ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Λήξη Κυνηγετικής Περιόδου 28.2.09

25 Φεβ 2009

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν,
σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά.
Με φυσίγγια τη χλωρίδα χαλάσαν,
και ανάψαν φωτιές στα πουλιά.


Στις 28 Φεβρουαρίου, τα όπλα των κυνηγών θα σιγήσουν, είθε αυτή τη φορά για πάντα!
Για άλλη μια φορά των κυνηγών τα φουσάτα έσπειραν το θάνατο και θέρισαν τις ζωές πανέμορφων πλασμάτων, αφήνοντας ακόμη πιο φτωχή την ελληνική πανίδα. Για άλλη μια φορά η μπότα των κυνηγών έφερε τον κακό χαμό. Άμετρα ζώα πότισαν με το αίμα τους το χώμα της μάνας γης. Ματωμένες φτερούγες, κομμένες ουρές, σπασμένα πόδια, άψυχα σώματα, διαμελισμένα από τα σκάγια και βαμμένα με αίματα. Εκατοντάδες οι νεκρές πάπιες και χήνες από την κατάποση μολυβένιων σκαγιών, εκατοντάδες οι νεοσσοί που καταδικάστηκαν σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, εκατοντάδες και τα δηλητηριασμένα κυνηγόσκυλα από τη φετινή πανδημία των φολών στα κυνηγοτόπια. Πανδημία και τα κασετόφωνα που αντιλαλούσαν το ερωτικό κάλεσμα των πουλιών για να τα προσελκύσουν και να τα δολοφονήσουν μπαμπέσικα θρασύδειλοι οπλοφόροι.
Για το ΠΟΦΥΖΩ, η ζωή είναι πολύτιμη είτε έχει τη μορφή ενός κύκνου, είτε τη μορφή ενός τρυγονιού και ο θάνατος το ίδιο επώδυνος για όλες τις μορφές ζωής.
Δεν υπάρχει κυνήγι και λαθροκυνήγι, υπάρχει μόνο το ζωοκτόνο κυνήγι. Δεν υπάρχει συνειδητός και ασυνείδητος κυνηγός, υπάρχει μόνο ο φονέας κυνηγός. Δεν υπάρχουν θηρεύσιμα και μη θηρεύσιμα είδη, ούτε σπάνια και προστατευόμενα (που κι αυτά είναι αποτέλεσμα κυνηγετικών δραστηριοτήτων), αλλά υπάρχουν έμβια όντα με ίσα δικαιώματα στη ζωή όπως και εμείς. Τα πουλιά και τα θηλαστικά στη χώρα μας δεν είναι φυσικό κεφάλαιο με καρπωτές τους κυνηγούς, αλλά συγκάτοικοι και συνοδοιπόροι μας που μοιράζονται τον ίδιο αέρα και την ίδια γη με μας.
Θεωρούμε το κυνήγι δραστηριότητα ανήθικη και ασύμβατη με την εποχή μας, αφού αποτελεί έγκλημα κατά της φύσης και της ζωής. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα η θανάτωση ζώων για ψυχαγωγία να είναι στάση ζωής και νόμιμη δραστηριότητα μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Στη νέα περιβαλλοντική ηθική που αναπτύσσεται στις μέρες μας, το κυνήγι δεν έχει κανένα χώρο και η προσδοκία πολλών ανθρώπων που σέβονται τη φύση και τη ζωή για την οριστική παύση του, είναι πλέον εφικτή.
Το ελληνικό κοινοβούλιο αντί να διαρρηγνύει δήθεν τα ιμάτιά του για το περιβάλλον και να αναλώνεται σε στείρες και ατελέσφορες λύσεις, καλά θα κάνει να το προστατεύσει αφοπλίζοντας τους κυνηγούς.
Επισημαίνουμε ότι στο 20ο Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ που διεξήχθη στις Σέρρες στις 26 Οκτωβρίου 2008, εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε το ΠΟΦΥΖΩ για την οριστική παύση του κυνηγιού.

Η πανίδα μας τζάμπα πεθαίνει,
και τη σκιάζουνε βόλια πολλά.
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
και ξανά προς τα όπλα τραβά.

Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Η Πρόεδρος
Ρόζα Μηνακούλη

Related Posts with Thumbnails