ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Aν τα Ζώα...Ψήφιζαν;

23 Οκτ 2010

Ψάχνοντας μέσα στις χιλιάδες ανακοινώσεις των υποψήφιων αρχόντων μας για μία έστω αναφορά στα ζώα και στην σύγχρονη τραγωδία που διαδραματίζεται με πρωταγωνιστές, δηλητηριασμένα αδέσποτα, αλεπούδες, ασβούς, μπούφους, πυροβολημένους γλάρους και γεράκια, γάτες και σκύλους βασανισμένους μέχρι θανάτου, κουτάβια και μωρά γατάκια πεταμένα στα σκουπίδια, δεμένα γέρικα, γαιδουράκια παρατημένα να πεθάνουν από ασιτία και αφυδάτωση, πρόβατα γέρικα πεταμένα σε ρέματα με σπασμένα πόδια, επειδη είναι πλέον άχρηστα.... ψάχνοντας λοιπόν για μία έστω κουβέντα για τα ζώα, δεν την βρήκαμε σχεδόν πουθενά. Σχεδόν κανένας δεν αναφέρει τίποτα για αυτά, ούτε καν για να γεμίσει λίγο παραπάνω το πρόγραμμά του. Ίσως μόνον κάποια «ψελίσματα» για το περιβάλλον και την πανίδα, άχρωμα και απόλυτα σε τελευταία μοίρα, παρά το ότι το θέμα αυτό είναι ηθικό πολιτισμικό, οικονομικό (τουρισμός) και διαμορφώνει την ποιότητα της κοινωνίας.

(Ένα παιδί που μαθαίνει να φροντίζει ένα φυτό η ένα ζώο εξοικιώνεται στον σεβασμό του εαυτού του και του συνανθρώπου του .)

Σκεφτήκαμε λοιπόν

«Πώς θα ήταν τα πράγματα στην Ελλάδα, ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΖΩΑ;»

ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΑ ΖΩΑ όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Περιφεριάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ κλπ, θα «έτρεχαν» να μάθουν για τα προβλήματά τους.

Αγαπητοί και άξιοι υποψήφιοι άρχοντες του νησιού μας, ευτυχώς για όλους σας, τα αθώα αυτά πλάσματα δεν ψηφίζουν।

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ!

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ।

Ψηφίζει η Ελένη και η οικογένειά της που τους φόλιασαν τις γάτες.

Ψηφίζουν αυτοί που αντιλαμβάνονται την εγκληματική βαρβαρότητα που ασκείται στα ζώα του τσίρκο.

Ψηφίζει η Μπέτυ και όλοι οι γείτονές της που μαζεύουν καθημερινά πτώματα δηλητηριασμένων ζώων στην περιοχή Γαζίου και που τρέμουν να βγάλουν τα σκυλιά τους στην αυλή.

Ψηφίζει ο Μανόλης και όλη του η οικογένεια που μάζεψαν τον πυροβολημένο σκύλο στις Αρχάνες.

Ψηφίζουν όλοι αυτοί που πέρασαν την φρίκη του κρεμασμένου σκύλου στο Καστέλι.

Ψηφίζουν εκατοντάδες άνθρωποι στις Βασιλειές που αγανακτισμένοι μας έπαιρναν όλο το καλοκαίρι, τρέμοντας να αφήσουν τα παιδιά τους να παίξουν από τον φόβο ύπαρξης δηλητηρίου σε χώρους που παίζουν παιδιά.

Ψηφίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά και όλοι οι περαστικοί από την Νέα Αλικαρνασσό, όπου είδαν δεκάδες ζώα να σφαδάζουνν μέχρι να ξεψυχίσουν.

Ψηφίζουν όλοι όσοι περίμεναν άδικα τους Δήμους, τουλάχιστον να τρέξουν το συντομότερο να καθαρίσουν το διάσπαρτο δηλητήριο.

Αγαπητοί και άξιοι υποψήφιοι, Δήμαρχοι και Περιφεριάρχες, είμαστε πολλοί και είμαστε αγανακτισμένοι από την απόλυτη αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία, τουλάχιστον στην Κρήτη για την πρόληψη των εγκλημάτων αυτών, αλλά και για την καταστολή τους. Η πρόληψη επιτυγχάνεται αν, απλά, ενδιαφερθείτε να συμπεριλάβετε στα προγράμματά σας το θέμα «ΖΩΑ», και αν τηρήσετε τους νόμους που έχει ψηφίσει το Ελληνικό κοινοβούλιο.

Διότι συνεχίζοντας να κρύβεστε πίσω από «προτεραιότητες» και δήθεν «οικονομικά προβλήματα», αν και οι λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι θεσμικές και αποτελούν ηθικό, πολιτισμικό αλλά και οικονομικό (τουρισμός) ζήτημα για τον τόπο..

ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

Περιμένοντας τις απαντήσεις σας στο ερωτηματολόγιο το οποίο συνέταξε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Φιλοζωικών Σωματείων, http://zophoros.ning.com/forum/topics/erotematologio-gia-tis

σας ευχόμαστε....

ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μ.Κ.Ο. ΖΩΦΟΡΟΣ πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία

www.zophoros.ning.com


Related Posts with Thumbnails