ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Κυνηγετικές εκθέσεις εν έτι 2010

6 Μαΐ 2010

Στις μέρες μας πια είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι το κυνήγι κλυδωνίζεται και οι κυνηγοί για πρώτη φορά νιώθουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

Η 12η κυνηγετική έκθεση της DIANA OUTDOOR EXHIBITION στις 24-28 Μαρτίου, ήταν μια τονωτική ένεση για τους κυνηγούς, μια και αρκετοί εκπρόσωποι του πολιτικού μας κόσμου, ως είθισται, έδωσαν το δυναμικό τους παρόν.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θ. Μωραίτης και καθ’ύλη αρμόδιος για το κυνήγι, η Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κα Α. Γκερέκου και ο Νομάρχης Πειραιά και Νήσων κ. Γ. Μίχας, ο οποίος «τις φυσιολατρικές δραστηριότητες ψάρεμα και κυνήγι» τις εκλαμβάνει ως οικονομικά εργαλεία για την ανάπτυξη αλλά και την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς. Η δε κα Γκερέκου σημειώνει ότι ο εναλλακτικός τουρισμός και οι υπαίθριες δραστηριότητες, που αποτελούν το αντικείμενο του Υπουργείου της, ταυτίζονται με την έκθεση της DIANA. Το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για όλο το χρόνο κι όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή η κα Γκερέκου πιθανόν να θέλει να ενισχύσει τον εθνικό μας προϋπολογισμό με τα έσοδα ενός κυνηγετικού τουρισμού, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων και σε άλλες, στις οποίες οι εμπορευματοποίηση του σκοτώματος φτερωτών και τριχωτών θηραμάτων αποφέρει σημαντικά έσοδα. Οι Έλληνες κυνηγοί τις θεωρούν κυνηγετικούς Παραδείσους. Περίεργες, μα την αλήθεια, αντιλήψεις και ηθικότητες περί Παραδείσου και σκοτώματος... Στο ίδιο οικονομικό μήκος κύματος κινήθηκαν ο κος Μωραίτης, αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής μας ηγεσίας και της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα όλων αυτών «των φαεινών μυαλών», πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το κυνήγι και το ψαροκυνήγι για να διαβούμε τη στενωπή ατραπό της οικονομικής κρίσης, γεμίζοντας με αίμα τον εθνικό μας κορβανά.

Ό,τι πιο νέο διαθέτει το κυνηγετικό εμπόριο παρουσιάζεται στην Έκθεση της DIANA, την οποία κάθε χρόνο συν γυναιξί και τέκνοις, επισκέπτονται οι «λάτρεις και διαχειριστές της φύσης», κυνηγοί, οι οποίοι πραγματώνουν τη λατρεία τους προς τα υπέροχα και πολυαγαπημένα τους θηράματα, σκοτώνοντάς τα.. Φυσικά από μια τέτοια Έκθεση «ύμνο στη χαρά της ζωής» δεν έλειπε και το ζωογόνο βιολογικό κρασί με τις κυνηγετικές ετικέτες. Μετά από ένα καλό σκότωμα, ένα κυνηγετικό κρασί είναι ότι πρέπει για να εορταστεί η ανδρεία των «άξιων αυτών ανδρών». Ο Πλάτωνας, ωστόσο, κατηγορούσε το κυνήγι των μικρών πουλιών, το οποίο και θεωρούσε ανάξιο γενναίων ανδρών.

Συγχρόνως με τη DIANA λειτουργούσε και η 16η Έκθεση (ΦΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΨΑΡΕΜΑ) στο ΠΛΟΒΝΤΙΦ (Φιλιππούπολη) στη Βουλγαρία. Στη 16η Διεθνή Έκθεση Φιλιππούπολης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ανωτάτη Δασική Υπηρεσία και τη Βουλγαρική Ένωση κυνηγών και ψαράδων, έλαβαν μέρος 920 εταιρείες από 5 χώρες. Παρουσιάστηκε όλος ο κυνηγετικός εξοπλισμός, περίτεχνα και χειροποίητα όπλα καθώς και διοράματα βαλσαμωμένων ζώων προς τέρψιν των ντόπιων και ξένων θεατών…

Ο δε κυνηγετικός τουρισμός στη Βουλγαρία προσφέρει και τρόπαια!

Είχε προηγηθεί δε στις 12-15 Μαρτίου η μεγαλύτερη Έκθεση κυνηγετικών ειδών που λαμβάνει χώρα εδώ και 37 συναπτά έτη στη Νυρεμβέργη. Έτσι και φέτος η 37η IWA 2010 & OUTDOOR CLASSICS με 1.141 εκθέτες από 55 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τη συμμετοχή του εμπορικού περιπτέρου Σ. Ναυπλιώτη με τα ελληνικά φυσίγγια Lambro, άνοιξε τις πύλες της για τις δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της.

Το περίπτερο του Ιταλικού ομίλου BERETTA, με παράδοση στα κυνηγετικά φονικά όργανα, είχε όπως πάντα μια από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις. Γιατί εκτός από τις «σκοτώστρες» παρουσιάζει και άλλα αξεσουάρ κυνηγετικής μόδας…Ειδικά επικεντρώνεται σε είδη ένδυσης. Ένας σύγχρονος κυνηγός πρέπει να φοράει ό,τι το καινούριο παρουσιάζει η μοντέρνα κυνηγετική μόδα! Η BERETTA προτείνει για τους άνδρες μια σειρά από κυνηγετικά παραδοσιακά σακάκια και για τις γυναίκες κυνηγούς κουστούμια από ολόμαλλο τουίντ, μπρούντζινα κουμπιά, δερμάτινα καπέλα με φτερά καθώς και άλλα δερμάτινα αξεσουάρ όπως ζώνες, τσάντες κλπ.. Έτσι ώστε τα πουλιά να σκοτώνονται όχι μόνο παραδοσιακά αλλά και από κομψά ενδεδυμένους κυνηγούς και μάλιστα ενδεδυμένους με «έξυπνα» ρούχα! Ο λόγος για την καινοτομία της BERETTA στο καμουφλάζ. Μέχρι σήμερα οι κυνηγοί φορούσαν ρούχα παραλλαγής. Η παραλλαγή όμως ήταν φτιαγμένη με βάση το πως λειτουργεί το ανθρώπινο μάτι και όχι το μάτι του θύματος. Φέτος η BERETTA παρουσίασε μια σειρά κυνηγετικών ρούχων που για πρώτη φορά λαμβάνεται υπόψη η οπτική λειτουργία των θηραμάτων... Δηλαδή οι αποχρώσεις της παραλλαγής και τα σχέδια δημιουργούν μια τέτοια εικόνα στο θήραμα που δεν μπορεί να διακρίνει τον κυνηγό από τον περιβάλλοντα χώρο κι έτσι διευκολύνεται το έργο των «γενναίων» κυνηγών.

Μπράβο και συγχαρητήρια στη BERETTA! Αναρωτιόμαστε μήπως τα επόμενα ρούχα σχεδιαστούν έτσι ώστε να δημιουργούν παράκρουση στα θηράματα και αυτά να οδηγούνται στην αυτοκτονία ώστε να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο το έργο κυνηγών…

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στο «πολιτισμένο» ανθρώπινο είδος μας που όσο εξακολουθεί να επιτρέπει και να θεωρεί το κυνήγι νόμιμη, ψυχαγωγική δραστηριότητα και να εφευρίσκει χίλιους τρόπους για να ξεγελά και να εξοντώνει τα ζώα δε νοείται να λέγεται πολιτισμένο αλλά βάνδαλο και βάρβαρο!

Για την ΠΟΦΥΖΩ

Ρόζα Μηνακούλη

Related Posts with Thumbnails