ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Aπό Bιβλιοθήκη Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

9 Νοε 2008

BIBΛΙΟΘΗΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
προς pofyzo@gmail.com

21 Οκτώβριος 2008 11:54 πμ

Αγαπητοί συν-φιλόζωοι,

Κατ' αρχάς, και για να δώσω τα "εχέγγυά" μου, σας πληροφορώ ότι ενώ θα μπορούσα εύκολα να σκοτώσω άνθρωπο (για πολλούς και ευνόητους λόγους!), δεν μπορώ να κάνω κακό ούτε σε μύγα. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτή η εμμονή της χορτοφαγίας μετατρέπει αξιόλογες οργανώσεις (PETA, ALF, POFYZO, κ.ά,) σε μάλλον γραφικές. Ο άνθρωπος δεν κάνει παρά να υπακούει στους νόμους της Φύσης και στην εξέλιξη, που τον έκανε παμφάγο. Έτσι, διερωτώμαι:
1) Αν πάψει ο άνθρωπος να τρώει κρέας, θα κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα σαρκοφάγα, και θα επέλθει επί Γης ειρήνη;! Μας σοκάρουν οι συνθήκες εκτροφής και σφαγής των οικόσιτων ζώων, ξεχνώντας ότι και στην ελεύθερη Φύση επικρατεί καθημερινά το ίδιο αποτρόπαιο σφαγείο. Έχω δει αμέτρητα ντοκιμαντέρ, και κάθε φορά συγκλονίζομαι από την αγριότητα που αντικρίζω...
2) Αν τα οικόσιτα ζώα δεν ήταν σε ανθρώπινο περιβάλλον εκμετάλλευσης, θα ήταν στο Μεγάλο Σφαγείο της Φύσης, εκεί όπου όλα τα όντα είναι καταδικασμένα σε ένα διεστραμμένο αιματηρό παιχνίδι: να σκοτώσουν κάποια άλλα, για να επιβιώσουν, φροντίζοντας παράλληλα να μην πέσουν θύματα τα ίδια! Δεν ξέρω αν αυτό το συνεχές άγχος, εκεί έξω, είναι καλύτερο από τα ανθρώπινα εκτροφεία και σφαγεία! Απλά, εμείς έχουμε κάνει υποσφαγεία στο ένα και απέραντο Μεγάλο Σφαγείο που είναι η Γη!..
3) Αυτή η αντίληψή σας μου θυμίζει τους αριστερούς ζηλωτές των κοινωνικών Παραδείσων: κατηγορούν το κοινωνικό σύστημα (καπιταλισμός), ενώ η Ιστορία δείχνει ότι όλα τα κοινωνικά συστήματα που δοκιμάστηκαν απέτυχαν, επειδή ακριβώς το πρόβλημα ήταν πάντα ο άνθρωπος. Αν οι άνθρωποι ήταν καλοί, έντιμοι, κι ευσυνείδητοι, ακόμη και το "κακό" καπιταλιστικό σύστημα θα λειτουργούσε ρολόι, δεν θα χρειάζονταν επαναστάσεις! Ποιος αφελής πιστεύει (ακόμη!) ότι αν αλλάξει η δομή της κοινωνίας, αυτομάτως θα επέλθει και ένα ποιοτικό άλμα στη μοχθηρή ανθρώπινη φύση;! Ποιος αφελής πιστεύει ότι οι άνθρωποι που σταματούν να τρώνε κρέας βοηθούν στη βελτίωση της Φύσης;! Απλά, υπάρχει η ηθική ικανοποίηση της σκέψης: εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το σφαγείο!... Αλλά ελάτε πάλι που ανακαλύφθηκε, εδώ και καιρό, ότι και τα φυτά αισθάνονται, φοβούνται, πονούν! Άρα, μια αληθινά ρηξικέλευθη πράξη είναι προφανώς να πεθάνουμε από ασιτία!...
4) Όλα αυτά για να πω ότι, ενώ, εδώ και πολύ καιρό, πιστεύουμε ότι "στραβά αρμενίζουμε", στην πραγματικότητα "στραβός είναι ο γιαλός"! Ο Κόσμος είναι ελαττωματικός... εκ φύσεως! Ο άνθρωπος είναι απλώς το πιο άγριο κομμάτι μιας γενικότερης ανεξήγητης αγριότητας, κι ενώ επί πλέον είναι (δυνητικά) "ον λογικόν", δρα πάντα και συστηματικά με απόλυτο παραλογισμό! "Το Κακό είναι τόσο οικουμενικό και διαχρονικό, τόσο αδύνατον να υπαχθεί σε κάποιο ανώτερο σύστημα Καλού, ώστε ο διαυγής νους που το αντικρίζει να φθάνει σε σημείο παραφροσύνης"! (Κόλιν Γουίλσον). Σε μια τέτοια διαρκή παραφροσύνη βρίσκομαι κι εγώ! Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο που διερευνούν πολλοί συγγραφείς, να είναι δηλαδή ολόκληρος ο πλανήτης μας ένα εκτροφείο ανώτερων και άυλων οντοτήτων, που τρέφονται με τη συντήρηση των αρνητικών ενεργειών που εκπέμπει συνεχώς ολόκληρη η Γη; Φόβος, τρόμος, απογοήτευση, θλίψη, θάνατος... Για σκεφτείτε το, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις κι επιχειρήματα!...
5) Συμφωνώ "φυσικά" σε όλα τα υπόλοιπα: τσίρκο, πειράματα, βασανισμοί, εκτροφή ζώων για τη γούνα τους, κυνήγι (κυρίως επειδή δεν έμεινε σχεδόν τίποτα για να τουφεκίσουν οι παλαιολιθικοί Ούννοι!), κλπ. Νομίζω ότι η εμμονή σας με τη χορτοφαγία μάλλον βλάπτει την εικόνα σας παρά τη βοηθάει... Στέλνω και ένα τελευταίο συνημμένο "εχέγγυο" φιλοζωίας, τις "Οκτώ αποδείξεις ανωτερότητας των ζώων"!... Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου και όπως θέλετε... "Ζώα" είπατε; Σιγά τους "ανθρώπους"!...

Φιλικά
Ο φιλόζωος... μισάνθρωπος!

Δ.Χ.


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
προς BIBΛΙΟΘΗΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

21 Οκτώβριος 2008 1:41

Aγαπητέ ζωόφιλε,
Παρακαλούμε βρείτε τις απαντήσεις μας εντός του κειμένου σας.

Στις 21 Οκτώβριος 2008 12:54 μμ, ο χρήστης BIBΛΙΟΘΗΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ έγραψε:

Αγαπητοί συν-φιλόζωοι,
Κατ' αρχάς, και για να δώσω τα "εχέγγυά" μου, σας πληροφορώ ότι ενώ θα μπορούσα εύκολα να σκοτώσω άνθρωπο (για πολλούς και ευνόητους λόγους!), δεν μπορώ να κάνω κακό ούτε σε μύγα. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτή η εμμονή της χορτοφαγίας μετατρέπει αξιόλογες οργανώσεις (PETA, ALF,POFYZO, κ.ά,) σε μάλλον γραφικές.

(Καλύτερα γραφικός παρά αντιφατικός! Μας εκπλήσσετε που λέτε ότι δεν μπορείτε να σκοτώσετε ούτε μύγα, αλλά μπορείτε αβασάνιστα να τρέφεστε από τον πόνο άλλων όντων, τη στιγμή μάλιστα που η φύση προσφέρει άπειρες εναλλακτικές.)

Ο άνθρωπος δεν κάνει παρά να υπακούει στους νόμους της Φύσης και στην εξέλιξη, που τον έκανε παμφάγο.

(Πιστεύουμε ότι είναι καιρός πια να υπακούσει και τους νόμους της Ηθικής που είναι η ανώτερη των Επιστημών. Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για πραγματική εξέλιξη! Εμείς όμως δεν δεχόμαστε τον χαρακτηρισμό του "παμφάγου" που αποδίδετε στον άνθρωπο, αν κρίνουμε από τη συγκριτική ανατομία με τα σαρκοφάγα. Παρακαλούμε δείτε το βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=05zhL1YUd8Q).

Έτσι, διερωτώμαι:
1) Αν πάψει ο άνθρωπος να τρώει κρέας, θα κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα σαρκοφάγα, και θα επέλθει επί Γης ειρήνη;!

(Ποιος μίλησε για επί Γης ειρήνη; Νομίζουμε ότι το πάτε λίγο μακριά.)

Μας σοκάρουν οι συνθήκες εκτροφής και σφαγής των οικόσιτων ζώων, ξεχνώντας ότι και στην ελεύθερη Φύση επικρατεί καθημερινά το ίδιο αποτρόπαιο σφαγείο. Έχω δει αμέτρητα ντοκιμαντέρ, και κάθε φορά συγκλονίζομαι από την αγριότητα που αντικρίζω...

(Αν σοκάρεστε από τη βαρβαρότητα της φύσης, παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο μας για τα σφαγεία κι αν δεν σας φτάνει αυτό για να σας πείσει ποια είναι η πραγματική βαρβαρότητα, να σας στείλουμε και σχετικά βιντεάκια, όπως το Earthlings για παράδειγμα).

2) Αν τα οικόσιτα ζώα δεν ήταν σε ανθρώπινο περιβάλλον εκμετάλλευσης, θα ήταν στο Μεγάλο Σφαγείο της Φύσης, εκεί όπου όλα τα όντα είναι καταδικασμένα σε ένα διεστραμμένο αιματηρό παιχνίδι: να σκοτώσουν κάποια άλλα, για να επιβιώσουν, φροντίζοντας παράλληλα να μην πέσουν θύματα τα ίδια! Δεν ξέρω αν αυτό το συνεχές άγχος, εκεί έξω, είναι καλύτερο από τα ανθρώπινα εκτροφεία και σφαγεία! Απλά, εμείς έχουμε κάνει υποσφαγεία στο ένα και απέραντο Μεγάλο Σφαγείο που είναι η Γη!..

(Δηλαδή τώρα μας λέτε ότι τα προστατεύουμε κιόλας από το άγχος της επιβίωσης, αιχμαλωτίζοντάς τα στα σφαγεία; Και ποιοι είμαστε εμείς που μπορούμε να ασκούμε τέτοια εξουσία πάνω τους; Ποιος μας όρισε "προστάτες" τους;)

3) Αυτή η αντίληψή σας μου θυμίζει τους αριστερούς ζηλωτές των κοινωνικών Παραδείσων: κατηγορούν το κοινωνικό σύστημα (καπιταλισμός), ενώ η Ιστορία δείχνει ότι όλα τα κοινωνικά συστήματα που δοκιμάστηκαν απέτυχαν, επειδή ακριβώς το πρόβλημα ήταν πάντα ο άνθρωπος. Αν οι άνθρωποι ήταν καλοί, έντιμοι, κι ευσυνείδητοι, ακόμη και το "κακό" καπιταλιστικό σύστημα θα λειτουργούσε ρολόι, δεν θα χρειάζονταν επαναστάσεις! Ποιος αφελής πιστεύει (ακόμη!) ότι αν αλλάξει η δομή της κοινωνίας, αυτομάτως θα επέλθει και ένα ποιοτικό άλμα στη μοχθηρή ανθρώπινη φύση;! Ποιος αφελής πιστεύει ότι οι άνθρωποι που σταματούν να τρώνε κρέας βοηθούν στη βελτίωση της Φύσης;!

(Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε για να μειώσετε τη δυστυχία αυτών των όντων και τη δική μας; Αμφιβάλλετε ότι η βία φέρνει βία;)

Απλά, υπάρχει η ηθική ικανοποίηση της σκέψης: εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το σφαγείο!...

(Και αυτό πολύ σημαντικό!)

Αλλά ελάτε πάλι που ανακαλύφθηκε, εδώ και καιρό, ότι και τα φυτά αισθάνονται, φοβούνται, πονούν!

(Σωστά! και γι'αυτό πρέπει να περιμένουμε να μας δώσουν τα ίδια τα φυτά τον καρπό τους όταν είναι ώριμα να τον αποβάλλουν).

Άρα, μια αληθινά ρηξικέλευθη πράξη είναι προφανώς να πεθάνουμε από ασιτία!...

(Πιστέψτε μας, η πνευματική νέκρωση και η αναισθησία που προκαλεί η παντός είδους εκμετάλλευση με σκοπό το κέρδος και το χρήμα, είναι πολύ χειρότερα...)

4) Όλα αυτά για να πω ότι, ενώ, εδώ και πολύ καιρό, πιστεύουμε ότι "στραβά αρμενίζουμε", στην πραγματικότητα "στραβός είναι ο γιαλός"! Ο Κόσμος είναι ελαττωματικός... εκ φύσεως! Ο άνθρωπος είναι απλώς το πιο άγριο κομμάτι μιας γενικότερης ανεξήγητης αγριότητας, κι ενώ επί πλέον είναι (δυνητικά) "ον λογικόν", δρα πάντα και συστηματικά με απόλυτο παραλογισμό! "Το Κακό είναι τόσο οικουμενικό και διαχρονικό, τόσο αδύνατον να υπαχθεί σε κάποιο ανώτερο σύστημα Καλού, ώστε ο διαυγής νους που το αντικρίζει να φθάνει σε σημείο παραφροσύνης"! (Κόλιν Γουίλσον).

(Ο άνθρωπος έχει εν δυνάμει και καλά και κακά στοιχεία. Επίσης, διαθέτει συνείδηση, βούληση, λογική, μπορεί να αποφασίζει κλπ κλπ. Ο ντετερμινισμός δεν βοηθάει σε τίποτε παρά μόνο στο να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Αν βρίσκατε στο δρόμο σας μια μητέρα που της βίασαν και της σκότωσαν το παιδί, το ίδιο θα λέγατε; Ότι παντού επικρατεί το κακό; Τότε για ποια εξέλιξη μιλάμε;)

Σε μια τέτοια διαρκή παραφροσύνη βρίσκομαι κι εγώ! Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο που διερευνούν πολλοί συγγραφείς, να είναι δηλαδή ολόκληρος ο πλανήτης μας ένα εκτροφείο ανώτερων και άυλων οντοτήτων, που τρέφονται με τη συντήρηση των αρνητικών ενεργειών που εκπέμπει συνεχώς ολόκληρη η Γη; Φόβος, τρόμος, απογοήτευση, θλίψη, θάνατος... Για σκεφτείτε το, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις κι επιχειρήματα!...

(Ναι, επίσης μπορεί να είμαστε απλώς εγκέφαλοι μέσα σε γυάλινα δοχεία συνδεδεμένοι με σωληνάκια. Κάτι σαν brains in a vat δηλαδή ή matrix...)

5) Συμφωνώ "φυσικά" σε όλα τα υπόλοιπα: τσίρκο, πειράματα, βασανισμοί, εκτροφή ζώων για τη γούνα τους, κυνήγι (κυρίως επειδή δεν έμεινε σχεδόν τίποτα για να τουφεκίσουν οι παλαιολιθικοί Ούννοι!), κλπ. Νομίζω ότι η εμμονή σας με τη χορτοφαγία μάλλον βλάπτει την εικόνα σας παρά τη βοηθάει...

(Ευχαριστούμε για τη συμβουλή σας, αλλά και σεις προσπαθήστε να είστε πιο συνεπής με αυτό που λέτε ότι είστε και με τις αξίες σας. Διαφορετικά δε διαφέρετε σε τίποτε από τους μη φιλόζωους).

Στέλνω και ένα τελευταίο συνημμένο "εχέγγυο" φιλοζωίας, τις "Οκτώ αποδείξεις ανωτερότητας των ζώων"!... Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπου και όπως θέλετε... "Ζώα" είπατε; Σιγά τους "ανθρώπους"!...

Φιλικά
Ο φιλόζωος... μισάνθρωπος "Δ.Χ. "

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

1) Σχετικά με τις μύγες, την κρεοφαγία, κλπ., τη βρώμικη δουλειά στα σφαγεία (ευτυχώς!) την κάνουν άλλοι. Διαφορετικά θα ήμουν σίγουρα χορτοφάγος! Και μη μιλήσετε πάλι για αντιφάσεις, κλπ., Χρειάζεται μια στοιχειώδης εθελοτυφλία για τη θλιβερή ιστορία της επιβίωσης. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τους πολέμους για τον έλεγχο του πετρελαίου, τη ρύπανση και τις περιβαλλοντικές καταστροφές των διαφόρων βιομηχανιών, την άθλια αμοιβή των εργαζομένων στις τριτικοσμικές χώρες για να έχουμε εμείς φθηνά προϊόντα, κλπ., κλπ., στο τέλος θα τρελαθούμε! Αυτό ακριβώς ονομάζω "αντίφαση της επιβίωσης": όποιος δεν θέλει να δεχτεί κάποιες φυσικές νομοτέλειες που διέπουν τη ζούγκλα του Επίγειου Σφαγείου, η μόνη αληθινά επαναστατική λύση είναι να αποχωρήσει οικειοθελώς! Ποιος όμως έχει τα κότσια να το κάνει;!
2) Η Ηθική ("η κορωνίδα των επιστημών") είναι μια ανθρώπινη επινόηση (σχεδόν άγνωστη στη Φύση) που δεν χρησίμευσε σε τίποτα, εδώ και χιλιετίες. Διότι, "αφού πρώτα ο άνθρωπος χώρισε τα πράγματα σε καλά και κακά, στη συνέχεια εννιά φορές στις δέκα διαλέγει να κάνει το κακό"!, (Μαρκ Τουαίην).
3) Από ποιο κεφάλαιο της ανθρώπινης Ιστορίας προκύπτει ότι ο άνθρωπος έχει ηθική, συνείδηση, κλπ; Είναι ολόκληρη γεμάτη από φρικαλεότητες και παραλογισμούς, από πολέμους και σφαγές για αναπόδεικτα πράγματα (ποιος είναι ο αληθινός Θεός και τι πραγματικά είπε!) μέχρι και για ποδοσφαιρικές διαφορές! Γιατί οι άνθρωποι ψάχνουν πάντα αυτά που τους χωρίζουν και ποτέ αυτά που τους ενώνουν; Γιατί ενώ ο άνθρωπος ταξιδεύει πλέον στο διάστημα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη μια στοιχειωδώς ανθρώπινη κοινωνία στη Γη;! Όντως, "για ποια εξέλιξη μιλάμε";!
4) Όλα αυτά για να επαναλάβω ότι το βασικό πρόβλημα για μένα (και όχι μόνο) είναι ότι "στραβός είναι ο γιαλός"..."Μέσα κι έξω μας υπάρχει το "άλλο" του Κόσμου. Δώστε του όποιο όνομα σας αρέσει: αόρατος ή κακόβουλος Θεός, τυφλή μοίρα, προσταγές της Κόλασης, κτηνώδης λύσσα του αίματός μας. Αυτό το "άλλο" μας περιγελά και μας περιπαίζει, μας στήνει καρτέρι στα σταυροδρόμια και μας αφανίζει...", (Τζορτζ Στάινερ).

Aπάντηση του φίλου Θανάση από την Ορεστιάδα
Για το φιλόζωο...μισάνθρωπο «Δ.Χ.»

Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτή η εμμονή της χορτοφαγίας μετατρέπει αξιόλογες οργανώσεις (PETA, ALF, POFYZO, κ.ά,) σε μάλλον γραφικές. Ο άνθρωπος δεν κάνει παρά να υπακούει στους νόμους της Φύσης και στην εξέλιξη, που τον έκανε παμφάγο. Έτσι, διερωτώμαι:1) Αν πάψει ο άνθρωπος να τρώει κρέας, θα κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα σαρκοφάγα, και θα επέλθει επί Γης ειρήνη;!

Όχι, γιατί τα άλλα ζώα δεν έχουν ιδέα τι κάνουν.

Μας σοκάρουν οι συνθήκες εκτροφής και σφαγής των οικόσιτων ζώων, ξεχνώντας ότι και στην ελεύθερη Φύση επικρατεί καθημερινά το ίδιο αποτρόπαιο σφαγείο. Έχω δει αμέτρητα ντοκιμαντέρ, και κάθε φορά συγκλονίζομαι από την αγριότητα που αντικρίζω...

Και η ελεύθερη φύση μας σοκάρει. Είναι μια άγρια βιαιότητα, ο άνθρωπος είναι ζώο που μπορεί να το καταλάβει αυτό και να την κοντράρει (στον εαυτό του). Τόσες παρεμβάσεις έχει κάνει στη φύση η ανθρώπινη ανωτερότητα ας κάνει και σ’αυτή την περίπτωση.

2) Αν τα οικόσιτα ζώα δεν ήταν σε ανθρώπινο περιβάλλον εκμετάλλευσης, θα ήταν στο Μεγάλο Σφαγείο της Φύσης, εκεί όπου όλα τα όντα είναι καταδικασμένα σε ένα διεστραμμένο αιματηρό παιχνίδι: να σκοτώσουν κάποια άλλα, για να επιβιώσουν, φροντίζοντας παράλληλα να μην πέσουν θύματα τα ίδια! Δεν ξέρω αν αυτό το συνεχές άγχος, εκεί έξω, είναι καλύτερο από τα ανθρώπινα εκτροφεία και σφαγεία! Απλά, εμείς έχουμε κάνει υποσφαγεία στο ένα και απέραντο Μεγάλο Σφαγείο που είναι η Γη!..

Και οι φυλακισμένοι του Γκουαντάναμο αν ήταν ελεύθεροι μπορεί να τους πατούσαν τα αυτοκίνητα ή να τους συνέβαιναν χειρότερα από ότι εκεί μέσα.

3) Αυτή η αντίληψή σας μου θυμίζει τους αριστερούς ζηλωτές των κοινωνικών Παραδείσων: κατηγορούν το κοινωνικό σύστημα (καπιταλισμός), ενώ η Ιστορία δείχνει ότι όλα τα κοινωνικά συστήματα που δοκιμάστηκαν απέτυχαν, επειδή ακριβώς το πρόβλημα ήταν πάντα ο άνθρωπος. Αν οι άνθρωποι ήταν καλοί, έντιμοι, κι ευσυνείδητοι, ακόμη και το "κακό" καπιταλιστικό σύστημα θα λειτουργούσε ρολόι, δεν θα χρειάζονταν επαναστάσεις!

Αν οι άνθρωποι ήταν καλοί, έντιμοι, κι ευσυνείδητοι, θα υπήρχε καπιταλισμός; Πιστεύω όχι, ποιος θα τον σερβίριζε;

Ποιος αφελής πιστεύει (ακόμη!) ότι αν αλλάξει η δομή της κοινωνίας, αυτομάτως θα επέλθει και ένα ποιοτικό άλμα στη μοχθηρή ανθρώπινη φύση;!

Κοινωνία είναι ένα σύνολο ανθρώπων. Αν ο κάθε ένας αλλάξει κάποια πράγματα μέσα του θα έχουμε μια αλλαγμένη κοινωνία. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ βέβαια παρόλο που είναι στην ανθρώπινη φύση. Απόδειξη για το δεύτερο είναι ότι κάποιοι το πέτυχαν (αλλά εσείς το μόνο που αντιλαμβάνεστε σ’αυτούς είναι ότι σας έχουν πρήξει).

Ποιος αφελής πιστεύει ότι οι άνθρωποι που σταματούν να τρώνε κρέας βοηθούν στη βελτίωση της Φύσης;!

Στη βελτίωση του εαυτού τους βοηθούν προσπαθώντας έτσι να σώσουν ότι μπορούν.

Απλά, υπάρχει η ηθική ικανοποίηση της σκέψης: εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το σφαγείο!...

Λάθος. Αν τους ένοιαζε η συνείδηση τους, δεν θα προσπαθούσαν να πείσουν κανέναν άλλον και δεν θα εκτίθονταν στις ειρωνείες του καθενός ούτε θα έβγαιναν στους δρόμους και στις πλατείες να ταλαιπωρούνται παρατώντας τις δουλειές τους και το χουζούρι τους. Πάντως, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να συμβαίνει κι αυτό σε κάποιο ποσοστό ανθρώπων. Τους ξέρουμε όλους; Δεν τους ξέρουμε…

Αλλά ελάτε πάλι που ανακαλύφθηκε, εδώ και καιρό, ότι και τα φυτά αισθάνονται, φοβούνται, πονούν! Άρα, μια αληθινά ρηξικέλευθη πράξη είναι προφανώς να πεθάνουμε από ασιτία!...

Εφεύρεση για να ανακουφίσει συνειδήσεις, και για να φιμώσει αυτούς που τις σκουντάνε. Όπως με το τσιγάρο. –Κόψτο γιατί βλάπτει. –Εε, όλα βλάπτουν. Και ησυχάζει η συνείδηση…

4) Όλα αυτά για να πω ότι, ενώ, εδώ και πολύ καιρό, πιστεύουμε ότι "στραβά αρμενίζουμε", στην πραγματικότητα "στραβός είναι ο γιαλός"!

Κόντρα στο στραβό γιαλό.

Ο Κόσμος είναι ελαττωματικός... εκ φύσεως! Ο άνθρωπος είναι απλώς το πιο άγριο κομμάτι μιας γενικότερης ανεξήγητης αγριότητας, κι ενώ επί πλέον είναι (δυνητικά) "ον λογικόν", δρα πάντα και συστηματικά με απόλυτο παραλογισμό!

Συμφωνώ. Γι αυτό κάτι πρέπει να γίνει.

Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο που διερευνούν πολλοί συγγραφείς, να είναι δηλαδή ολόκληρος ο πλανήτης μας ένα εκτροφείο ανώτερων και άυλων οντοτήτων, που τρέφονται με τη συντήρηση των αρνητικών ενεργειών που εκπέμπει συνεχώς ολόκληρη η Γη; Φόβος, τρόμος, απογοήτευση, θλίψη, θάνατος... Για σκεφτείτε το, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις κι επιχειρήματα!...

Θα συνεχίσετε να αποδέχεστε όλη αυτή την κατάσταση και να χρησιμοποιείτε τη λογική αυτή αν πάψετε να είστε στην κορυφή της πυραμίδας; Θα θεωρείτε τότε γραφικούς αυτούς που θα είναι εναντίoν της κρεοφαγίας και κόντρα στη φύση των ανώτερων όντων που θα τρέφονται με ανθρώπινο κρέας;

5) Συμφωνώ "φυσικά" σε όλα τα υπόλοιπα: τσίρκο, πειράματα, βασανισμοί, εκτροφή ζώων για τη γούνα τους, κυνήγι (κυρίως επειδή δεν έμεινε σχεδόν τίποτα για να τουφεκίσουν οι παλαιολιθικοί Ούννοι!), κλπ. Νομίζω ότι η εμμονή σας με τη χορτοφαγία μάλλον βλάπτει την εικόνα σας παρά τη βοηθάει...

Τα ίδια επιχειρήματα με σας προβάλλουν και οι τσιρκάδες για τα τσίρκα, και οι πειραματιστές για τα πειράματα, οι γουναράδες οι κυνηγοί…. Και όλοι δηλώνουν και φιλόζωοι… (προσωπικά δεν είμαι, να ξηγιόμαστε). Προτάσεις για βελτίωση της εικόνας, υποθέτω θα είναι δεκτές. Όμως, ποια είναι η εικόνα που εντοπίζετε και η οποία θεωρείτε ότι βλάπτεται με την εμμονή στη χορτοφαγία;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ1) Σχετικά με τις μύγες, την κρεοφαγία, κλπ., τη βρώμικη δουλειά στα σφαγεία (ευτυχώς!) την κάνουν άλλοι. Διαφορετικά θα ήμουν σίγουρα χορτοφάγος!

Κάποτε έλεγα ότι, αφού σκοτώθηκε έτσι κι αλλιώς, το να το φάω δεν θα του κάνω περισσότερο κακό. Μετά συνειδητοποίησα ότι τα σκοτώνουν γιατί τα τρώω. Μετά είπα: Μα κι αν σταματήσω να τρώω εγώ, θα συνεχίσουν να τρώνε οι άλλοι. Δεν είναι όμως λογική αυτή.

Και μη μιλήσετε πάλι για αντιφάσεις, κλπ., Χρειάζεται μια στοιχειώδης εθελοτυφλία για τη θλιβερή ιστορία της επιβίωσης. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τους πολέμους για τον έλεγχο του πετρελαίου, τη ρύπανση και τις περιβαλλοντικές καταστροφές των διαφόρων βιομηχανιών, την άθλια αμοιβή των εργαζομένων στις τριτικοσμικές χώρες για να έχουμε εμείς φθηνά προϊόντα, κλπ., κλπ., στο τέλος θα τρελαθούμε!

Γι αυτό προσπαθούμε να γίνουμε πολλοί, για να αντιμετωπίσουμε την τρέλα.

Αυτό ακριβώς ονομάζω "αντίφαση της επιβίωσης": όποιος δεν θέλει να δεχτεί κάποιες φυσικές νομοτέλειες που διέπουν τη ζούγκλα του Επίγειου Σφαγείου, η μόνη αληθινά επαναστατική λύση είναι να αποχωρήσει οικειοθελώς! Ποιος όμως έχει τα κότσια να το κάνει;!

Μια λύση είναι να μην διαιωνίζει το είδος του, και δεν χρειάζεται κότσια. Πάντως, απ’ότι λες παραπάνω, αν δεν ήταν να κάνουν άλλοι τη βρώμικη δουλειά στα σφαγεία, θα είχες τα κότσια να γίνεις χορτοφάγος.

2) Η Ηθική ("η κορωνίδα των επιστημών") είναι μια ανθρώπινη επινόηση (σχεδόν άγνωστη στη Φύση) που δεν χρησίμευσε σε τίποτα, εδώ και χιλιετίες. Διότι, "αφού πρώτα ο άνθρωπος χώρισε τα πράγματα σε καλά και κακά, στη συνέχεια εννιά φορές στις δέκα διαλέγει να κάνει το κακό"!, (Μαρκ Τουαίην).

Γι αυτό, στείρωση ΤΩΡΑ.

3) Από ποιο κεφάλαιο της ανθρώπινης Ιστορίας προκύπτει ότι ο άνθρωπος έχει ηθική, συνείδηση, κλπ;

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία και καθημερινά, προκύπτει ότι η ηθική και η συνείδηση δεν είναι έξω από την ανθρώπινη φύση. Ίσως να χρειάζεται καλλιέργεια.

Είναι ολόκληρη γεμάτη από φρικαλεότητες και παραλογισμούς, από πολέμους και σφαγές για αναπόδεικτα πράγματα (ποιος είναι ο αληθινός Θεός και τι πραγματικά είπε!) μέχρι και για ποδοσφαιρικές διαφορές! Γιατί οι άνθρωποι ψάχνουν πάντα αυτά που τους χωρίζουν και ποτέ αυτά που τους ενώνουν; Γιατί ενώ ο άνθρωπος ταξιδεύει πλέον στο διάστημα, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ακόμη μια στοιχειωδώς ανθρώπινη κοινωνία στη Γη;! Όντως, "για ποια εξέλιξη μιλάμε";!

Συμφωνώ. Ο άνθρωπος είναι το πιο άγριο ζώο, γιατί ενώ καταλαβαίνει ότι τις επιθυμίες του τις ικανοποιεί σε βάρος άλλων, δεν προσπαθεί να τις ελέγξει. Μόνο καμιά φορά, νοιώθει λίγο την ανάγκη να δικαιολογηθεί (κάτι είναι κι αυτό, να η συνείδηση που λέμε) βρίσκει κάτι βολικές δικαιολογίες και συνεχίζει τις τερατουργίες του.

4) Όλα αυτά για να επαναλάβω ότι το βασικό πρόβλημα για μένα (και όχι μόνο) είναι ότι "στραβός είναι ο γιαλός"..."Μέσα κι έξω μας υπάρχει το "άλλο" του Κόσμου. Δώστε του όποιο όνομα σας αρέσει: αόρατος ή κακόβουλος Θεός, τυφλή μοίρα, προσταγές της Κόλασης, κτηνώδης λύσσα του αίματός μας. Αυτό το "άλλο" μας περιγελά και μας περιπαίζει, μας στήνει καρτέρι στα σταυροδρόμια και μας αφανίζει...", (Τζορτζ Στάινερ).

Να μια καλή θεωρία για ένα καλό άλλοθι για να συνεχίσουμε ήσυχοι μια ζωή γεμάτη από φρικαλεότητες και παραλογισμούς, που είναι ο εύκολος δρόμος. Αφού συμβαίνει όλο αυτό κι αφού ο γιαλός είναι στραβός τι να κουραζόμαστε;

Related Posts with Thumbnails