ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

ΚΑΛΕΣΜΑ για την 4η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

1 Οκτ 2008

Τα ζώα είναι ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ. Ελάτε OΛΟΙ στο Σύνταγμα, στις 4 Οκτωβρίου, 11.00-13.00, για να διαδηλώσουμε μαζί την απελευθέρωσή τους και να διαμαρτυρηθούμε συγκεκριμένα για τα εξής:

1) Για την κτηνοτροφία. Πάνω από 56 δισεκατομμύρια ζώα (περίπου 153 εκατομμύρια ημερησίως) σφάζονται κάθε χρόνο, μετά από μια σύντομη και θλιβερή ζωή γεμάτη πόνο και βάσανα, για τις διατροφικές μας συνήθειες. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν αν είναι λογικό ένας ζωόφιλος, ή ένας υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, να είναι κρεοφάγος. Ο ΠΟΦΥΖΩ καλεί όλους μας να είναι η 4η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ημέρα αποχής από το κρέας κι από όλα τα προϊόντα της ζωϊκής βιομηχανίας.
2) Για το κυνήγι που καλά κρατεί. Τα ζώα δεν είναι θηραματικός πλούτος, όπως ισχυρίζεται ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κιλτίδης, αλλά πλάσματα που όμως κι εμείς αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, πονούν και υποφέρουν. Θεωρούμε ανήθικο και απάνθρωπο να αφανίζονται για την παράλογη ψυχαγωγία των 250.000 (νόμιμων και ποιος ξέρει πόσων παράνομων) τουφεκιοφόρων συμπολιτών μας.
3) Για την αντι-φιλοζωική εγκύκλιο που εξέδωσε ο προαναφερόμενος Υφυπουργός για τους τετράποδους πιστούς μας φίλους, αλλά και για τις αμέτρητες καθημερινές κακοποιήσεις και θανατώσεις τους, τις οποίες το αρμόδιο Υπουργείο θεωρεί «μεμονωμένα περιστατικά» για να μη δεσμευτεί να λάβει κανένα μέτρο, τη στιγμή που οι φόλες και τα κρέατα με γυαλιά βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και ακολουθούν το ξύλο, η άσπλαχνη εγκατάλειψη, το κρέμασμα, το σούβλισμα, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
4) Για τα ζώα που θανατώνονται με φρικαλέους τρόπους για τη γούνα τους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα διατηρεί 1.100 επιχειρήσεις γουνοποιίας και 35 εκτροφεία γουνοφόρων ζώων. Φέτος, στην Καστοριά μόνο θα θανατωθούν 3 εκατομμύρια μινκ από τα οποία θα ραφτούν 100.000 γούνες.
5) Για τα πειραματόζωα που σε παγκόσμια κλίμακα πεθαίνουν κάθε δευτερόλεπτο στα βιοτεχνολογικά, κλινικά, δερματολογικά κλπ εργαστήρια πειραμάτων. Στη Μεγάλη Βρετανία, ένα ζώο πεθαίνει στα εργαστήρια κάθε πέντε δευτερόλεπτα, ενώ κανένα είδος δε ξεφεύγει από τους μενγκελιανούς πειραματιστές: από την κατσαρίδα έως τον καρχαρία, όλα αιχμαλωτίζονται για να θανατωθούν μετά από αποτρόπαια βασανιστήρια, αφού μετατραπούν πρώτα σε φρανκενσταϊνικά τέρατα.
6) Για τα τσίρκο, τους ζωολογικούς κήπους ή ζωολογικά πάρκα, τα δελφινάρια, τα ερπετάρια, τα ενυδρεία και όλα γενικώς τα κλουβιά, όσο «χρυσά» κι αν είναι. Η αιχμαλωσία οποιουδήποτε ζωντανού πλάσματος δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κανενός είδους ψυχαγωγίας ή εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι ο άνθρωπος όποιος κι είναι, απ’όπου κι αν κατάγεται και όποια κι αν είναι η πορεία του, έχει τη δυνατότητα να γίνει καλύτερος. Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε, κι όχι μόνο να λεγόμαστε, άνθρωποι, θα πρέπει να πάψουμε να θεωρούμε τις άλλες μορφές ζωής αντικείμενα στα δικά μας συστήματα διασκέδασης, παραγωγής, κατανάλωσης και κερδοσκοπίας. Αντίθετα, πρέπει να αρχίσουμε επιτέλους να τα θεωρούμε συνοδοιπόρους στο κοινό μακρινό ταξίδι μας προς την εξέλιξη. Διαφορετικά πως περιμένουμε να εξελιχθούμε ως είδος όταν πατάμε διαρκώς πάνω στις άλλες μορφές ζωής για να ανέβουμε; Πού περιμένουμε να φτάσουμε έτσι; Σίγουρα όχι στον κήπο της Εδέμ...

«Όσο οι άνθρωποι σφαγιάζουν τα ζώα, θα σκοτώνονται μεταξύ τους. Πράγματι, αυτός που σπέρνει το σπόρο του θανάτου και του πόνου, δεν μπορεί να δρέψει χαρά κι αγάπη» -- Πυθαγόρας

Για τον ΠΟΦΥΖΩ
Ρόζα Μηνακούλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Άλλη μια ημέρα των ζώων θα έρθει και θα περάσει χωρίς να αλλάξει τίποτα για τα εν λόγω τιμώμενα πλάσματα, αφού αυτά θα εξακολουθούν να σφαγιάζονται και να καταβροχθίζονται στα «πολιτισμένα» τραπέζια μας, να γδέρνονται ζωντανά για να στολίζουν την ανθρώπινη ματαιοδοξία μας, να αφανίζονται για την ψυχαγωγία των νόμιμων και των παράνομων κυνηγών, να βασανίζονται απάνθρωπα στα βιοτεχνολογικά εργαστήρια πειραμάτων και να μετατρέπονται σε τέρατα για το «καλό» της ανθρωπότητας, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος...

Οι αιώνες διαδέχονται ο ένας τον άλλον, ενώ η φυγόκεντρη πορεία μας από τη μακρινή εκείνη εποχή που δε μολύναμε τον οργανισμό μας με αιματηρές τροφές και ζούσαμε σε αρμονία με τη φύση και τα ζώα, συνεχίζει ακάθεκτη. Γιατί υπήρχε εκείνη η εποχή, όταν ο άνθρωπος ταυτισμένος με τη φύση του ήταν φυτοφάγος και καρποφάγος. Μέχρι όμως να ξαναβρούμε την πραγματική μας υπόσταση επανασυνδεόμενοι με τη Φύση και τη ζωή, που τόσο αβασάνιστα και ανελέητα εξοντώνουμε, θα δίνουμε εξετάσεις και διαρκώς θα αποτυγχάνουμε, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μαχάτμα Γκάντι:

"Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται απο το πως φέρεται στα ζώα. Στο μυαλό μου, η ζωή ενός προβάτου δεν είναι λιγότερη πολύτιμη από αυτή ενός ανθρώπου."

Στο μεταξύ, ας αναρωτηθούμε τουλάχιστον, αν πράττουμε ανθρώπινα όταν φοράμε γούνες, όταν πασαλείβουμε το πρόσωπο μας με πτωματικά υλικά ζώων, όταν ροκανίζουμε μπριζολάκια για το τερψιλαρύγγιό μας, όταν αιχμαλωτίζουμε ζώα για να μας διασκεδάζουν ή όταν τα εξαναγκάζουμε να μας κερδίζουν στοιχήματα, όταν τα σκοτώνουμε για την ψυχαγωγία μας, όταν...όταν...όταν.

Όσο όμως δεν αναγνωρίζουμε και στα ζώα το δικαίωμά τους στη ζωή και στην ευζωία, θα απέχουμε πολύ από το να είμαστε άνθρωποι. Οι Πυθαγόρειοι πίστευαν ότι σκοτώνοντας ζώα ενισχύουμε ό,τι πιο άγριο και δολοφονικό στοιχείο ενυπάρχει μέσα μας και χρησιμοποιούσαν την πραότητα απέναντι στα άγρια ζώα ως άσκηση για τη φιλανθρωπία και τη συμπόνια.

Φέτος, Ο ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ ζητά, η 4η Οκτωβρίου που είναι Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, να γίνει και ημέρα αποχής από το κρέας κι από όλα τα προϊόντα της ζωϊκής βιομηχανίας. Πάνω από 56 δισεκατομμύρια ζώα (περίπου 153 εκατομμύρια ημερησίως) σφάζονται κάθε χρόνο, μετά από μια σύντομη και θλιβερή ζωή γεμάτη πόνο και βάσανα, για τις διατροφικές μας συνήθειες.

Τα ζώα είναι οι σύγχρονοι σκλάβοι. Ελάτε όλοι στο Σύνταγμα, στις 4 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 π.μ. για να διαδηλώσουμε μαζί την απελευθέρωσή τους.

"Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη." – Πυθαγόρας

Για τον ΠΟΦΥΖΩ
Ρόζα Μηνακούλη

Related Posts with Thumbnails