ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Θανατηφόρα Απόλαυση και Bεσπασιανές...

18 Νοε 2010

Θανατηφόρα Απόλαυση


Ο λόγος για το ρεπορτάζ του περιοδικού Plus, που διανέμεται δωρεάν, σχετικά με το fugu ή blow fish. Το fugu είναι ένα ψάρι που περιέχει τη δεύτερη πιο δηλητηριώδη ουσία στη φύση, την τετραδοτοξίνη (την πρώτη την περιέχει ένας τροπικός βάτραχος). Είναι ένα πιάτο που οι Γιαπωνέζοι το πληρώνουν πανάκριβα, 200 δολάρια το πιάτο και όχι μόνο.. μερικές φορές το πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους!! Σερβίρεται μόνο σε όσα εστιατόρια έχουν ειδική άδεια και διαθέτουν έμπειρους σεφ, ειδικά εκπαιδευμένους, ώστε αν σε πιάσει το δηλητήριο να σου τοποθετήσουν στην τραχεία ειδικούς σωλήνες. Μετά σε μεταφέρουν στην Εντατική με μηχανική υποστήριξη μέχρι να περάσει η επίδραση της τετραδοτοξίνης.

Το κρέας του είναι πολύ νόστιμο όπως διαβεβαιώνει ο φωτογράφος του ρεπορτάζ που ρίσκαρε τη ζωή του δοκιμάζοντας μερικά πιάτα στο Τόκιο. Ήταν τυχερός! Ένιωσε μόνο ένα μούδιασμα από το σάκε με την ελάχιστη δόση δηλητηρίου (ίσα ίσα για να πάρεις μια γεύση θανάτου) και επέστρεψε σώος για να διηγηθεί την εμπειρία του.

Η θανατηφόρα δόση σε παγώνει ολόκληρο, σου παραλύει τους μύες και πεθαίνεις μέσα σε αγωνία, από ασφυξία διατηρώντας όλες σου τις αισθήσεις.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν και blow fish εκτροφείων που δεν έχουν δηλητήριο. Οι Γιαπωνέζοι καταναλώνουν πάνω από 10 χιλιάδες τόνους το χρόνο και πεθαίνουν αρκετοί από τη λαιμαργία τους. Στην Ιαπωνία λένε θέλω να φάω fugu αλλά δε θέλω να πεθάνω. Μάλλον θα έπρεπε να λένε ας φάω fugu κι ας πεθάνω… Η αδηφαγία των ανθρώπων δεν έχει όρια..

Όμως δεν είναι μόνο το fugu μια θανατηφόρα απόλαυση αλλά και το κρέας και παρά τις διεθνείς συστάσεις ότι η υπερ-κατανάλωση κρέατος βλάπτει όχι μόνο την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον, εμείς εξακολουθούμε να το τρώμε κατά κόρον.
Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (10-11-10) δημοσίευσε ότι μία δεκαετής μελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «The Archives of Internal Medicine» αναφέρει ότι οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι έχουν καθημερινή όρεξη για κόκκινο κρέας (καταναλώνουν κατά μέσο όρο 120γρ. ημερησίως) και αλλαντικά, έχουν κατά 20% - 40% πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Οι ερευνητές μελέτησαν τις αιτίες θανάτου, την ηλικία και το διαιτολόγιο 500.000 ανθρώπων. Σημειώνεται πως από αυτούς οι περίπου 71.000 πέθαναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Λάτρεις των ζωικών προϊόντων οι Έλληνες και κολλημένοι με το κρέας, όπως αναφέρουν στο άρθρο των Νέων, καταναλώνουν 3% περισσότερο από τις Διεθνείς συστάσεις και κατέχουν την τρίτη θέση στο τοπ των 5 Ευρωπαίων κρεατοφάγων με πρώτη την Πορτογαλία και τελευταία την Ιρλανδία.

Ετήσια κατανάλωση κιλών κρέατος κατά άτομο: Πορτογαλία 103,5, Αυστρία 101,8, Ελλάδα 99,6, Μονακό 97 και Ιρλανδία 79,7.

Επισημαίνεται επίσης ότι κατά την κτηνοτροφική παραγωγή χρησιμοποιείται το 8% του πόσιμου νερού που υπάρχει στον κόσμο..


Βεσπασιανές...

Η Ιρλανδία και η Δανία, για να σώσουν το περιβάλλον, είχαν προτείνει να φορολογηθούν οι αγελάδες.. (μια αγελάδα και συγκεκριμένα τα αέρια και τα ρεψίματά της, αφήνουν στην ατμόσφαιρα 4 τόνους μεθανίου το χρόνο).

Η Δανία έκανε πρόταση για 80 ευρώ ανά αγελάδα και η Ιρλανδία για 13 ευρώ.

Προς το παρόν αντιδρούν οι αγελαδοτρόφοι.

Αλήθεια, τα δικά μας σαίνια της Οικονομίας πώς δε σκέφτηκαν να φορολογήσουν κι αυτοί τα αέρια όλων των ζώων, ανθρωπίνων και μη??

Επισημαίνουμε δε ότι ο αυτοκράτορας Βεσπασιανός είχε φορολογήσει τα Δημόσια ουρητήρια τα οποία και ονομάστηκαν Βεσπασιανές....!!


Ρόζα Μηνακούλη

Related Posts with Thumbnails