Θανατηφόρα Απόλαυση
Ο λόγος για το ρεπορτάζ του περιοδικού Plus, που διανέμεται δωρεάν, σχετικά με το fugu ή blow fish. Το fugu είναι ένα ψάρι που περιέχει τη δεύτερη πιο δηλητηριώδη ουσία στη φύση, την τετραδοτοξίνη (την πρώτη την περιέχει ένας τροπικός βάτραχος). Είναι ένα πιάτο που οι Γιαπωνέζοι το πληρώνουν πανάκριβα, 200 δολάρια το πιάτο και όχι μόνο.. μερικές φορές το πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους!! Σερβίρεται μόνο σε όσα εστιατόρια έχουν ειδική άδεια και διαθέτουν έμπειρους σεφ, ειδικά εκπαιδευμένους, ώστε αν σε πιάσει το δηλητήριο να σου τοποθετήσουν στην τραχεία ειδικούς σωλήνες. Μετά σε μεταφέρουν στην Εντατική με μηχανική υποστήριξη μέχρι να περάσει η επίδραση της τετραδοτοξίνης.
Η θανατηφόρα δόση σε παγώνει ολόκληρο, σου παραλύει τους μύες και πεθαίνεις μέσα σε αγωνία, από ασφυξία διατηρώντας όλες σου τις αισθήσεις.
Στην Ιαπωνία υπάρχουν και blow fish εκτροφείων που δεν έχουν δηλητήριο. Οι Γιαπωνέζοι καταναλώνουν πάνω από 10 χιλιάδες τόνους το χρόνο και πεθαίνουν αρκετοί από τη λαιμαργία τους. Στην Ιαπωνία λένε θέλω να φάω fugu αλλά δε θέλω να πεθάνω. Μάλλον θα έπρεπε να λένε ας φάω fugu κι ας πεθάνω… Η αδηφαγία των ανθρώπων δεν έχει όρια..
Λάτρεις των ζωικών προϊόντων οι Έλληνες και κολλημένοι με το κρέας, όπως αναφέρουν στο άρθρο των Νέων, καταναλώνουν 3% περισσότερο από τις Διεθνείς συστάσεις και κατέχουν την τρίτη θέση στο τοπ των 5 Ευρωπαίων κρεατοφάγων με πρώτη την Πορτογαλία και τελευταία την Ιρλανδία.
Ετήσια κατανάλωση κιλών κρέατος κατά άτομο: Πορτογαλία 103,5, Αυστρία 101,8, Ελλάδα 99,6, Μονακό 97 και Ιρλανδία 79,7.
Επισημαίνεται επίσης ότι κατά την κτηνοτροφική παραγωγή χρησιμοποιείται το 8% του πόσιμου νερού που υπάρχει στον κόσμο..
Βεσπασιανές...
Η Ιρλανδία και η Δανία, για να σώσουν το περιβάλλον, είχαν προτείνει να φορολογηθούν οι αγελάδες.. (μια αγελάδα και συγκεκριμένα τα αέρια και τα ρεψίματά της, αφήνουν στην ατμόσφαιρα 4 τόνους μεθανίου το χρόνο).
Η Δανία έκανε πρόταση για 80 ευρώ ανά αγελάδα και η Ιρλανδία για 13 ευρώ.
Προς το παρόν αντιδρούν οι αγελαδοτρόφοι.
Αλήθεια, τα δικά μας σαίνια της Οικονομίας πώς δε σκέφτηκαν να φορολογήσουν κι αυτοί τα αέρια όλων των ζώων, ανθρωπίνων και μη??
Επισημαίνουμε δε ότι ο αυτοκράτορας Βεσπασιανός είχε φορολογήσει τα Δημόσια ουρητήρια τα οποία και ονομάστηκαν Βεσπασιανές....!!
Ρόζα Μηνακούλη