ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταματήστε τη Σφαγή των Αμνών!

20 Απρ 2008

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ 3 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Σταματήστε τη σφαγή των αμνών» Κάλεσμα σιωπηλής διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος -έξοδος Μετρό, σιντριβάνι- για αύριο στις 12 το μεσημέρι απευθύνουν τρεις οργανώσεις στους πολίτες που δεν επιθυμούν πλέον να βλέπουν την «παρέλαση φρίκης» με τα σφαγιασμένα αμονοερίφια στα κρεμασμένα τσιγκέλια.

Η ΠΟΦΥΖΩ (Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής), το GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Ζώων τονίζουν τα εξής: «Κάθε χρόνο πριν από το Πάσχα γύρω στα 20 χρόνια τώρα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Να επαναλαμβάνεται, δηλαδή, στη μικρή οθόνη η παρέλαση σφαγιασμένων ζώων και να χαλάει ο κόσμος με τις βαπτίσεις των αμνοεριφίων (ελληνοποιήσεις). Φέτος ίσως γλιτώσουμε τα βαφτίσια γιατί μας διαβεβαιώνουν ότι τα σφαγμένα ζωντανά θα έχουν ταυτότητα».

Το ζήτημα όμως είναι να σταματήσει ο βασανισμός τους σε όλα τα στάδια της ζωής τους, ιδίως κατά την εντατική μαζική παραγωγή-σφαγή σε σφαγεία που δεν πληρούν και τις προδιαγραφές υγιεινής, κάτι που τουλάχιστον μας αφορά όλους. Οι τρεις οργανώσεις επικαλούνται μια μελέτη των Ηνωμένων Εθνών του 2006 που βρίσκει ότι η βιομηχανική παραγωγή κρέατος προκαλεί περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου απ' ό,τι όλα τα αυτοκίνητα (σ.σ. το θεωρώ κάπως υπερβολή, αλλά είναι και ένα ζήτημα) και ζητούν από τους πολίτες να συμμετάσχουν στο ίδιο κάλεσμα για τον ίδιο λόγο και στις 22 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στην ίδια πλατεία. Επίσης, απευθύνουν και ένα χριστιανικό μήνυμα: «Η πίστη μας προς τον Θεό πρέπει να εκδηλώνεται με πράξη αγάπης και όχι με θυσίες "πορευθέντες δε μάθετε τι εστίν έλεον θέλω και ου θυσία" (Κ.Δ. Ματθαίος, κεφ. 9, 13 και 12, 7)».

Φ.Κ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/04/2008

Related Posts with Thumbnails