ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Κάλεσμα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

7 Μαΐ 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Αθήνα, 16 Μαΐου 2009

Η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η άθλια συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων συμπολιτών μας αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους της πολιτείας θίγουν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Παρά τις μακροχρόνιες και έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών και πολλών σωματείων, η πολιτεία δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα μέτρα που να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να ποινικοποιούν-καταργούν τα περιστατικά κακοποίησης.


Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας:

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009, ώρα 10:00
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, σταθμός ΜΕΤΡΟ Ομόνοια

καλώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα συμβάλλουν στην προστασία των ζώων συντροφιάς, των παραγωγικών ζώων, των ελεύθερων ζώων στη φύση που αποτελούν το στόχο των κυνηγών, των ζώων στα τσίρκο που εξακολουθούν να περιοδεύουν στη χώρα μας. Η πολιτεία πρέπει να στείλει, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα σεβασμού απέναντι στα ζώα και όχι να διαιωνίζει απαράδεκτες και βάρβαρες συνθήκες και συμπεριφορές.

Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν καμπάνια ενημέρωσης, θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για την εφαρμογή του νόμου, αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες, απαγόρευση της πώλησης ζώων συντροφιάς από καταστήματα, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα παραγωγικά ζώα, ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες του κυνηγιού και περιορισμό της δραστηριότητας, απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα, κ.α.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Φιλοζωικών Οργανώσεων
Για περισσότερες πληροφορίες:
…………6976489349………………..


Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Συλλόγων καλεί όλους τους πολίτες σε συγκέντρωση-εκδήλωση, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, στις δέκα το πρωί, έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, Πλατεία Βάθη, για το θέμα των χιλιάδων κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων και δολοφονιών των ζώων γενικά στην χώρα μας, τόσο των ζώων συντροφιάς, όσο και των ζώων της άγριας ζωής, των πουλιών κατά την κυνηγετική περίοδο, των παραγωγικών ζώων, των ζώων που υποφέρουν ποικιλοτρόπως καθημερινά στα τσίρκο. Στην εκδήλωση θα κληθούν να παραστούν τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, θα επιδοθεί ψήφισμα στον υπουργό κ. Χατζηγάκη, τον οποίο θα καλέσουμε να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, όπως δεσμεύτηκε κατά τις συναντήσεις που είχε με συλλόγους και φορείς προστασίας ζώων.

Καλούμε όλους τους πολίτες να διατρανώσουν την θέλησή τους να μπει τέρμα επιτέλους στην μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας και να διεκδικήσουν δυναμικά και αποφασιστικά από την Πολιτεία την επίλυση του προβλήματος. Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες, μέχρι στιγμής απηχεί τις απόψεις εκατό περίπου ζωοφιλικών συλλόγων και σκοπό έχει το συντονισμό των προσπαθειών, την ανάδειξη των προβλημάτων των ζώων στην χώρα μας και την πίεση προς την Πολιτεία να πάρει άμεσα, αποφασιστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων των ζώων γενικά στην χώρα μας.

Για οποιεσδήποτε απορίες-διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα:
6976489349- 6909799355- 6972004963- 6979913007- 6973241118

Για την συγκέντρωση -εκδήλωση εξω απο το υπουργείο, με θέμα την κακοποίηση των ζώων εν γένει, πρόκειται να φτειαχτεί ενα ψήφισμα, που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω, πιο σημαντικά θέματα. Εκτιμάταται ότι, απο την πληθώρα των προβλημάτων των ζώων, αυτά είναι τα πλέον άμεσα που πρέπει να παρθούν μέτρα απο την πολιτεία.

1. Λήψη μέτρων για τις συνθήκες διαβίωσης,μεταφοράς και σφαγής των παραγωγικών ζώων.
2.Λήψη μέτρων για τον περιορισμό της καταστροφής της πανίδας κατά την κυνηγετική και οχι μόνο περίοδο.
3. Απαγόρευση πώλησης ζώων απο τα pet-shops και αυστηρή τήρηση των προϋποθέσεων που ορίζει ο νόμος για τους νόμιμους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.
4. Αυστηρές ποινές και πρόστιμα για τους παράνομους εκτροφείς κατοικίδιων ζώων.
5.Υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και των κυνηγετικών, ποιμενικών σκύλων.
6.Αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες των σχετικών νόμων και ιδιαίτερα για τις δηλητηριάσεις και κακοποιήσεις των κατοικίδιων ζώων.
7. Επιπλέον μέτρα για την στείρωση εκ μέρους των ιδιοκτητών των κατοικιδίων ζώων.
8. Θέσπιση Οργάνου εκ μέρους της Πολιτείας, για την εφαρμογή του νόμου και την επιβολη των σχετικών προστίμων.
9. Υποχρεωτική σήμανση απο τους δήμους των αδέσποτων ζώων.
10. Ποινές και πρόστιμα στους δήμους ,που δεν εφαρμόζουν τον νόμο .
11. Καμπάνια διαρκείας στα ΜΜΕ , για τις ευθύνες και υποχρεώσεις μας απέναντι στα κατοικίδια.
12. Ειδικό μάθημα στα σχολεία για τον σεβασμό απέναντι στη φύση και τα ζώα.
13. Κατάργηση της "εγκυκλίου" του υφυπουργού κ. Κιλτίδη, εκδοθείσα στις 24.06.08.
περί διακίνησης αδέσποτων ζώων.
14. Εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας της Ε.Ε., για την στείρωση αδέσποτων ζώων από εθελοντές ευρωπαίους κτηνίατρους.The Pan Hellenic Co-ordinating Committee for Animal Welfare Associations invites all citizens to attend a demonstration to take place at 10am, Wednesday 20 May 2009, outside the Ministry of Rural Growth and Food, 2 Acharnon Street, Vathi Square, Athens. The demonstration is in support of the thousands of cases of mistreatment, poisoning and murder of animals in Greece, not only companion animals but wild life, birds during the hunting season, farm animals and those animals who suffer daily, in a variety of ways, in circuses.
The Greek and foreign press will be invited to attend. A resolution will be handed over to Minister Hatzigakis, asking that, after his supportive attitude in meetings held recently with associations and institutions involved in animal protection, he take direct measures to ensure the protection and rights of animals.

We call on all the citizens to make it very clear that they want an end to this black page in the history of modern Greece and to fight strongly and decisively for a real solution from the Greek State.

The Pan-Hellenic Coordinating Committee, created a few months ago, reflects the opinions of approximately a hundred Greek animal welfare associations and aims to co-ordinate their efforts and address problems relating to animals. The Committee also aims to put pressure on the Greek State to take immediate, decisive and essential measures for the resolution of problems relating to animals generally.

For any queries and clarification telephone the following numbers:

+306979913007; +306972004963; +306909799355

Related Posts with Thumbnails