ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Τα Zώα στην Πόλη

9 Ιαν 2009

Από τα Πρακτικά των Οικολόγων-Πράσινων



Το θέμα τη ημερήσιας διάταξης αναπτύχτηκε από την Ρόζα Μηνακούλη και επακολούθησε συζήτηση για όλες οι πτυχές του:

@ Ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στην αντιμετώπιση των ζώων και κατανόησης ότι η προστασία τους δεν είναι θέμα φιλοζωίας ή φιλευσπλαχνίας αλλά σεβασμού στο δικαίωμα ζωής. Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας μέσω της παιδείας είναι αναγκαία, παράλληλα με τα απαγορευτικά μέτρα και την ποινικοποίηση του φόνου ζώων.
@ Ανάγκη απαγόρευσης της εμπορίας, συχνά παράνομης, ζώων στα pet shop όπου διακινούνται ακόμη και εξωτικά είδη (με πρόβλημα επιβίωσης στην Ελλάδα ή επικίνδυνα για την ντόπια πανίδα) ή είδη προς εξαφάνιση.
@ Το ότι η εγωιστική ανάγκη για κατοχή ζώων και η αναζήτηση ζώων ράτσας είναι κακώς εννοούμενη φιλοζωία. Τα ζώα (σκυλάκια, πουλάκια, γατάκια, ερπετά, κοτοπουλάκια κλπ) αντιμετωπίζονται σαν παιγνίδια και συχνά εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους μετά την παρέλευση λίγων μηνών. Δυστυχώς, αν και η τιμωρία για εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται αυστηρά, απαιτείται επώνυμη καταγγελία που οι περισσότεροι δεν τολμούν να κάνουν για φίλους και γείτονες.
@ Έλλειψη ελεύθερων χώρων για τα ζώα στις πόλεις, που εντείνει την έλλειψή τους για τους κατοίκους. Η συνύπαρξη των ζώων στις παιδικές χαρές θέτει το ζήτημα της υγιεινής των παιδιών από τις ακαθαρσίες των ζώων ενώ συχνά τίθεται θέμα ασφάλειας των κατοίκων από τις αγέλες αδέσποτων ζώων. Ειδικά τα πτηνά έχουν πρόβλημα επιβίωσης στις πόλεις μας λόγω έλλειψης δένδρων και πάρκων, καθώς και λόγω του νυχτερινού φωτισμού των δένδρων και του θορύβου από υπαίθριες συναυλίες και εκδηλώσεις μέσα στα πάρκα.

Τέλος έγιναν προτάσεις για:

* Κατάργηση της διακίνησης και εμπορίας ζώων στα pet shop,
* Απαγόρευση κατασκευής και διακίνησης ρούχων και αξεσουάρ (τσάντες, κοσμήματα, μπρελόκ κλπ) από γούνα, τα οποία τείνουν να γίνουν πάλι μόδα και, παράλληλα, δημιουργία προγράμματος αλλαγής επαγγέλματος για τους γουναράδες,
Αποφασίστηκε να γίνει εκδήλωση στο Πάρκο Τρίτση σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρεία και εκδήλωση μπροστά από ένα pet shop στην πλατεία Κοτζιά. Η οργάνωση της εκδήλωσης στο Πάρκο Τρίτση ανατέθηκε στην Ρόζα Μηνακούλη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Πρακτικό Συνεδρίασης 15ης Δεκεμβρίου 2008

Related Posts with Thumbnails