Πολλοί καταναλωτές εγκαταλείπουν τελείως το κρέας, καθώς γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα τα οφέλη που εξυπακούεται η επιλογή αυτή για την υγεία και το περιβάλλον. Εξάλλου γίνεται ολοένα πιο εύκολη η εξασφάλιση εναλλακτικών επιλογών έναντι του κρέατος.
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Vrije του Άμστερνταμ, για παράδειγμα, δημιουργούν εναλλακτικά προϊόντα κρέατος βασισμένα σε μπιζέλια και άλλα λαχανικά μεγάλης θρεπτικής αξίας και ταυτόχρονα πολύ οικονομικά, εύκολα στην ετοιμασία τους και - ίσως το σημαντικότερο - ιδιαίτερα εύγεστα.
Μάλιστα έχει καταγραφεί θετική αντίληψη των καταναλωτών για τα προϊόντα αυτά, ειδικά όταν οι άνθρωποι πληροφορούνται περισσότερα για το πως παράγεται το κρέας, καθώς και για τις οικολογικές επιπτώσεις από την εκτροφή ζώων σε μια πυκνοκατοικημένη χώρα, όπως η Ολλανδία.
Κείμενο από το Ινστιτούτο World Watch 2008
Η Κατάσταση του Κόσμου
Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη