ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Ηθική ή Επιστήμη...Ας βάλουμε καλύτερα τα Πειράματα σε Ζώα στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

24 Απρ 2009

Oι παρελαύνοντες στο διαδίκτυο προσκαλούν την Ευρώπη να αναλάβει δράση για τα πειραματόζωα !

Καθώς οι ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον επόμενο μήνα (9 Μαΐου) τις προτάσεις για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πειράματα στα ζώα (1), οι υπερασπιστές των ζώων κατακτούν τον κυβερνοχώρο για να εκφράσουν την στήριξη της κοινής γνώμης, πραγματοποιώντας μια εικονική πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H εικονική πορεία «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία» που ξεκινάει σήμερα από τις διεθνείς οργανώσεις Dr Hadwen Trust for Humane Research, Four Paws και Humane Society International (2) είναι μία παγκόσμια πρώτη σε εκστρατείες προστασίας ζώων.(3)

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιούνται σε πειράματα στην Ευρώπη κάθε χρόνο (4). Ζώα όπως τρωκτικά, κουνέλια, γάτες, σκύλοι και πίθηκοι χρησιμοποιούνται σε πειράματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φυσική και πνευματική βασανιστική καταπόνηση. Ο νόμος που ελέγχει και ρυθμίζει τα πειράματα, η Οδηγία 86/609, είναι περισσότερο από 20 χρόνια παλιά και απελπιστικά αναχρονιστική.

Έχουν προταθεί βελτιώσεις, όπως καλύτερη προστασία για τα ζώα, σταδιακή κατάργηση των πειραμάτων στα πρωτεύοντα, ηθική αναθεώρηση και πραγματική πρόοδος σε εναλλακτικές μεθόδους για τη μη χρήση ζώων. Παρ’ όλα αυτά οι φαρμακευτικές βιομηχανίες και τα κέντρα ερευνών που χρησιμοποιούν ζώα, μποϋκοτάρουν σκληρά τα νέα μέτρα, αντίθετα ζητούν άλλα όρια στα επίπεδα πόνου που επιτρέπεται να υφίστανται τα ζώα και στο πόσες φορές μπορούν τα ίδια ζώα να ξαναχρησιμοποιούνται στα πειράματα.

«Η αναθεώρηση της Οδηγίας 86/609 είναι στιγμή-κλειδί στην ιστορία της Ευρώπης και στο πως μεταχειρίζεται στα ζώα» λέει η Wendy Higgins υπεύθυνη τύπου για τα 3 γκρουπ της εκστρατείας «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία». «Έχει μία ξεκάθαρη ευκαιρία να οδηγήσει τον κόσμο στην αντικατάσταση των πειραματόζωων με προηγμένες τεχνικές χωρίς την χρήση ζώων και μέχρις ότου επιτευχθεί η πλήρης αντικατάστασή τους θα υπερασπίζεται τους όσο το δυνατόν πιο εύρωστους, με διαφάνεια, προοδευτικούς κανονισμούς για τα πειραματόζωα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες στην Ευρώπη μοιράζονται αυτό το όραμα, αλλά οι πολιτικοί δείχνουν να αγνοούν παντελώς τις απόψεις τους και αντ’ αυτού ικανοποιούν τα συμφέροντα των βιομηχανιών. Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουν να ακούνε και η εικονική μας πορεία «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία» είναι ένας πρωτότυπος τρόπος για να δείξουμε την στήριξη του κόσμου για αλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μία ειρηνική διαδήλωση, μία εντελώς νέα εικονική διάσταση που μπορεί να επηρεάσει μεγάλη μάζα κοινού. Η κοινότητα του διαδικτύου δείχνει εξαιρετικά ζωηρό ενδιαφέρον για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά φυσικά είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις κλικ στο ποντίκι ενός κομπιούτερ παρά να κουνάς ένα πλακάτ».

Η εικονική πορεία στην ιστοσελίδα http://www.makeanimaltestinghistory.org/ εκτοξεύεται σήμερα σε παγκόσμια πρώτη σε 13 Ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής, της Βουλγάρικης και της Ουγγρικής. Πολίτες από όλη την Ευρώπη προσκαλούνται να υπογράψουν μία on-line δήλωση και να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους χαρακτήρα και να μπουν σε μία κυβερνο-παρέλαση στις Βρυξέλλες προς το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν τον αριθμό των ατόμων που παρελαύνουν από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο, θα μπορούν να δουν ποιος Ευρωβουλευτής μπήκε στην πορεία.
Οι ευρωβουλευτές οφείλουν να ψηφίσουν τις προτάσεις για την οδηγία 86/609 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτόν τον Μάιο. Θα είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το Κοινοβούλιο θα έχει ψηφίσει κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει μία παρατεταμένη διαδικασία δημόσιου διαλόγου.

Η πορεία «Κάντε τα πειράματα στα ζώα ιστορία» είναι ένα σχέδιο των Tinderstick Design και Wowi Digital. (5)
Για περισσότερες πληροφορίες ή συνεντεύξεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Wendy Higgins στο 07989 972 423 ή στο email wendy@drhadwentrust.org
Σύνδεσμος για την Ελλάδα Χριστίνα Βασδόκα Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» τηλ. 6974711945 email: elpidafs@gmail.com
1.Σύνδεση για την πρόταση αναθεώρησης της οδηγίας 86/609 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:52008PC0543:EN:NOT
2. Το ίδρυμα Dr Hadwen Trust for Humane Research είναι το κορυφαίο κοινωφελές ίδρυμα ιατρικής έρευνας χωρίς χρήση ζώων στην Αγγλία http://www.drhadwentrust.org/; Το Four Paws είναι μία διεθνής φιλοζωική οργάνωση με γραφεία σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες http://www.fourpaws.org.uk/; Το Humane Society International είναι μία κορυφαία οργάνωση προστασίας ζώων που αντιπροσωπεύει 11 εκατομμύρια μέλη σε όλη την Ευρώπη, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Ινδία και Ηνωμένες Πολιτείες http://www.hsieurope.org/
3. Πηγαίνετε στο http://www.makeanimaltestinghistory.org/ και κάντε κλικ επάνω στην εικονική πορεία
4.. 12.1 εκατομμύρια ζώα χρησιμοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε πειράματα το 2005. Πέμπτη αναφορά που δημοσιεύτηκε στις 5/11/2007 για τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των ζώων που χρησιμοποιούνται για πειραματικούς και άλλους επιστημονικούς σκοπούς στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αυτά είναι τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση)
5. Wowi Digital http://www.wowidigital.co.uk/ επικοινωνία: John Steele john@wowidigital.co.uk or tel. 01380 73 88 11; Tinderstick Design http://www.tinderstickdesign.co.uk/ επικοινωνία: Steve Dixon studio@tinderstickdesign.co.uk or tel. 01380 725 199.

Related Posts with Thumbnails