ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης

20 Απρ 2008

Τα μέλη της ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ, του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων (GAWF) και του Δικτύου των Δικαιωμάτων των Ζώων, την Μ. Τρίτη και ώρα 12.00 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος – έξοδος Μετρό, σιντριβάνι, θα μοιράσουν έντυπο υλικό που θα αναφέρεται στις καταστροφικές επιπτώσεις που επιφέρει η Μεγαλοβιομηχανία Παραγωγής Κρέατος στη Γη.
Στην έκθεση του Οργανισμού για τη διατροφή και την υγεία του Ο.Η.Ε. (FAO), o Ηenning Steinfeld, Ανώτατος Αξιωματούχος του Οργανισμού, αναφέρει ότι η εκτροφή ζώων είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες των σημερινών σοβαρότατων περιβαλλοντικών προβλημάτων κι ότι απαιτείται άμεση δράση για να διορθωθεί η κατάσταση.
Ο Geri Brewster, διατροφολόγος του Northern Westchester Hospital της Ν. Υόρκης, μας λέει ότι «αν οι άνθρωποι γνώριζαν ότι τρώγοντας κρέας απειλούν το περιβάλλον, σίγουρα θα το ξανασκεφτόντουσαν πριν παραγγείλουν ένα burger».
Ο καθηγητής Dr. John Powles, ειδικός στον τομέα Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστήμιο του Cambridge, υποστηρίζει επίσης ότι αν ο παγκόσμιος μέσος όρος κατανάλωσης κρέατος έπεφτε στα 90 γραμμάρια την ημέρα (κατ’άτομο), θα μπορούσε να επιβραδυνθεί η κλιματική αλλαγή που επιφέρει την αύξηση της θερμοκρασίας.
Επιλέγοντας λοιπόν μια χορτοφαγική διατροφή, όχι μόνο μπορούμε να σταματήσουμε:
- την υπερθέρμανση της γης
- την αποδάσωση και την ερημοποίησή της
- την σπατάλη των υδάτων της
- τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τα ζωικά απόβλητα
- το υψηλό κόστος ενέργειας που απαιτείται και τη βιομηχανοποίηση των ζώων και τη μεταφορά τους,
αλλά και να συμβάλλουμε στη σωτηρία των συνανθρώπων μας, που πεθαίνουν από πείνα, αφού το 1/3 των δημητριακών του κόσμου παρέχεται ως τροφή στα εκτρεφόμενα ζώα. Αν μια τυπική δυτική διατροφή βασισμένη στο κρέας μπορεί να θρέψει 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους, μια φυτικά βασισμένη διατροφή μπορεί να μας θρέψει όλους και να σώσει και τα ζώα από τους εκδοροσφαγείς. Πάνω από 50 δισεκατομμύρια ζώα οδηγούνται στα σφαγεία το χρόνο, για να γίνουν κρέας στο τραπέζι μας. Φέτος για το Πάσχα θα σφαγιασθούν γύρω στα 1.700.000 αμνοερίφια. Έλεος πια!!!

«Τίποτα δεν θα ωφελήσει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης της ζωής στη Γη, όσο η μετάβαση μας σε μια χορτοφαγική διατροφή».

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Related Posts with Thumbnails