ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Σκυλιά-Σκιάχτρα στη Σκύρο!

3 Σεπ 2008

Μετά την ντροπή της Ικαρίας, κτηνωδία με σκυλιά-σκιάχτρα και στη Σκύρο! Νέα καταγγελία έγινε στην «Espresso» για τα δεκάδες σκυλιά-φύλακες προβάτων που «σβήνουν» καθημερινά από δίψα και πείνα, εγκαταλειμμένα στη «μέση του πουθενά». Επισκέπτες της Σκύρου μαρτυρούν πως στην περιοχή Αγιος Πέτρος αργοπεθαίνουν τετράποδα, δεμένα σε παλούκια κατά μήκος του δρόμου. Εχοντας για μοναδικό καταφύγιο ένα σιδερένιο βαρέλι, οι σκύλοι χρησιμοποιούνται παράνομα από τους κτηνοτρόφους του νησιού ως σκιάχτρα. «Τα ζώα είναι δεμένα σε ακατοίκητη περιοχή μέσα στο λιοπύρι, χωρίς σκιά και νερό. Τάισα αυτά τα ζώα και κατάπιναν σε δευτερόλεπτα την τροφή. Τα σκυλιά αυτά είναι αναλώσιμα. Πεθαίνουν και τα αντικαθιστούν με κουτάβια που έχουν την ίδια τύχη. «Η αστυνομία και οι τοπικοί άρχοντες συγκαλύπτουν την κτηνωδία» καταγγέλλει τουρίστας που φωτογράφισε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης νίπτει τα χείρας του... «Δεν γνωρίζω πού πρέπει να απευθυνθώ. Δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος και ποιος μπορεί να βοηθήσει». Αναγνωρίζει πως η συμπεριφορά των κτηνοτρόφων απέναντι στα σκυλιά είναι «απάνθρωπη», όμως αρκείται στο γεγονός ότι τα ζώα έχουν ιδιοκτήτες. «Δεν είναι αδέσποτα ζώα. Βρίσκονται σε ιδιωτικούς χώρους δεμένα από κτηνοτρόφους για να μην αφήνουν τα πρόβατα να φύγουν» δήλωσε για τα ζωντανά σκιάχτρα που δεν προλαβαίνουν να κλείσουν ούτε ένα χρόνο ζωής.

Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο 3170 για τα ζώα συντροφιάς, ο ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται να δηλώνει το σκύλο του στο φορέα που είναι αρμόδιος για την τήρηση σχετικών αρχείων, δηλαδή στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. Επίσης, οφείλει να μεριμνά για την ευζωία, την κτηνιατρική εξέταση του σκύλου του και να μην τον εγκαταλείπει.

Την κτηνωδία της Σκύρου σχολίασε και η βουλλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή που τρία χρόνια πιέζει την Εισαγγελία Σάμου να ασχοληθεί με τα σκυλιά της Ικαρίας. «Η Ελλάδα βρίσκει κάθε φορά τρόπους να γίνεται "ρόμπα". Εάν έρθει το BBC και το CNN και εξευτελίσει τους Ικαριώτες και τους Σκυριανούς, ενημερώνοντας τους τουρίστες να μην πατάνε εκεί που βασανίζουν τα ζώα, μόνο τότε θα βάλουν μυαλό οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι. Επίσης, αν ο δήμαρχος Σκύρου δεν γνωρίζει πού να απευθυνθεί για τα δεμένα ζώα, είναι ανίκανος και θα έπρεπε να παραιτηθεί» επισήμανε στην «Espresso» τονίζοντας πως μόνη λύση για τα άτυχα τετράποδα είναι η «διαπόμπευση των κατοίκων».

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts with Thumbnails