική καμπάνια μπορεί να συμπεριλαμβάνει αφίσες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με την αφιλοκερδή συμμέτοχη γνωστών φιλόζωων προσωπικοτήτων, που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

· Ο Δήμος και οι φιλοζωικές οργανώσεις θα συνδράμουν στη περαιτέρω εξεύρεση χρηματικών πόρων για το πρόγραμμα μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ, ευρωπαϊκά προγράμματα και χορηγίες.

· Ο Δήμος και οι φιλοζωικές οργανώσεις θα συνδράμουν στη διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων του προγράμματος σε πανελλαδικό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εφόσον πρόκειται για μια καινοτόμα προσέγγιση διαχείρισης αδέσποτων και η Ε.Ε. ενθαρρύνει και προωθεί τη διάδοση βέλτιστων πρακτικών διακρατικά.

· Ο ενεργός πολίτης θα επιβραβεύεται για τη συνδρομή του με την κάρτα του ενεργού δημότη που θα συνδέεται με προνομία που απορρέουν από την ενεργή συμμέτοχη του στα κοινά της πόλης του (π.χ. έκπτωση σε τοπικά καταστήματα & σλόγκαν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ). Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνονται οι έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς και της ενεργής δραστηριοποίησης στη διαχείριση των προβλημάτων μιας τοπικής κοινωνίας.

Related Posts with Thumbnails