ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Η Ισπανία αναγνωρίζει τα Δικαιώματα των Πιθήκων

2 Ιουλ 2008

Το ισπανικό κοινοβούλιο αποφάσισε να δηλώσει τη συμπαράστασή του προς το κίνημα για τα δικαιώματα των πιθήκων, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία.

Η Περιβαλλοντική Επιτροπή του κοινοβουλίου ενέκρινε αποφάσεις που παρότρυναν την Ισπανία να συμβαδίσει με τις αρχές του Great Apes Project, το οποίο έχει ιδρυθεί από επιστήμονες και φιλοσόφους που λένε ότι οι κοντινότεροι γενετικοί συγγενείς μας δικαιούνται να έχουν δικαιώματα που μέχρι τώρα περιορίζονται στους ανθρώπους. Αυτή είναι μία ιστορική μέρα για τον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και για την υπεράσπιση των συντρόφων μας στη σκάλα της εξέλιξης, η οποία αδιαμφισβήτητα θα περάσει στην ιστορία της ανθρωπότητας," δήλωσε ο Πέντρο Πόζας, ο Ισπανός διευθυντής του Great Apes Project.

Οι νέες αποφάσεις έχουν υποστήριξη από πάνω από ένα κόμμα και από την πλειοψηφία, και αναμένεται να γίνουν νόμοι. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να ανανεώσει τη νομοθεσία εντός ενός έτους, ώστε να απαγορευτούν επιβλαβή πειράματα σε πιθήκους στην Ισπανία. Η χρήση πιθήκων για τσίρκο, τηλεοπτικές διαφημίσεις ή ταινίες θα απαγορευτεί επίσης, και παράβαση των νέων νόμων θα γίνει αδίκημα σύμφωνα με τον ισπανικό ποινικό κώδικα.

Οι φιλόσοφοι Πήτερ Σίνγκερ και Πάολα Καβαλιέρι ίδρυσαν το Great Ape Project το 1993, προτείνοντας ότι "μη ανθρώπινα ανθρωποειδή" όπως οι χιμπατζίδες, γορίλλες, ουρακοτάγκοι και μπονόμπος θα έπρεπε να απολαμβάνουν δικαιώματα στη ζωή, ελευθερία και μη βασανισμό.

http://www.reuters.com/article/scienceNews/idUSL256586320080625?feedType=RSS&feedName=scienceNews&rpc=22&sp=true

(Από το "χορτοφαγία-στάση ζωής-φόρουμ")

Σχόλια

Eύγε στην Ισπανία! Της ευχόμαστε ολόψυχα να αναγνωρίσει το δικαίωμα στη ζωή και στην ελευθερία και στους εκατοντάδες ταύρους που τόσο βάναυσα δολοφονούνται κάθε χρόνο, εδώ και πολλά χρόνια, στις αρένες για χάρη ενός αιμοσταγούς και αδηφάγου κοινού που δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο του Κολοσσαίου... Και καλά τότε υπήρχε μια καλή δικαιολογία να αφανιστούν οι εχθροί του κράτους, που ήταν οι Χριστιανοί (!), με σκληρό και απάνθρωπο παραδειγματισμό. Στις ταυρομαχίες τι δικαιολογία υπάρχει; Εκτός αν έχουν ανακυρηχθεί επισήμως οι ταύροι εχθροί του κράτους της Ισπανίας!...

Related Posts with Thumbnails