ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Αποβροχάρης και...Μπαμ!

18 Απρ 2010


Αποβροχάρης σήμερα, κι όλοι ξέρουν ότι με αυτόν τον καιρό έρχονται τα τρυγόνια. Πειθόμενοι λοιπόν στις προτροπές του κυρίου προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου, ο οποίος σέβεται αναμφίβολα τις παραδόσεις του τόπου μας, πολλοί κυνηγοί, άριστα εξοπλισμένοι με τα τζιπ τους, τις φόρμες παραλλαγής, τα σκυλιά τους και τις καραμπίνες τους των οκτώ φυσιγγίων δίνουν από το ξημέρωμα ηρωική και σκληρή μάχη στα ακριβοπληρωμένα πόστα, εναντίον του φτερωτού εχθρού, του φοβερού τρυγονιού. Δεν έχει τέλος ο ηρωισμός τους και η αυτοθυσία τους! Κάηκαν οι λόγγοι από τα σμπάρα! Όσοι νομίζετε ότι το κυνήγι απαγορεύεται τον Απρίλιο, να ξέρετε ότι έχετε λάθος, εδώ είναι Ζάκυνθος και ο κ. πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου και οι πάμπολλοι ακόμα πιο πολιτισμένοι καραμπινοφόροι - ψηφοθήρες αιρετοί μας είναι πάνω από τους νόμους του κράτους, έχουν δικούς τους που τους βολεύουν καλύτερα.
Η Δασική Υπηρεσία (χα! χα! χααααααα!) που θα έπρεπε (λέμε τώρα) να έχει στήσει μπλόκα, είναι τυφλή, κουφή και κουτσή, εξάλλου λυπόμαστε αλλά δεν έχει και προσωπικό, την πονάει και ο κώλος της! Που είναι κι εκείνη η πολυδιαφημισμένη και χρησιμοποιούμενη ως άλλοθι βαρυσήμαντη "Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή", που πληρώνεται φιλότιμα (σνιφ!) από το υστέρημα των κυνηγών για να πιάνει τους κακούς λαθροκυνηγούς που φταίνε για όλα; Α, μην την ψάχνετε, έχει πάει για ψάρεμα, φαίνεται σέβεται κι εκείνη τις "παραδόσεις" των αφεντικών της! Η Αστυνομία μας; Δεν είναι αρμόδια! Η μεγαλειώδης αυθαιρεσία και η ξετσιπωσιά μιας ομάδας ανθρώπων που αποθρασύνθηκαν, επειδή τους επιτρέπεται. Κράααααατος μου!! Μόνο να εισπράττεις ξέρεις!


http://zantegreens.blogspot.com/2010/04/blog-post_15.html


Ένας διαχειριστής της φύσης επί το έργον!


Πριν λίγο καιρό, στο Γουϊσκόνσιν των ΗΠΑ, ένα κυνηγός, ενώ βρισκόταν στη βάρκα του, εντόπισε ένα ελάφι να κολυμπά. Εν τάχει το πυροβόλησε, μην τυχόν και χάσει το τρόπαιο, αλλά αστόχησε. Αμέσως τότε, ο λάτρης και διαχειριστής της φύσης, κυνηγός, πιστός στο καθήκον του, έστριψε τη βάρκα του προς την κατεύθυνση του ελαφιού και πέρασε από πάνω του. Η προπέλα του σκότωσε το ελάφι.

Συνελήφθη για διπλή παράβαση διότι το κυνήγι ελαφιού από βάρκα και μάλιστα όταν αυτό κολυμπά, απαγορεύεται (ενώ όταν τρέχει στο δάσος επιτρέπεται…) και του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολλαρίων και φυλάκιση μερικών μηνών.

Έμεινε με την απορία…εγώ το καθήκον μου έκανα…πρέπει τα ελάφια να κολυμπούν…; εγώ τα αγαπάω τα ελάφια…τι ήθελα ο άνθρωπος;…τα κέρατά του για τον τοίχο μου και το δέρμα του να το κάνω πατάκι για να μην κρυώνουν τα ποδαράκια μου….

Related Posts with Thumbnails