ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Όλη η Αλήθεια για την Κτηνοτροφία

27 Σεπ 2008

"Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι μόνο ζώα." Θεοντόρ Αντόρνο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η ιστορία από το σουβλάκι ή την πίτσα που φάγατε καθισμένοι στον καναπέ του σαλονιού σας; Ή του ζαμπόν που βρίσκετε σε πολύ εντυπωσιακή συσκευασία στα ψυγεία των super markets;
Γνωρίζετε ότι η βιομηχανία ζώων αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο βάναυσα πράγματα που υπάρχουν επάνω στη γη; Ότι τα ζώα αντιμετωπίζονται ως μηχανές παραγωγής κρέατος και γάλακτος κι όχι σαν αισθανόμενα όντα που νιώθουν τον πόνο όπως τον νιώθουμε και εμείς;
Οι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα για τη βαναυσότητα που υποστηρίζουν όταν αγοράζουν κρέας. Στα σφαγεία, αρκετά από τα ζώα γδέρνονται, διαμελίζονται, ή ρίχνονται σε ζεματιστό νερό για να αφαιρεθεί το τρίχωμά τους, ενώ ακόμα είναι ζωντανά! Κόβονται έπειτα σε μικρότερα κομμάτια, τυλίγονται σε σελοφάν, και παρουσιάζονται στα ράφια των super markets.
Όπως είπε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ: "Αν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους, όλοι θα γίνονταν χορτοφάγοι".
Απλά σκεφτείτε: θα σας άρεσε να περνάτε όλη τη σύντομη και θλιβερή ζωή σας μέσα σε ένα κλουβί στο οποίο δεν μπορείτε καν να γυρίσετε; Να υποφέρετε από αρρώστιες και φρικτούς πόνους και να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τους ανακουφίσετε; Χωρίς να μπορείτε να νιώσετε τον ήλιο ή να δείτε το φως και χωρίς ποτέ να αναπνεύσετε τον καθαρό αέρα;
Να σας ευνουχίζουν, να σας σημαδεύουν με πυρακτωμένα σίδερα, να σας ακρωτηριάζουν ότι δεν χρειάζεται για την παραγωγής του κρέατός σας (π.χ. κέρατα, ουρές, ράμφη) χωρίς κανένα αναισθητικό; Περιττά έξοδα και κόπος για αυτούς!
Κι όταν έρθει η ώρα να σας μεταφέρουνε στο σφαγείο, να σας βάζουνε μέσα σε υπερφορτωμένα φορτηγά, όπου δεν μπορείτε να αναπνεύσετε καλά-καλά, χωρίς τροφή και νερό για πολλές μέρες, εκτεθειμένους στις όποιες καιρικές συνθήκες, ενώ κινδυνεύετε να πεθάνετε τελικά κατά τη μεταφορά.
Και όταν φτάνετε πια στα σφαγεία μη μπορώντας να σταθείτε στα πόδια σας από την εξάντληση, να σας κλωτσάνε και να σας χτυπούν για να προχωρήσετε προς τη σφαγή;
Και εκεί πρέπει να περιμένετε στη σειρά για να σας σφάξουν, βλέποντας και ακούγοντας και μυρίζοντας το θάνατο των συνανθρώπων σας παντού, γύρω και μπροστά σας!
Και η σφαγή σας δε γίνεται με κανένα σεβασμό και ευαισθησία, αλλά με τους πιο φθηνούς για τις εταιρείες και τους πιο βολικούς για του υπαλλήλους τρόπους. Μη φαντάζεστε ότι θα σας ναρκώσουν και δε θα καταλάβετε τίποτα. Όχι! Θα έχετε πλήρως τις αισθήσεις σας καθ’ όλη τη διαδικασία!
Ξέρετε ότι τα περισσότερα ζώα σφάζονται, τεμαχίζονται, γδέρνονται ή βράζονται ζωντανά; Δεν είναι δυνατόν θα πείτε! Κι όμως! Κρυφές κάμερες που τοποθέτησαν φιλοζωϊκές οργανώσεις αποκαλύπτουν όλη τη φρίκη που βιώνουν τα ζώα από την πρώτη μέρα της ζωής τους έως το θάνατό τους!
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για την γαλακτο-βιομηχανία και τη βιομηχανία των αυγών. Για να μπορούμε εμείς να έχουμε το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι μας οι μητέρες αγελάδες στερούνται τα μωρά τους 24-48 ώρες μετά τη γέννηση τους (στην φύση θα θηλάζανε και θα ζούσανε μαζί με τα μωρά τους για τουλάχιστον 6-8 μήνες). Κλαίνε και βελάζουν για τα μωρά τους. Το ίδιο και τα μωρά για εκείνες. Είναι αναγκασμένες να είναι συνέχεια και αφύσικα έγκυες για να μπορούν να παράγουν συνέχεια γάλα. Ζούνε σε επιβαλλόμενη ακινησία, συνδεδεμένες συνέχεια με ηλεκτρικές μηχανές αρμέγματος.
Για να μπορούνε τα ζώα να επιβιώσουν έστω και για λίγο σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, τους χορηγούνται μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων, μαζί με ορμόνες και αφύσικες τροφές για να επιταχύνουν αφύσικα την ανάπτυξη τους και να προσθέσουνε βάρος στα σώματα τους (οπότε περισσότερο κέρδος στις εταιρείες) αλλά και για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος! Και βεβαίως τα τρώμε όλα αυτά.
Το να τρως ένα πλάσμα που το έχουν ανατρέψει για να φαγωθεί, και που ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να είναι ένα πραγματικό ον, είναι μη υγιεινό. Είναι σα να τρως μόνο μιζέρια, μια ζωή γεμάτη πόνο, λύπη και βάσανα.
Τρώγοντας τη σάρκα αυτών των πλασμάτων, τρώμε τον πόνο τους, τρώμε το φόβο τους, τρώμε τη στέρηση τους, τρώμε τα μαρτύρια τους. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό και συγχρόνως να προσδοκούμε μια ζωή χαράς, ευημερίας και υγείας. Αυτά είναι αντίθετα πράγματα.
Έτσι λοιπόν η απληστία και η λαιμαργία του σύγχρονου ανθρώπου με την ατέλειωτη, χωρίς ηθικά διλήμματα σφαγή αθώων πλασμάτων που πραγματοποιείται καθημερινά (150 εκατομμύρια ζώα σφάζονται για ανθρώπινη κατανάλωση κάθε μέρα), έχει τις συνέπειές της.
Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες ενοχοποιούν το κρέας και τα γαλακτοκομικά για καρδιοπάθειες, πολλές μορφές καρκίνου, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη, οστεοπόρωση, αρρώστιες των νεφρών, αρθρίτιδα, και άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις που πλήττουν ολοένα και περισσότερους Έλληνες, κάθε χρόνο, σε ολοένα και νεότερες ηλικίες, αποδεκατίζοντας νέους σχετικά ανθρώπους.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έφτασε στο σημείο να προβλέψει το 1991 τη σημερινή κρίση καρκίνου στο δυτικό κόσμο, ως αποτέλεσμα της πλούσιας σε κρέας και γαλακτοκομικά διατροφής!
Υπάρχουν πολλές έρευνες διεθνώς, που αποκαλύπτουν ότι το λίπος των ζωικών τροφών μετατρέπεται εύκολα, σε λίπος στο ανθρώπινο σώμα. Γι’ αυτό η παχυσαρκία έχει πάρει επιδημιολογικές διαστάσεις!
Η βιομηχανία γάλακτος προωθεί την κατανάλωση γαλακτοκομικών ως μέτρο πρόληψης κατά της οστεοπόρωσης, αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι τελείως αντίστροφη. Μελέτες που δεν έχουν γίνει ποτέ πρωτοσέλιδο, υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών, ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την εξάπλωση της οστεοπόρωσης (The china study 2004). Οι ζωικές πρωτεΐνες αναγκάζουν το σώμα μας να αποβάλει ασβέστιο! Και το κρέας, το γάλα και το γιαούρτι είναι ζωικές πρωτεΐνες. Είναι γνωστό ότι «οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος, έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα».
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η χορτοφαγία έχει χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει τέτοιου είδους καταστάσεις και είναι βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε κούρας αποτοξίνωσης του σώματός μας.
Το κρέας και τα γαλακτοκομικά δεν τα χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε – τα τρώμε μόνο για την απόλαυση, τη συνήθεια, και την ευκολία μας. Οι φυτοφάγοι ζουν περισσότερο και υποφέρουν πολύ λιγότερο από τις σύγχρονες ασθένειες!
Είναι άκρως θλιβερό το γεγονός ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και το Υπουργείο Υγείας αδιαφορούν για το φαινόμενα αυτό, και δεν πραγματοποιούν εκστρατείες διαφώτισης του κοινού.
Ο Λέο Τόλστοι, γνωστός χορτοφάγος και κορυφαίος συγγραφέας, είπε:
"Η χορτοφαγία εξυπηρετεί ως το μέτρο από το οποίο ξέρουμε ότι η αναζήτηση της ηθικής τελειότητας από την πλευρά της ανθρωπότητας είναι γνήσια και ειλικρινής."
Πολλές θρησκείες ανά τον κόσμο, που ως δηλωμένο στόχο έχουν την ανύψωση της ψυχής, π.χ. βουδισμός, θεωρούν την χορτοφαγία βασική προϋπόθεση. Οι περισσότεροι πνευματικοί δάσκαλοι απέχουν από το κρέας εντελώς. Στην Ελληνική Ορθόδοξη θρησκεία υπάρχουν περίοδοι νηστείας και αποχής από οτιδήποτε ζωικό. Γιατί άραγε; Όλες αυτές οι αποκαλύψεις οδηγούν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους στη χορτοφαγική διατροφή. Πολλοί σταρ του κινηματογράφου όπως ο Ρίτσαρντ Γκίρ, η Κίμ Μπάσιντζερ, μεγάλοι αθλητές όπως ο Κάρλ Λιούης, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα κι άλλοι πολλοί είπαν όχι σε αυτό το ολοκαύτωμα των ζώων, που μόνο πολιτισμό δε δηλώνει.
Αν η σφαγή ανυπεράσπιστων πλασμάτων που έχουν το ίδιο πάθος με μας να ζήσουν κι αυτά τη ζωή που τους ανήκει και που εμείς τους τη στερούμε για τη δική μας καλοπέραση δεν είναι έγκλημα τότε τι είναι;
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε το λαχταριστό παριζάκι από το super market, θυμηθείτε ότι μέσα στη συσκευασία κρύβεται πολύ δυστυχία, πόνος και αρρώστια που κανείς δε θέλει να μάθετε!

“Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη.” Πυθαγόρας

της Έλενας Τρίπατζη

Related Posts with Thumbnails