ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Τσίρκο MASSIMO, βρε ΟΥΟΥΟΥΣΤ!

19 Δεκ 2008

O οικοφιλοζωικός σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ καταγγέλλει το τσίρκο MASSIMO για την αρπαγή, αιχμαλωσία, εκμετάλλευση και βασανισμό των ζώων που κρύβεται πίσω από το φαντασμαγορικό θέαμα που προσφέρει, καθώς και το Δήμο Αμαρουσίου, τον αρμόδιο Υπουργό και την κυβέρνηση που ενθαρρύνουν την καμουφλαρισμένη βία τέτοιων μεσαιωνικών θεαμάτων παρέχοντας την άδεια λειτουργίας του.

Είναι πια καιρός να σταματήσουν αυτού του είδους οι «διασκεδάσεις» που μειώνουν και απαξιώνουν τη ζωή, αλλά και τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικότερα. Χρόνια τώρα οι φιλο-ζωικές οργανώσεις προσπαθούν να αφυπνίσουν τον κόσμο για το τι εστί τσίρκο. Το τσίρκο παρουσιάζει μια εικόνα ψεύτικη, αφού πίσω από αυτό το φανταχτερό του θέαμα κρύβεται η πλευρά του πόνου και της δυστυχίας των ζώων που εξαναγκάστηκαν να μας διασκεδάζουν. Όμως τα ίδια ούτε διασκεδάζουν, ούτε αντιλαμβάνονται γιατί πρέπει να γίνουν αντικείμενα διασκέδασης. Οι επώδυνες παραστάσεις είναι αντίθετες με τη φύση τους και αποτέλεσμα βασανισμών, φόβου, εξάντλησης και ταπείνωσης, οι δε τιμωρίες δεν έχουν όρια ούτε στα παραμικρά λάθη και η αιχμαλωσία για όλη τους τη ζωή στα μικρά κλουβιά των οχημάτων μεταφοράς τα τρελαίνει. Η ίδια η ύπαρξη και η υπόσταση του τσίρκου καλλιεργεί και ενθαρρύνει νοοτροπίες που θεωρούν το ζώο σκλάβο στον ανθρώπινο ζυγό και αντικείμενο «άρτου και θεάματος», και όχι ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Καλούμε όλους τους πολίτες να προβληματιστούν θέτοντας στον εαυτό τους αυτές τις απλές ερωτήσεις: Πώς γίνεται εκείνο που ο άνθρωπος θεωρεί διασκέδαση και ψυχαγωγία να στηρίζεται πάνω στον πόνο και την ταπείνωση αισθανόμενων όντων; Πόσο «ψυχαγωγικό» μπορεί να είναι ένα τσίρκο, όταν βλέπουμε αυτά τα απίθανα και υπέροχα πλάσματα που γεννήθηκαν περήφανα κι ελεύθερα, όπως και κάθε άλλο πλάσμα στη γη, να σπάνε και να λυγίζουν, υποχρεωμένα να εκτελούν διαταγές και «νούμερα» που δεν συνάδουν με τη φύση τους;

Δεν υπάρχει τίποτα το ηρωικό σε μια πράξη που επιβάλλεται με τη βία και από θέση ισχύος. Δεν υπάρχει τίποτε το διασκεδαστικό στο βιασμό της φύσης και της ζωής.

Το ΠΟΦΥΖΩ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση να προωθήσει επιτέλους το σχέδιο νόμου, που έχει κατατεθεί από το Νοέμβριο του 2007, ώστε δια νόμου να απαγορευθεί πλέον, η είσοδος στην χώρα μας των τσίρκων με ζώα.

Καλούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους γονείς να πουν ΟΧΙ στο τσίρκο και να μη συμβάλλουν άθελά τους στον εσαεί βασανισμό των ζώων, παρά να ενημερώνουν τα παιδιά τους ότι τσίρκο δεν σημαίνει, έξυπνα ζωάκια, φώτα και λαμπιόνια, χαρές και πανηγύρια, αλλά ζωάκια τρελαμένα από την αιχμαλωσία και το φόβο, ζωάκια που έχουν μάθει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο ότι αν δεν κάνουν σωστά το νούμερό τους τα περιμένει ανελέητο ξύλο με μαστίγια ή σιδηρολοστούς, πείνα και δίψα ή όποια άλλη σαδιστική τιμωρία σοφιστεί ο δήμιος τους, που κατ’ευφημισμόν καλείται εκπαιδευτής.

Τέλος καλούμε όλους τους φιλόζωους να διαδηλώσουν μαζί μας έξω από το τσίρκο ΜΑSSIMO, πίσω από τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ (γήπεδο τένις), από σήμερα 18 Δεκεμβρίου και για όσο καιρό κρατήσουν οι παραστάσεις του.

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ!
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΙ ΟΧΙ Η ΚΛΟΥΒΑ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2008

Πηγές:
·
http://www.youtube.com/watch?v=Fgk4B9KJnpY
· Για τα Δικαιώματα των Ζώων, Κώστας Τσίπηρας, Εκδόσεις «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ» ΛΙΒΑΝΗ, Αθήνα 1994

Related Posts with Thumbnails