ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Nτυθείτε Τέρας και Ελάτε να Διαμαρτυρηθούμε κατά της Φρίκης της Γούνας

11 Οκτ 2009

Ο Σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (ΠΟΦΥΖΩ), σε συνεργασία με το ANIMAL NET του Facebook και άλλους ανεξάρτητους φορείς, σας καλεί να συμμετέχετε στη μεγάλη διαμαρτυρία ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ που θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 11.00 π.μ. Αφετηρία μας θα είναι η πλατεία Κολωνακίου απ’όπου θα ξεκινήσουμε περιοδεία στα μαγαζιά της γύρω περιοχής και της Ερμού.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια ζώα παγιδεύονται, φυλακίζονται σε άθλιες συνθήκες, θανατώνονται με αέριο, ηλεκτροπληξία, πνίξιμο, ξυλοδαρμό, σπάσιμο του λαιμού και γδέρνονται ζωντανά για τη γούνα τους. Ακόμη και για το πιο μικρό κομμάτι γούνας, ένα τουλάχιστον ζώο πρέπει να πεθάνει! Καθώς τα μακριά παλτό ή οι ζακέτες δεν έχουν μεγάλη ζήτηση, η βιομηχανία της γούνας λανσάρει εδώ και καιρό τη γούνα σε μικρότερα κομμάτια...πιο “εύπεπτα”! Γούνινες λεπτομέρειες, χρησιμοποιούνται πλέον σε πολλά ρούχα και αξεσουάρ όπως σε γιακάδες, κουκούλες, κασκόλ, γάντια, τσάντες, μπότες κλπ. ακόμα και σε μπρελόκ! Οι σχεδιαστές με νέα σχέδια και χρώματα και συνδυάζοντας τη γούνα με δέρμα, μαλλί ή ύφασμα, παραπλανούν τους καταναλωτές προσπαθώντας να φέρουν πάλι τη γούνα στη μόδα. Όμως ακόμα κι αυτά τα μικρά κομμάτια γούνας είναι “υπεύθυνα” για το θάνατο αμέτρητων ζώων κάθε χρόνο, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό αυτών που θανατώνονται για ολόκληρα γούνινα παλτά.

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ μπορεί να εκτρέφει και να γδέρνει ζώα για τη γούνα τους.
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ μπορεί να σχεδιάζει και να φτιάχνει ρούχα από γούνα ζώων.
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ μπορεί να πουλάει γούνα.
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ μπορεί να φοράει γούνα.

Η διαμαρτυρία έχει σκοπό να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο της μόδας, αυτό του τέρατος! Γι’αυτό ντυθείτε Δράκουλες, Χάροι, Βαμπίρ, Ζόμπι, Τέρατα, Φρέντυ Κρούγκερς, και ό,τι άλλο προστάξει η δική σας δημιουργική φαντασία. Ξεθάψτε από τα μπαούλα σας τρομαχτικές μάσκες, δόντια δράκουλα, στολές τεράτων και βάλτε αίμα, πολύ αίμα πάνω σας... Μην έρθετε χωρίς να ντυθείτε κάποιο τέρας, γιατί έτσι θα φαίνεστε πολύ άσχημοι μπροστά στους υπόλοιπους...!

Eλάτε να υψώσουμε τις φωνές μας ότι δεν θα ανεχθούμε άλλη χρονιά ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ να αφαιρείται από τα ζώα για να ντύσει τη ματαιοφροσύνη μας και να φουσκώνει τις τσέπες των γουναράδων και των γουνεμπόρων. Δεν θα ανεχθούμε άλλο μεγαλύτερα κλουβιά και καλύτερες συνθήκες εκτροφής, αλλά ΑΔΕΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ!

Η 17 Οκτωβρίου συμπίπτει με το Πρώτο Διεθνές Φόρουμ Γούνας που διοργανώνεται στην Καστοριά από το Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών, από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου. Γι’αυτό είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή όλων μας. Τα βασικά συνθήματα θα είναι: “ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ”, “ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ” και “ΑΔΕΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ”.

Επίσης ενημερώνουμε ότι ποικίλες δράσεις κατά της γούνας γίνονται και στο εξωτερικό από πολλές οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις. Μία από αυτές είναι και η παγκόσμια καμπάνια που έχει ξεκινήσει με σκοπό το μποϋκοτάζ της ΜΑΧ MARA μέχρι να σταματήσει να χρησιμοποιεί αληθινή γούνα και η οποία θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα.

Καλούμε όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις να διοργανώσουν αντίστοιχες καμπάνιες σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ αληθινής γούνας.

Τέλος, ζητάμε από την πολιτεία να κλείσει τα εκτροφεία θανάτου και τη βιομηχανία γούνας και να την αντικαταστήσει με ηθικά αποδεκτούς τρόπους ενδυματοποιίας, προωθώντας εναλλακτικές οικονομικές δραστηριότητες.

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ.
ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ!

Related Posts with Thumbnails