ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Κολαστήριο Ζώων στο Αλεποχώρι

21 Νοε 2009

Μία ακόμη ιστορία κακοποίησης αθώων πλασμάτων έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά που καθημερινά ντροπιάζουν τη χώρα μας. Ένα παράνομο εκτροφείο σκύλων, ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας. Μόλις μία ώρα έξω από την Αθήνα και λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Μεγάρων, στο Αλεποχώρι, ο «φιλόζωος» ιδιοκτήτης Pet Shop που εμπορεύεται ζώα στην περιοχή του Μοσχάτου (και συγκεκριμένα στην οδό Καλαβρύτων), διατηρούσε κρυφά παράνομο χώρο… παραγωγής κουταβιών.


Τα ζωάκια περνούσαν από την παραγωγή στην κατανάλωση καθώς από τα υγρά κλουβιά του εκτροφείου κατέληγαν απευθείας στα γυάλινα κλουβιά του Pet Shop, αναμένοντας τα νέα τους αφεντικά.


Σκύλοι διάφορων φυλών βρέθηκαν σκελετωμένοι, χωρίς φαγητό και νερό να λιμοκτονούν και να εκλιπαρούν για σωτηρία. Σκυλάκια ράτσας εγκλωβισμένα σε υγρά κλουβιά.

Οι περισσότεροι μάλιστα ήταν δεμένοι με κοντές αλυσίδες δίπλα στα περιττώματα τους χωρίς καμία ελευθερία κινήσεων.

«Έγινε καταγγελία στην εκπομπή και καταφθάσαμε μαζί με την αστυνομία.

Ο χώρος ήταν ανοιχτός και καταφέραμε να πλησιάσουμε τα ζώα. Καταγράψαμε 55 σκυλιά, σκελετωμένα που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.


Υπάρχουν αμέτρητες κότες αλληλοσκοτωμένες και πεινασμένα κουνέλια» είπε στην zougla.gr η Μαρίνα Λυμπεροπούλου, μέλος του Σωματείου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων ζώων «stray.gr».


Σύμφωνα με την ίδια, η υποστήριξη της αστυνομίας ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή.

«Μείναμε άφωνοι στην κυριολεξία από την ευγένεια και τη συνεργασία τους! Σήμερα δύο βάρδιες θα διατεθούν στο χώρο αυτό ο οποίος θα φυλάσσεται μέχρι αύριο στις 12.00 το μεσημέρι» προσθέτει.

Οι εθελοντές του σωματείου stray.gr τάισαν και έδωσαν νερό στα ταλαιπωρημένα ζώα. Το επόμενο βήμα είναι μήνυση που θα καταθέσει το σωματείο εναντίον του ιδιοκτήτη, προκειμένου να κατασχεθούν τα ζώα και να μεταφερθούν σε ασφαλές περιβάλλον.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009, 14:29

Related Posts with Thumbnails