ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Αιδώς Αργείοι!!!

31 Μαρ 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, 30 Μαρτίου 2008

Καταγγέλλουμε την στάση της Πολιτείας να φιμώσει με βίαιο τρόπο την ειρηνική διαμαρτυρία εκ μέρους πολιτών και εκπροσώπων οργανώσεων κατά την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, σήμερα και ώρα 3 μ.μ., ενάντια στην εγκληματική πολιτική της Κίνας εις βάρος του λαού του Θιβέτ, του περιβάλλοντος, και των ζώων. Πριν ακόμα εκδηλωθεί οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας, οι προτιθέμενοι να διαμαρτυρηθούν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, χωρίς τους να δοθεί καμιά εξήγηση εκ μέρους των οργάνων, υπό το πρόσχημα της εξακρίβωσης των στοιχείων τους.
Όταν σε παγκόσμια κλίμακα εκδηλώνεται ελεύθερα η κατακραυγή εις βάρος της Κίνας, η Ελλάδα είναι η μόνη «δημοκρατική» χώρα, η οποία την φιμώνει με καταστολή. Από τη δική μας πλευρά δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Θεωρούμε ότι η Ελλάδα είχε μια ευκαιρία να δώσει μάθημα δημοκρατικής συνείδησης, αρνούμενη να παραδώσει την ολυμπιακή φλόγα στην χώρα που συγκεντρώνει την παγκόσμια κατακραυγή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την ανατριχιαστική βία εις βάρος των ζώων. Θεωρούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 παρωδία.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Συλλήψεις

Δεν πρόλαβαν να σηκώσουν πανό διαμαρτυρίας για τους βασανισμούς ζώων στην Κίνα έξι μέλη-φίλοι της ΠΟΦΥΖΩ -πολίτες για τα δικαιώματα της φύσης- γιατί τους πρόλαβε η Αστυνομία που τους συνέλαβε χθες στην είσοδο του Παναθηναϊκού Σταδίου καθώς εξελισσόταν η εκδήλωση για την αφή της ολυμπιακής φλόγας.Η Ρόζα Μηνακούλη, μέλος της ΠΟΦΥΖΩ, των Πράσινων και του ΠΑΝΔΟΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) είπε ότι «μετά την προσαγωγή μας στη ΓΑΔΑ μάς πήραν τα στοιχεία και μας άφησαν ελεύθερους» και πρόσθεσε: «Αν είστε βιαστές της φύσης, αν είστε υπέρ της καταπάτησης των δικαιωμάτων των ανθρώπων, αν είστε βασανιστές των ζώων, τότε ο δρόμος σας είναι η Κίνα». Ο δικηγόρος Αγγελος Αγγελέτος και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων δήλωσε «Αναρωτιέμαι αν ζω σε δημοκρατία ή δικτατορία».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/03/2008
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=74385216


Επιστράτευσαν 2.000 αστυνομικούς για μια «χούφτα» διαδηλωτές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ
Με την εντολή «συλλάβατε ό,τι κινείται» παρατάχθηκαν χθες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «συλλάβατε ό,τι κινείται» έστησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Προκειμένου να αποτραπούν ενέργειες ακτιβιστών ανάλογες εκείνων που διαδραματίσθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία κατά την αφή της ολυμπιακής φλόγας, η Αστυνομία προχώρησε σε 21 «προληπτικές» συλλήψεις πολιτών, με το αιτιολογικό ότι «εκδήλωσαν πρόθεση να δημιουργήσουν προβλήματα». Οι 2.000 και πλέον αστυνομικοί που είχαν «επιστρατευθεί» σχημάτισαν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από και μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και οδήγησαν τελικά στην Ασφάλεια 21 ακτιβιστές, όταν εκείνοι επιχείρησαν να ξεδιπλώσουν το πανό διαμαρτυρίας που κρατούσαν και να φωνάξουν συνθήματα διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Θιβέτ. Το δόγμα που επικράτησε στον σχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων ήταν «συλλάβατε όποιον μιλήσει», μετά την ψυχρολουσία που είχε υποστεί η ΕΛ.ΑΣ. στην Αρχαία Ολυμπία. Τη στιγμή που η τελευταία λαμπαδηδρόμος- ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή έμπαινε στο Καλλιμάρμαρο, ομάδα περίπου 15 ακτιβιστών βρισκόταν απέναντι από την είσοδο και κινήθηκε προς τον αστυνομικό κλοιό. Τα μέλη της πρόλαβαν να φωνάξουν «Σώστε το Θιβέτ» και μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχαν κυκλωθεί από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν σε κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. Μια άλλη, μικρότερη ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ξεδιπλώσει πανό και να ρίξει φυλλάδια, αλλά κι εκείνοι πολύ γρήγορα βρέθηκαν στην κλούβα. Συνολικά, 21 άνθρωποι, 13 Έλληνες, 7 Ινδοί και ένας από το Νεπάλ, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με το αιτιολογικό από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. ότι «εκδήλωσαν πρόθεση να δημιουργήσουν προβλήματα στην τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας». «Στόχος μας ήταν να εκφράσουμε τη γνώμη μας και να κάνουμε μια ειρηνική διαμαρτυρία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καταστροφή του περιβάλλοντος στην Κίνα. Είναι λυπηρό στη χώρα της Δημοκρατίας, οι πολίτες να μην έχουν δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους», λέει στα ΝΕΑ η κ. Ρόζα Μηνακούλη, πρόεδρος της Κίνησης ΠΟΦΥΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής) που ήταν μία από τους προσαχθέντες στην Ασφάλεια. Τελικά, νωρίς το απόγευμα, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων της ταυτότητάς τους, όλοι αφέθησαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Ωστόσο, τα αστυνομικά μέτρα για την τελετή είχαν μετατρέψει σε φρούριο το Παναθηναϊκό Στάδιο και μετέτρεψαν σε κόλαση το κέντρο της Αθήνας σε ακτίνα χιλιομέτρων. Οι διακοπές στην κυκλοφορία κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η ολυμπιακή φλόγα μέχρι να φθάσει στο Καλλιμάρμαρο άρχισαν περίπου στη μία το μεσημέρι.

TA NEA - 31.3.08

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080331&nid=8020880&sn=&spid=876

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΜΕ, ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΑΣ, ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ!

Η ΝΕΤ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 30/03/08 ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ(!) ΕΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ, ΕΝΩ, ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ΓΙΑ) ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΠΑΝΩ (*ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 7 ΣΟΦΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ, ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ) ΚΛΠ, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΜΑΣ!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΚΙΝΑ!

ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!! ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΜΕΤΕΡΝΙΧ ΤΟ 1821;; ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ; ΤΙ ΘΛΙΨΗ…. ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!
Ο Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ, Η ΕΡΤ ΟΜΩΣ ΤΙ ΛΟΓΟΥΣ ΕΧΕΙ;

Related Posts with Thumbnails