ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Ανάληψη Ευθύνης για τα Σιάτιστα

16 Ιαν 2009

Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου η ομάδα μας εισέβαλε σε εκτροφείο μινκ έξω από τη Σιάτιστα και απελευθερώσαμε περισσότερα από 1000 μινκ.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το θάνατο όσων ζώων χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, πέθαναν από πείνα και δίψα, αλληλοσπαράχθηκαν, για τις ζημιές που αυτά προκάλεσαν και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα. Πρώτα όμως θα αναλάβει το σινάφι των γουναράδων την ευθύνη για τη γενοκτονία που διαπράττει καθημερινά, για τη φριχτή εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών κάθε χρόνο, για το γδάρσιμο αθώων πλασμάτων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν ντυμένα με μια όμορφη γούνα, για τις άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας τους. Μέχρι τότε, αναλαμβάνουμε μόνο την ευκαιρία και τη χαρά που δώσαμε στα πλάσματα αυτά να ζήσουν ελεύθερα· κάποια για πολύ, κάποια για λίγο.

Στα βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο είναι εμφανέστατη η έλλειψη στοιχειωδών υγειονομικών προτύπων στις εγκαταστάσεις των εκτροφείων. Τα περιττώματα των ζώων δεν έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια. Δεν αναγκάζονται μόνο τα φυλακισμένα ζώα να ζουν σε ένα μόνιμα μολυσμένο περιβάλλον, υπάρχει και ζήτημα δημόσιας υγείας. Καλούμε και προκαλούμε την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να αποδείξουν ότι υπάρχουν και να προβούν στη τήρηση της νομοθεσίας αποδίδοντας τις κατάλληλες κυρώσεις.

Γνωρίζουμε ότι αυτά που συμβαίνουν μέσα στις βιοτεχνίες – κολαστήρια συμβαίνουν νόμιμα. Ή τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε πως συμβαίνουν μόνο τα νόμιμα. Καλούμε και προκαλούμε τους «βιοτέχνες» να δημοσιεύσουν στο κοινό τι συμβαίνει νόμιμα στις «βιοτεχνίες» τους. Αφήστε ένα ρεπόρτερ με μια κάμερα να μπει μέσα και να κάνει ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα με πρωκτικό ηλεκτροσόκ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα σε θαλάμους αερίων. Μοιραστείτε μαζί μας την αποκλειστικότητα που έχετε στις κραυγές αγωνίας. Κάντε το και εμείς την επομένη θα παραδοθούμε στις αρχές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι του νόμου. Τι έχετε να κρύψετε;

Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι της συντήρησης των τοπικών κοινωνιών από το γουνεμπόριο που υποστηρίζουν οι ενασχολούμενοι... Πριν 200 χρόνια τοπικές κοινωνίες και κράτη ολόκληρα στήριζαν την οικονομία τους στην ανθρώπινη δουλεία. Προφανώς είχαν ίδια νοοτροπία με τους «ενασχολούμενους». Ο κόσμος εξελίχθηκε όμως και όσοι δε συμμορφώθηκαν με το καλό, συνετίστηκαν με το ζόρι. Ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται και το εμπόριο γούνας γνωρίζει πλέον την παγκόσμια κατακραυγή. Όσοι δε συμμορφωθούν με το καλό, θα συνετιστούν με το ζόρι. Αν θέλετε λεφτά στον τόπο σας ασχοληθείτε με την περιβαλλοντική του ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή το βιός σας στάζει αίμα αθώων ψυχών. Πριν 10 χρόνια κλαιγόσασταν στα μέσα μαζικής εξημέρωσης και λέγατε πως είστε σε ύφεση, πως η γούνα έχει πάρει την κάτω βόλτα, πως θα μεταναστεύσετε και παρόμοιες σαχλαμάρες. Τώρα όμως που γίνατε σφουγγοκωλάριοι των Ρώσων λεφτάδων τα προβλήματα σας λύθηκαν. Ε λοιπόν, τα προβλήματα σας μόλις άρχισαν. Αναθεωρείστε τις επιλογές σας γιατί από εδώ και πέρα θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Όταν 10.000.000 παιδιά πεθαίνουν από την πείνα κάθε χρόνο το niche marketing της γούνας δε χωράει στη λογική μας.

Με αιτία τα παραπάνω και αφορμή την απελευθέρωση στην οποία προβήκαμε καλούμε άπαντες στη συνίδρυση μια πανελλαδικής ομοσπονδίας για την ολική κατάργηση των επιχειρήσεων γούνας στη χώρα μας. Συμβάλετε σε αυτό τον αγώνα με όποιο τρόπο μπορείτε. Δημιουργείστε πυρήνες στην περιοχή σας ή δράστε μόνοι σας. Λειτουργείστε νόμιμα ή παράνομα. Διαδηλώστε ειρηνικά, γράψτε συνθήματα, καταστρέψτε γούνες, σπάστε βιτρίνες καταστημάτων, μπείτε σε εκτροφεία και απελευθερώστε ζώα. Η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι η αρχή της μη βίας σε βάρος ανθρώπων και ζώων.

ΥΓ1: Προς κάθε ενδιαφερόμενο για την περίφημη επιδότηση της ΕΕ για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και για κάθε ενασχολούμενο με τον κλάδο: Φροντίστε να βρείτε μια καλή ασφαλιστική για να καλύψετε το εγχείρημα σας. Και μη λυπηθείτε τα ασφάλιστρα, θα σας χρειαστούν.
ΥΓ2: Προς κ. Μπουζάλη, κ. Παπαδόπουλο και λοιπούς βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης, καθώς και φορείς των Yπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών: To ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της γούνας μας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετους. Ευελπιστούμε πως δε θα ξανακούσουμε από τα στόματα σας τη λέξη «γούνα» μέσα στη Βουλή και πως δε θα σας ξαναδούμε σε εκδήλωση των γουναράδων, θα απογοητευτούμε ιδιαίτερα.

Καλή χρονιά με άδεια κλουβιά

Corvus revengis

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=970149

Σημείωση: Εμείς τι παραπάνω να πούμε; Οι άνθρωποι (που πρέπει να γίνουν εικόνισμα) τα είπαν όλα!!!

Related Posts with Thumbnails