ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

O Απόηχος του Θρήνου των Αμνών

22 Απρ 2009

Τη Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου και ώρα 11.00 στην πλατεία Συντάγματος, όπως κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα, έτσι και φέτος, ο σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ μαζί με τη θεματική ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων των Οικολόγων-Πράσινων, το GAWF, το ΑNIMAL NET του Facebook και άλλους ανεξάρτητους πολίτες, διαδηλώσαμε για τη μεγάλη σφαγή των αμνοεριφίων αυτές τις μέρες. Κανένας θεός δε διψάει για αίμα, μόνο οι άνθρωποι. Κανένα έθιμο και καμιά παράδοση δεν αποτελεί δικαιολογία για τα 4 εκατομμύρια περίπου αμνοεριφίων που «θυσιάζονται» για το τερψιλαρύγγιό μας τις «άγιες» αυτές ημέρες.
Ευχηθήκαμε στους περαστικούς ένα Πάσχα αληθινής αγάπης, χωρίς αίμα και πόνο για κανένα, χωρίς σφάγια στο πιάτο μας. Κάποιοι μας δίνανε συγχαρητήρια και ομολογούσαν ότι είμαστε πραγματικά κανίβαλοι με ένα τέτοιο βάρβαρο έθιμο, συμπληρώνοντας «αλλά τι να κάνουμε; αυτά είναι τα έθιμά μας» και κάποιοι άλλοι μας έβριζαν.
To ίδιο απόγευμα, η εκδήλωσή μας συνεχίστηκε με ένα vegan (φυτοφαγικό) γεύμα και μοίρασμα φυλλαδίων σχετικά με τη vegan διατροφή, σ’ένα παρκάκι στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναβαρίνου. Σημειωτέον, ο χώρος αυτός έχει καταληφθεί από τους κατοίκους της περιοχής σε μια προσπάθεια να μετατραπεί σε ένα μικρό πνεύμονα οξυγόνου και αγάπης για τη γύρω περιοχή.
Ο απόηχος της διαμαρτυρίας μας ήταν ο εξής: μπορεί ελάχιστοι μόνο να ήταν εκείνοι που δε σούβλισαν και γιόρτασαν τελικά το Πάσχα τους σύμφωνα με τα καθιερωμένα, χορεύοντας γύρω από τον οβελία, τσιμπώντας πετσούλες και γλύφοντας τα χέρια τους. Πολλοί όμως ήταν εκείνοι που αφουγκράστηκαν το θρήνο των αμνών και των μανάδων τους που άρπαξαν με βία τα παιδιά τους για να τα σφάξουν τόσο άκαρδα.
Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα, μέρα λαμπρής και χαράς για μας, μέρα μαύρη και θρήνου για τα μαντριά.
Ο Καρλχάιντς Ντέσνερ έγραψε σ’ένα άρθρο του: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια η χριστιανοσύνη καυχιέται ότι κατήργησε τη θυσία του ζώου. Αυτό είναι σωστό. Θυσίασε, ωστόσο, περισσότερα ζώα από κάθε άλλη θρησκεία - όχι πια στο όνομα του Θεού, αλλά στο όνομα της κοιλιάς της».
Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι είδους πολιτισμό θέλουμε να χτίσουμε, όταν κάθε μέρα για τον καταπιόνα μας θανατώνονται 145.000.000 ζώα, κάθε ώρα 6.000.000, κάθε λεπτό 100.000 και 1.680 κάθε δευτερόλεπτο.
Ο Λέων Τολστόι χαρακτήρισε τη χορτοφαγία σαν ηθικό κίνημα της ανθρωπότητας. Και εμείς επαυξάνοντας θεωρούμε ότι είναι η πιο σημαντική μορφή ακτιβισμού που μπορούμε να κάνουμε για τα ζώα, τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Ρόζα Μηνακούλη

Σημείωση: Vegan είναι η διατροφή που αποφεύγει όχι μόνο το κρέας και τα ψάρια αλλά και όλα τα ζωικά προϊόντα όπως τα αυγά, το γάλα, το τυρί, το μέλι ή οτιδήποτε άλλο είναι ζωικής προέλευσης.

Related Posts with Thumbnails