ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όχι στο Αιματοβαμμένο Εμπόριο!

6 Νοε 2008

Η γουνοποιία και γουνεμπορία είναι αποτέλεσμα μαζικής θανάτωσης και φρικτής κακοποίησης ζώων. Κάθε χρόνο, 40.000.000 περίπου γουνοφόρα ζώα θανατώνονται για τη γούνα τους με τους πιο άθλιους και ανατριχιαστικούς τρόπους που έχουν επινοηθεί, προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος χαμηλό και να παραμείνει η γούνα τους ανέπαφη.


Τη σημερινή εποχή, που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε παντός είδους όμορφα σχέδια, χρώματα και υφάσματα, πώς μπορούμε ακόμα να γδέρνουμε ζώα για να τα φοράμε; Ποιος ηθικός κώδικας μας δίνει το δικαίωμα να προβαίνουμε σε τέτοιου είδους φρικαλεότητες και να φτιάχνουμε ρουχισμό μοδάτο από ζωντανά πλάσματα; Σήμερα που μιλάμε για απειλούμενα είδη και συρρίκνωση βιοτόπων, πώς έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε έτσι πολύτιμες ζωές για να τις μετατρέπουμε σε πανωφόρια και αξεσουάρ;

Ο Σύλλογος «Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής», σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Ομάδα του Facebook, ξεκινάει από το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, μια σειρά διαδηλώσεων, σε εμπορικά κυρίως κέντρα της Αθήνας, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, προωθώντας το σύνθημα «Ας αφήσουμε τη ζωή να ζήσει». Αφετηρία θα είναι το εμπορικό κέντρο Κολωνακίου και τόπος συνάντησης η ομώνυμη πλατεία, στις 11.00 το πρωί.

Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι όλα πια εξαγοράσιμα κι ότι υπάρχουν αξίες που πρέπει να διατηρηθούν και να περιφρουρηθούν. Μία από αυτές είναι το δικαίωμα στη ζωή για όλα τα πλάσματα!

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να σταματήσει το αιματοβαμμένο αυτό εμπόριο με όλες του τις προεκτάσεις (εισαγωγές, εξαγωγές, εκτροφή, γουνοποιία κλπ), επιχορηγώντας την εγχώρια βιομηχανία γούνας να στραφεί σε άλλου είδους εμπορικές δραστηριότητες, πιο οικολογικές και ανθρώπινες, όπως είναι για παράδειγμα η κατασκευή και εμπορία της συνθετικής γούνας.

Για τον ΠΟΦΥΖΩ
Mάριζα Χριστοδούλου

Related Posts with Thumbnails