ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Παύσατε ΠΥΡ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!

20 Μαΐ 2009




Η σφραγίδα του συλλόγου μας απεικονίζει τον περήφανο κρητικό αίγαγρο, σύμβολο ανεξαρτησίας και λευτεριάς, το γνωστό μας Κρι-Κρι, που ζει ελεύθερο στη φύση, όπως άλλωστε θα έπρεπε να ζουν όλα τα ζώα της Γης. Όμως, το τελευταίο ζώο που εμφανίστηκε στον πλανήτη μας τους στέρησε αυτό το δικαίωμα παντοίως.
Ο κρητικός Αίγαγρος (Capra Aegagreus Cretensis) είναι ένα άγριο κατσίκι που ζει κυρίως στα Λευκά Όρη της Κρήτης, στις περίφημες κρητικές Μαδάρες και στα γύρω νησάκια. Φέρει μεγάλα τοξωτά κέρατα γυρισμένα προς τα πίσω, ζει κατά κοπάδια και είναι προστατευόμενο είδος, αφού το κυνήγι έκανε το «θαύμα» του και τα ξεπάστρεψε. Έτσι, ούτε κι αυτό το αγριοκάτσικο δε γλίτωσε από τα αδηφάγα δόντια μας. Κυνηγοί τα σκοτώνουν και τα πουλούν για το κρέας τους προς 50 ευρώ το κιλό. Τόσο κοστολογούν το πτώμα του. Ταβέρνες και εστιατόρια πολυτελείας το σερβίρουν ως εκλεκτό κι ακριβό πιάτο, συνοδευόμενο από το ανάλογο κρασί, τόσο στα Χανιά όσο και στο κλεινόν και ιοστεφές και...παμφάγο...άστυ μας.
Ο δημοσιογράφος του άρθρου της Espresso γράφει: «Η...Γενοκτονία των Κρι-Κρι για το κρέας τους που πωλείται 50 ευρώ το κιλό». Επισημαίνει δε ότι σήμερα κανείς δε γνωρίζει πόσοι αίγαγροι έχουν μείνει στο φαράγγι της Σαμαριάς, το Φαράγγι όπως λένε οι Κρητικοί, αφού δεν έχει γίνει καμιά μελέτη για την καταγραφή τους.

Κι εμείς επισημαίνουμε ότι τα αγριοκάτσικα δε χρειάζονται ούτε μελέτες ούτε καταγραφές, αλλά σεβασμό. Ας τα αφήσουμε λοιπόν ελεύθερα και περήφανα ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ!!!

ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ!

(Εάν πάλι τα παλικάρια της φακής θέλουν οπωσδήποτε να κυνηγήσουν κάτι, ας κυνηγήσουν τη μάνα και τον πατέρα τους που γέννησαν δολοφόνους. Για να καθαρίσει λίγο αυτός ο τόπος ...!)

Related Posts with Thumbnails