ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Βιολογική Κτηνοτροφία...

20 Απρ 2009

Βιολογική κτηνοτροφία και πιστοποιημένα ζωικά βιολογικά προϊόντα. Δύο ωραιοποιημένες φράσεις που σημαίνουν: βιολογικός και βιολογικά πιστοποιημένος φόνος των ζώων. Μήπως η λέξη φόνος ακούγεται φρικιαστική και ακραία και θα προτιμούσατε τη λέξη σφαγή; Όμως πολλές φορές η φρίκη και η ακρότητα χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα. Ακόμα και ορισμένοι που είναι ευαισθητοποιημένοι και πλαισιώνουν οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η φύση έχει από μόνη της αξία ύπαρξης χωρίς την έγκριση ή τη διαχείριση του ανθρώπου και ότι οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής που υπάρχει σ'αυτήν. Ίσως ακόμα τους φανεί παράξενο το αληθινό μήνυμα κάποιων φίλων της ζωής που λέει ότι: τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των ζώων είναι ένας κοινός αγώνας.
Όλα τα ζώα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή. Γι’αυτό λοιπόν αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν οι συνάνθρωποί μου, να αναγνωρίζουν σ’ένα «όμορφο» κύκνο το δικαίωμα να ζήσει ελεύθερος ενώ σ’ένα «άσχημο» γουρούνι την υποχρέωση να οδηγηθεί με τη βία στον εκδοροσφαγέα. Διότι στα σφαγεία θα οδηγηθούν ανεξαιρέτως τα γουρούνια, τα πρόβατα, οι κότες, οι αγελάδες και όλα τα υπόλοιπα ζώα κρεατοπαραγωγής, είτε αυτά έχουν εκτραφεί στις φριχτές βιομηχανοποιημένες μαζικές εγκαταστάσεις, είτε στις εγκαταστάσεις των βιολογικών εκτροφείων όπου θα ζήσουν κοντύτερα στις φυσιολογικές τους συνθήκες. Δεν αλλάζει λοιπόν η συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα ζώα στη βιολογική κτηνοτροφία γινόμενη πιο ηθική αφού δεν σταματά ούτε την εκμετάλλευση, ούτε την σφαγή των ζώων. Απλά ο ανθρωποκεντρικός άνθρωπος ενδιαφέρεται για πιο υγιεινά ζώα και ζωικά προϊόντα, τα λεγόμενα βιολογικά και ξεχνά ότι όσο περισσότερα ζώα και ζωικά προϊόντα καταναλώνει, τόσο περισσότερο θα αυξάνει η πείνα στον κόσμο και οι πεινασμένοι θα πεθαίνουν. Απέραντες καλλιεργημένες εκτάσεις χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των ζώων στις εντατικές μονάδες κρεατοπαραγωγή, ενώ για τη διατροφή των ζώων θα χρησιμοποιούνται βιολογικά καλλιεργημένες ζωοτροφές οι οποίες χρειάζονται περισσότερες εκτάσεις και χρόνο από τις συμβατικά-χημικά καλλιεργημένες, χειροτερεύοντας έτσι το πρόβλημα της πείνας των ανθρώπων. Διότι ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής φυτικών τροφών προορίζεται για ζωοτροφές, ενώ θα μπορούσαν με αυτές να τραφούν απευθείας οι άνθρωποι και το κομμάτι αυτό αυξάνεται με τη βιολογική κτηνοτροφία.
Η σαρκοφαγική διατροφή, βιολογική ή συμβατική σε σχέση με τη χορτοφαγική διατροφή χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια και περισσότερο νερό, εξαντλώντας έτσι τους φυσικούς πόρους της γης και επιπλέον είναι συνδεδεμένη με πολλές ασθένειες.
Μια και η ανθρώπινη διατροφή είναι η φυτοφαγία εμείς θέλουμε να προτείνουμε-και θα θέλαμε το ίδιο να κάνουν και οι οικολογικές οργανώσεις- ένα τρόπο ζωής με σεβασμό προς όλα τα δημιουργήματα της φύσης. Κι αυτό θα το πετύχουμε μόνο με μια χορτοφαγική διατροφή η οποία είναι και λογική και ηθική. Αλλιώς πώς είναι δυνατόν ορισμένοι να διαμαρτύρονται εναντίον των κυνηγών οι οποίοι εκτελούν τα ζώα για «διασκέδαση» τη στιγμή που οι ίδιοι τρώνε τα μπριζολάκια τους, τα οποία προέρχονται από το φόνο άλλων ζώων;

ΠΟΦΥΖΩ

Related Posts with Thumbnails