ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Η Aπόλυτη Φρίκη των Αλογομαχιών

24 Μαΐ 2008

Η μάζα ζητωκραυγάζει όταν το καστανό άλογο μπήγει τα δόντια στο λαιμό του αντίπαλου ζώου. Ματωμένα μάτια, αφρός στο στόμα, δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι μέχρι που τα μάτια του αντίπαλου ζώου σκάζουν και βγαίνουν από τις κόγχες. Η διαφυγή του ζώου που καταρρέει είναι αδύνατη.


Το παραδοσιακό έθιμο των αλογομαχιών γίνεται μόνο στις Φιλιππίνες (Μindanao) και σε κάποιες επαρχίες της Κίνας. Τα άλογα ψυχορραγούν πάνω από 6 ώρες. Για να αρχίσουν να μάχονται μεταξύ τους, εφαρμόζονται κάποιες σκληρές τεχνικές. Ρίχνουν μια φοράδα στην αρένα. Το θηλυκό ζώο εξαναγκάζεται σε συνουσία πάνω από 30 φορές για να διασκεδάσει το πλήθος. Στην προσπάθεια τους να δραπετεύσουν τα άλογα σπάζουν τα πόδια τους. Η κτηνιατρική φροντίδα είναι συνήθως ακριβή για τους ιδιοκτήτες των αλόγων. Τα ζώα σκοτώνονται και το κρέας τους ψήνεται σε σχάρα δίπλα στην αρένα, όπου περιμένει το πλήθος στη σειρά. Οι αγώνες που χαρακτηρίζονται ως «παραδοσιακό έθιμο μονομαχίας αλόγων», φέρνουν μεγάλαχρηματικά ποσά που ελέγχονται από συνδικάτα εγκλήματος.

http://www.naftemporiki.gr/photos/photo.asp?id=6920

Related Posts with Thumbnails