ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΣτΕ για την Προσωρινή Απόφαση του ΣτΕ Αναστολής του Κυνηγιού

14 Δεκ 2009

Προς

1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,

ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

κα Τίνα Μπιρμπίλη

Αμαλιάδος 17,

11523 Αθήνα
Τηλ.: 210-1515401

Fax : 210-6451793

2) Σύμβουλο Επικράτειας

κα Μαργαρίτας Γκορτζολίδου

Πανεπιστημίου 47-49,

10564 Αθήνα

Τηλ.: 210-3710204

Fax: 210-3710057


K
οιν/ση: Υφυπουργοί κ.κ. Γ.Μανιάτης & Θ. Μωραίτης


Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2009


Θέμα: Να σταματήσει το Κυνήγι ΤΩΡΑ!


Ο σύλλογος ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (ΠΟΦΥΖΩ) καλεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το Συμβούλιο της Επικρατείας να οριστικοποιήσουν την απόφαση του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ υπ'αριθμ. 1337/2009 που αναστέλλει προσωρινά την υπ'αριθμ. 103382/ 2740/4.8.2009 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για την κυνηγετική περίοδο 2009-2010.

Δε θεωρούμε ότι οποιαδήποτε μελέτη, όσο επιστημονική κι αν είναι, είναι αρκετή για να προστατέψει τη ζωή των ζώων που τόσο άδικα χάνονται από τα δάση, για χάρη γούστου και για το κέφι μιας μειοψηφίας ανθρώπων που ηδονίζονται να σκορπάνε το θάνατο. Διότι σύμφωνα και με τους ίδιους τους κυνηγούς, το κυνήγι είναι μια καθαρά ψυχαγωγική δραστηριότητα (εκτός από αθλητική) που επιδαψιλεύει το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, ενώ στις υπόλοιπες τον τρόμο και τον πανικό. Οι τελευταίες δε, δεν αφορούν μόνο τα δύστυχα τα ζώα. Πολλοί άνθρωποι που έτυχε να βρίσκονται σε κυνηγετικές περιοχές, έχουν αναφέρει πόσο τρομοκρατημένοι ένιωσαν από τους απανωτούς πυροβολισμούς.

Τα περί «διαχείρισης», «οικολογίας» και «αγάπης για τη φύση» είναι εντελώς άστοχα και παράλογα για κάθε εχέφρονα άνθρωπο και επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου. Οικολογία, αειφορία και διαχείρηση δε συνάδουν καθόλου με τη θανάτωση τόσων ζωών. Η αληθινή φύση του σημερινού κυνηγιού είναι μία και μόνο: αυτή της στυγνής δολοφονίας για χάρη γούστου.

Είναι χρέος λοιπόν και καθήκον της πολιτείας να προστατέψει πια τη ζωή και να μην την αφήνει να σπαταλείται και να υποβαθμίζεται τόσο άδοξα, υποχωρώντας στις όποιες ψυχολογικές, πολιτικές και οικονομικές πιέσεις μιας μικρής μερίδας ανθρώπων. Κατανοούμε το σημαντικό οικονομικό όφελος που καρπούται η πολιτεία από το κυνήγι. Όμως, αυτό είναι ασύγκριτο μπροστά στην ομορφιά και το θαύμα της ζωής.

Ωστόσο, επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι το κενό που θα αφήσει η κατάργηση του κυνηγιού στους αμύντορές του θα είναι επικίνδυνα τεράστιο, προτείνουμε να τους δοθούν κίνητρα και να τους ανατεθούν συγκεκριμένοι ρόλοι, ώστε να αντικαταστήσουν το κυνήγι με άλλες δραστηριότητες φιλικές με τη φύση και τη ζωή, όπως είναι η δασοπροστασία, η πυροφύλαξη, η προστασία της ζωής (αντί η θανάτωσή της), η δενδροφύτευση, ο καθαρισμός δασικών περιοχών που έχουν μολυνθεί από απορρίματα και μπάζα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τα πουλιά θα αρχίσουν να κελαηδούν πάλι – γιατί αυτή τη στιγμή έχουν βουβαθεί από τον τρόμο τους – αλλά και οι κυνηγοί θα αποκτήσουν μια υγιή πλέον αγάπη και σχέση με τη φύση, από αρρωστημένη που είναι τώρα. Οι δε υπόλοιποι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τα δάση χωρίς να τρομοκρατούνται από τους πυροβολισμούς που πέφτουν σωρηδόν, και όχι πολύ μακριά από τα σπίτια τους. Όσο για τα περιβαλλοντικά οφέλη, αυτά θα είναι πάμπολλα.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ!

Με τιμή

Για τον ΠΟΦΥΖΩ

Related Posts with Thumbnails