ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

2 Ιουν 2011

Ας πάψουμε επιτέλους, τρώγοντας κρέας, να τρώμε τον πλανήτη μας…

Εκτός του ότι η κατανάλωση κρέατος είναι έγκλημα κατά της ζωής και πράξη ηθικά μη αποδεκτή, η εκτροφή των ζώων είναι μία από τις κύριες αιτίες όλων των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν μεγάλοι παγκόσμιοι οργανισμοί, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ο οποίος δημοσίευσε στις 24-11-2006, μία Έκθεση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κτηνοτροφίας.

Μελέτες επιστημόνων, από όλο τον κόσμο, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η εκτροφή των ζώων βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και επισημαίνουν ότι μια αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες έχει τη δυναμική να επιβραδύνει κατά πολύ την υπερθέρμανση του πλανήτη. Επίσης η υποβάθμιση και η ρύπανση των υδάτων, η αποψίλωση των δασών, η διάβρωση του εδάφους και η ερημοποίηση που προκαλούνται από την κτηνοτροφία, καταστρέφουν και αποδυναμώνουν το φυσικό μας περιβάλλον και συμβάλλουν σημαντικά στην απώλεια της βιοποικιλότητας. Μόλις πέρσι μία έκθεση της διεθνούς επιτροπής για την αειφόρο διαχείριση των πόρων από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), αναφέρει ότι μία σημαντική μείωση των επιπτώσεων της κτηνοτροφίας είναι δυνατή μόνο με μια ουσιαστική, παγκόσμια αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μας, μακριά από ζωικά προϊόντα.

Λαμβάνοντας υπόψη και τη ρήση του Αϊνστάιν… «τίποτα δε θα ευεργετήσει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσης της ζωής στη γη, όσο η μετάβασή μας σε μια χορτοφαγική διατροφή», ζητούμε από την Πολιτεία:

- την προώθηση της χορτοφαγικής διατροφής στη χώρα μας,
- τη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων προς την κτηνοτροφία και την αλιεία και την οικονομική ενίσχυση των βιολογικών καλλιεργειών,
- τη φορολόγηση του κρέατος και των άλλων ζωικών προϊόντων,
- τη χορήγηση χορτοφαγικών γευμάτων σε καντίνες σχολείων, εργασιακούς χώρους, νοσοκομεία και άλλα δημόσια εστιατόρια,
- την απαγόρευση της προπαγάνδας που παρουσιάζει τα ζωικά προϊόντα ως απαραίτητα για την υγεία μας,
- την απαγόρευση της παραγωγής και εισαγωγής ορισμένων ειδών κρέατος που έχουν παραχθεί με ιδιαίτερα βάναυσες συνθήκες.

To ΠΟΦΥΖΩ και οι Ανεξάρτητοι Vegans, σας καλούν, στις 5 Ιουνίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, έξοδος μετρό (συντριβάνι) για να σας ενημερώσουν για το Παγκόσμιο Κίνημα για την Κατάργηση του Κρέατος (Meat Abolition Movement), το οποίο εξαπλώνεται δυναμικά σε όλο τον κόσμο, με αίτημα την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος, της εκτροφής των ζώων, του κυνηγιού και της αλιείας.

Καλούμε το κοινό να στηρίξει την κατάργηση της παραγωγής κρέατος, της μεγαλύτερης αδικίας που διαπράττεται εις βάρος αισθανόμενων πλασμάτων και να αγωνιστεί μαζί μας, για μία ειρηνική συνύπαρξη της ανθρωπότητας με τον πλανήτη και τους υπόλοιπους κατοίκους του.

Ανεξάρτητοι Vegans και ΠΟΦΥΖΩ


Μηνακούλη Ρόζα (τηλέφωνα επικοινωνίας : 2108814677 , 6979314028)

Related Posts with Thumbnails