ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Προστασία των Γάτων και Σκύλων

5 Δεκ 2010

H Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει σημαντικά μέτρα για την προστασία των γάτων και σκύλων


Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων – GAWF χαίρεται ιδιαίτερα για τη σημερινή απόφαση των κρατών μελών της ΕΕ να εγκρίνει τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την ευζωία των γάτων και σκύλων. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της ζωής των κατοικίδιων ζώων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η σημερινή απόφαση σηματοδοτεί την έναρξη εργασιών προς την ομοιογενή αντιμετώπιση και προστασία των κατοικίδιων σε όλη την ΕΕ και για αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στη Βελγική Προεδρία για την πρωτοβουλία τους. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αντιμετώπιση των κατοικίδιων μέσα στις χώρες μέλη και ότι πρέπει να ληφθεί ανάλογη δράση για να ξεπεραστούν αυτές οι διαφορές και να αυξηθεί γενικά το επίπεδο φιλοζωίας.


Σύμφωνα με το άρθρο 13 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010) τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα, επομένως πρέπει και η ΕΕ να εναρμονιστεί και να εφαρμόσει πολιτικές που θα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές σχετικά με την ευζωία των ζώων.


«Η παντελής έλλειψη προστασίας για τους σκύλους και τις γάτες αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Τα Συμπεράσματα της ΕΕ αν εφαρμοστούν από τα σχετικά Υπουργεία, θα βελτιώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ευζωία των κατοικίδιων στην Ελλάδα.», σχολίασε η Carol MCbeth, διευθύντρια του GAWF στην Ελλάδα.


Good News for the Welfare of Cats and Dogs


On November 15 2010, EU member state representatives decided to endorse the Council Conclusions on the Welfare of Cats and Dogs proposed by the Belgian Presidency.


The Council recognized that there are major differences in animal welfare standards across EU member states and that there is a need for concerted action. This is a long waited and much needed step forward that will help to improve the welfare of companion animals throughout the European Union.


Animal Welfare Societies throughout the Union waited this action and are content that Member States realized the need for harmonized rules for the breeding and trading of companion animals, as well as an EU system for the registration and identification of these animals. The even better news is that the Council also recognized the need for much needed education programmes and campaigns on responsible cat and dog ownership.


The Conclusions are expected to be formally adopted at next week’s Agriculture Council and hopefully measures for the protection and welfare of companion animals will be announced as soon as possible.


Belgian Presidency must be congratulated for the initiative.



CYPRUS VOICE FOR ANIMALS WELCOMES THIS DECISION ΑΝD ANTICIPATES IMMEDIATE CHANGES!


ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ


Στις 15 Νοεμβρίου 2010, οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ απεφάσισαν να εγκρίνουν τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την προστασία και ευημερία των γάτων και σκύλων, ανοίγοντας το δρόμο για τη βελτίωση της ζωής των κατοικίδιων ζώων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέδειξε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στην αντιμετώπιση των κατοικίδιων μέσα στις χώρες μέλη και ότι πρέπει να ληφθεί συντονισμένη δράση για να ξεπεραστούν αυτές οι διαφορές και να αυξηθεί γενικά το επίπεδο προστασίας και ευημερίας τους. Επίσης συνειδητοποίησε την ανάγκη εναρμονιστικών κανονισμών για το εμπόριο και την αναπαραγωγή των ζώων αυτών αλλά και την ανάγκη για επιμορφωτικά προγράμματα και εκστρατείες για την υπεύθυνη διατήρηση και φροντίδα σκύλων και γάτων.


Η έναρξη εργασιών προς την ομοιογενή αντιμετώπιση και προστασία των κατοικίδιων σε όλη την ΕΕ αναμένεται να υιοθετηθεί και επίσημα στην ερχόμενη εβδομάδα και ευελπιστούμε σύντομα να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Τα εύσημα φυσικά θα πρέπει να αποδοθούν στη Βελγική Προεδρία για την πρωτοβουλία τους.


H ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

Related Posts with Thumbnails