ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Πώς οι Kαλές μας Aγελάδες Παράγουν το Γάλα?

12 Απρ 2010

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αγοράζουν γάλα έχουν στο νου τους σκηνές που κοσμούν τις συσκευασίες γαλακτοκομικών προϊόντων, όπου οι αγελάδες βόσκουν ευτυχισμένες σε καταπράσινα λιβάδια. Η σκηνή αυτή όμως είναι απλά μια φαντασίωση στην εποχή μας. Αν η βιομηχανία κρέατος είναι φρικιαστική, η κατάσταση στη γαλακτοβιομηχανία είναι αναμφισβήτητα πολύ χειρότερη. Οι καταναλωτές είναι αδύνατον να γνωρίζουν τις συνθήκες εκτροφής των ζώων, πολλές φορές ούτε και τη χώρα προέλευσης των προϊόντων που επιλέγουν,αφού η αναγραφή της στις συσκευασίες δεν είναι υποχρεωτική μέχρι στιγμής από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Καθώς οι γαλακτοβιομηχανίες έχουν πρωταρχικό στόχο την αύξηση της παραγωγής και όχι το σεβασμό των ζώων, αν επιμένουμε να τρώμε γάλα, τυρί, κρέμες, παγωτά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι αδύνατο να το κάνουμε με καθαρή συνείδηση - και δεν μιλάμε για το λίπος ή τη χοληστερόλη. Για ένα πράγμα μόνο μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γαλακτοκομικών προϊόντων που καταναλώνουμε προέρχεται από εργοστάσια με φριχτές συνθήκες διαβίωσης, όπως αυτό στο παρακάτω video:

http://www.youtube.com/watch?v=seWystlCBmA

Related Posts with Thumbnails