ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Διαμαρτυρία κατά της Χρήσης Ζώων σε Τσίρκο

14 Ιαν 2009

Όχι στη χρήση των ζώων για διασκέδαση

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009


Διαμαρτυρία για τη χρησιμοποίηση των ζώων σε τσίρκο πραγματοποίησαν χθες μέλη οικολογικών και φιλοζωικών οργανώσεων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι φιλόζωοι και οι οικολόγοι αντιτίθενται στη χρήση των ζώων για διασκέδαση και ζητούν την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στο υπουργείο το 2007, το οποίο κάνει λόγο για απαγόρευση της λειτουργίας τσίρκου με ζώα στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πρόταση υποστηρίζεται από περίπου 170 μη κυβερνητικές οργανώσεις και ουσιαστικά ακολουθεί τα βήματα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία, που προχώρησαν στη σχετική απαγόρευση. Στη χώρα μας οι καταγγελίες για βασανισμό των ζώων είναι, δυστυχώς, όλο και συχνότερες. (ΕURΟΚΙΝΙSSΙ)

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=250375

Φωνή για τα μαρτύρια των ζώων στο τσίρκο

Της ΑΡΓΥΡΩΣ ΜΩΡΟΥ

«Δεν θέλουμε να είμαστε ακροβάτες, να περνάμε μέσα από αναμμένα στεφάνια, να κάνουμε ποδήλατο! Δεν θέλουμε να στεκόμαστε πάνω σε μπάλες!... Όλα αυτά δεν είναι στη φύση μας. Δεν γεννηθήκαμε για τσίρκο. Για όλα αυτά μας αναγκάζουν! Μας φυλακίζουν, μας χτυπούν, μας βασανίζουν, μας εξευτελίζουν...».

Σαράντα πέντε λέξεις, και όμως τα λένε όλα. Γιατί αν οι ελέφαντες, οι τίγρεις, τα λιοντάρια και όλα τα υπόλοιπα ζώα μπορούσαν να μιλήσουν για όλα όσα συμβαίνουν στα τσίρκο όταν τα φώτα σβήνουν, θα μας έλεγαν: «Σας παρακαλούμε. Βοηθήστε μας. Μην επισκέπτεστε τσίρκο με ζώα. Μη στηρίζετε τον βασανισμό μας. Μη στηρίζετε τα μαρτύριά μας».

Όσα ακριβώς... είπαν δηλαδή με την εκκωφαντική τους σιωπή οι λιγοστοί ζωόφιλοι που συγκεντρώθηκαν χθες στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οδό Αχαρνών 2, για να ζητήσουν εκ μέρους 184 ζωοφιλικών και οικολογικών οργανώσεων και 37 χιλιάδων μεμονωμένων ζωόφιλων να ψηφιστεί και στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, νόμος που να απαγορεύει τσίρκο με ζώα. Και να ζητήσουν από όλους εμάς να «μην κλείνουμε τα μάτια», να «μη διδάσκουμε στα παιδιά μας ότι τα άγρια ζώα είναι αυτά που βλέπουν στα τσίρκο» και να «μην τους δείχνουμε μιαν "εικονική πραγματικότητα"... Αλλά να τους να τους "δείξουμε την πραγματικότητα και όχι τα βασανισμένα ή τρελά ζώα (από το πολύ ξύλο και τις στερήσεις) που μας δείχνουν τα τσίρκο", να τους "διδάξουμε πολιτισμό"». Κρατώντας αφίσες με ζώα που... ζητούσαν «να τα βοηθήσουμε», εκπρόσωποι του GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων), των Οικολόγων Πράσινων, των Πολιτών για τη Φύση και τη Ζωή (ΠΟΦΥΖΩ), του σωματείου «Δικαίωμα Ζωής», του Φιλοζωικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής και άλλων ανεξάρτητων φιλοζωικών ομάδων, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς και είπαν «Ναι στα τσίρκο χωρίς ζώα». Ενώ αντιπροσωπεία συναντήθηκε με υπεύθυνους του γραφείου του νέου υπουργού του παρέδωσε εισηγητική έκθεση και σχέδιο νόμου, προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

«Οι παραστάσεις με ζώα δηλώνουν έλλειψη πολιτισμού, βαρβαρότητα και διαιωνίζουν την εικόνα του ζώου-σκλάβου, δηλαδή του ζώου-αντικειμένου. Τα ζώα υποφέρουν σωματικά και ψυχικά όλη τους τη ζωή για να προσφέρουν λίγες στιγμές "διασκέδασης" στο ανυποψίαστο κοινό», εξήγησαν στην «Ε» οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/01/2009

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=92395068

Related Posts with Thumbnails