ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

H κα Δρούζα "ΜΠΟΡΕΙ" και υπερβαίνει τις Ευαισθησίες της...

6 Ιαν 2009

Προς
Εκπομπή «ΜΠΟΡΩ»
Φαξ: 210-8012113

Υπόψη: Αρχισυντάκτρια, Μαρία Γιαχνάκη
Β’ Αρχισυντάκτη, Σπύρο Σιγούρο
Εταιρία παραγωγής, DNA
Παρουσιάστρια, Άννα Δρούζα

Κοιν/ση: Γενική Δ/νση, Κάρολος Αλκαλάϊ,
Γενικη Δ/νση Ειδήσεων & Ενημέρωση, Σταμάτης Μαλέλλης

Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2009

Θέμα: Παρουσίαση και Προβολή Τσίρκο Massimo

Χρόνια τώρα οι φιλο-ζωικές οργανώσεις προσπαθούν να αφυπνίσουν τον κόσμο για το τι εστί τσίρκο. Χρόνια τώρα φωνάζουν ότι το τσίρκο δεν σημαίνει έξυπνα ζωάκια, φώτα και λαμπιόνια, χαρές και πανηγύρια, αλλά ζωάκια τρελαμένα από την αιχμαλωσία και το φόβο, ζωάκια που έχουν μάθει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο ότι αν δεν κάνουν σωστά το νούμερό τους τα περιμένει ανελέητο ξύλο με μαστίγια ή σιδηρολοστούς, πείνα και δίψα ή όποια άλλη σαδιστική τιμωρία σοφιστεί ο δήμιος τους, που κατ’ευφημισμόν καλείται εκπαιδευτής.

Και πραγματικά απορούμε πως μια εκπομπή που, ενώ ισχυρίζεται ότι «δίνει ισχυρές δόσεις ανθρώπινης ευαισθησίας μέσα στο σκληρό κόσμο της τηλεόρασης», προβάλει την καμουφλαρισμένη βία τέτοιων απάνθρωπων και μεσαιωνικών θεαμάτων. Μήπως οι παράγοντές της τελούν εν αγνοία; Αν πάλι όχι, που είναι και το πιθανότερο, τότε ένα μόνο συμπέρασμα μπορούμε να συνάγουμε: τα κέρδη που θα εισρεύσουν, υπερτερούν κατά πολύ τις όποιες ευαισθησίες της εκπομπής που τόσο πασχίζουν η κυρία Δρούζα και οι συνεργάτες της να προωθήσουν. Αν, ωστόσο, σας αδικούμε λέγοντας κάτι τέτοιο και πραγματικά δεν γνωρίζετε κυρία Δρούζα και συνεργάτες, τότε παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Το τσίρκο παρουσιάζει μια εικόνα ψεύτικη, αφού πίσω από αυτό το φανταχτερό του θέαμα κρύβεται η πλευρά του πόνου και της δυστυχίας των ζώων που εξαναγκάστηκαν να μας διασκεδάζουν. Όμως τα ίδια ούτε διασκεδάζουν, ούτε αντιλαμβάνονται γιατί πρέπει να γίνουν αντικείμενα διασκέδασης. Οι επώδυνες παραστάσεις είναι αντίθετες με τη φύση τους και αποτέλεσμα βασανισμών, φόβου, εξάντλησης και ταπείνωσης, οι δε τιμωρίες δεν έχουν όρια ούτε στα παραμικρά λάθη και η αιχμαλωσία για όλη τους τη ζωή στα μικρά κλουβιά των οχημάτων μεταφοράς τα τρελαίνει. Η ίδια η ύπαρξη και η υπόσταση του τσίρκου καλλιεργεί και ενθαρρύνει νοοτροπίες που θεωρούν το ζώο σκλάβο στον ανθρώπινο ζυγό και αντικείμενο «άρτου και θεάματος», και όχι ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Σας καλούμε λοιπόν να προβληματιστείτε θέτοντας στον εαυτό σας αυτές τις απλές ερωτήσεις: Πώς γίνεται εκείνο που ο άνθρωπος θεωρεί διασκέδαση και ψυχαγωγία να στηρίζεται πάνω στον πόνο και την ταπείνωση αισθανόμενων όντων; Πόσο «ψυχαγωγικό» μπορεί να είναι ένα τσίρκο, όταν βλέπουμε αυτά τα απίθανα και υπέροχα πλάσματα που γεννήθηκαν περήφανα κι ελεύθερα, όπως και κάθε άλλο πλάσμα στη γη, να σπάνε και να λυγίζουν, υποχρεωμένα να εκτελούν διαταγές και «νούμερα» που δεν συνάδουν με τη φύση τους;

Δεν υπάρχει τίποτα το ηρωικό σε μια πράξη που επιβάλλεται με τη βία και από θέση ισχύος. Δεν υπάρχει τίποτε το διασκεδαστικό στο βιασμό της φύσης και της ζωής.Είναι πια καιρός να σταματήσουν αυτού του είδους οι «διασκεδάσεις» που μειώνουν και απαξιώνουν τη ζωή, αλλά και τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικότερα.

Τέλος, για να πειστείτε καλύτερα και για να έχετε μια πιο ακριβή εικόνα για το τι κρύβεται στα παρασκήνια του τσίρκου, παρακαλούμε επισκεφτείτε τις διασυνδέσεις:

http://www.youtube.com/watch?v=5zDfEaYaI08&feature=PlayList&p=415326635E2676A8&index=5
http://www.youtube.com/watch?v=ziLyVMw8FRw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Fgk4B9KJnpY

ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ!Η ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΙ ΟΧΙ Η ΚΛΟΥΒΑ!ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Ρόζα Μηνακούλη, Πρόεδρος
Μάριζα Χριστοδούλου, Γραμματέας

Related Posts with Thumbnails