ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Λήξη Κυνηγετικής Περιόδου 29.2.2008

28 Φεβ 2008

«Η ζωή ξεκινά εκεί που σιγούν τα όπλα». Η λήξη της κυνηγετικής περιόδου αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη φύση. Εκατοντάδες χιλιάδες πουλιά και θηλαστικά από την πλούσια ορνιθοπανίδα της ελληνικής φύσης χάθηκαν από το κυνήγι, σ΄ ένα από τα πιο παράλογα, ανήθικα, βάναυσα «σπoρ» που η σύγχρονη κοινωνία πρέπει να βρει τις ηθικές δυνάμεις και τον ορθολογικό προσανατολισμό ώστε να το αποβάλλει ως πρακτική εξάσκηση μιας «εκτόνωσης» από την καθημερινότητα, που δυστυχώς πολλοί ακόμα θεωρούν ως σύνδεση με το απώτερο παρελθόν μιας «φυσικής» οικολογικής συνέχειας.


Η σημερινή κοινωνία, ο σύγχρονος κόσμος έχει καταλήξει στο γεγονός ότι η φύση είναι για όλους. Καθένας μας είναι μέτοχος και κοινωνός αυτού του πολύτιμου και ανεκτίμητου αγαθού που ονομάζεται φυσικός πλούτος της άγριας πανίδας. Το ζητούμενο είναι ότι για τους κυνηγούς το κυνήγι αποτελεί αυτοσκοπός, μια ενέργεια αυτοϊκανοποίησης, και εγωιστικής έξαρσης όπου η θηραματική «διαχειριστική» πολιτική συμβαδίζει με μορφές «αναψυχής». Για το οικολογικό κίνημα αποτελεί μια «αξία»-έκτρωμα που καταπατεί οικολογικές αρχές και κανόνες. Η φύση προσδιορίζεται μόνη της, διαχειρίζεται την ύπαρξη ή όχι των ειδών της με δικές της διεργασίες, και αφήνεται να θεραπεύσει τις πληγές της χωρίς καμιά ανθρωπογενή επέμβαση.

Η ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. από της ιδρύσεως της εδώ και δεκατρία χρόνια διεκδικεί την άμεση κατάργηση του κυνηγιού. Πρότεινε και με αφορμή τις περσινές καταστρεπτικές φωτιές, μια σειρά από μέτρα αποτροπής της κυνηγετικής δραστηριότητας, ανάκαμψης των πληθυσμών της ορνιθοπανίδας αλλά και της πανίδας γενικότερα, δημιουργίας ειρηνικών περιοχών διέλευσης των ειδών, σεβασμού στην ύπαρξη του πιο μικρού, «αμελητέου σε αξία!!», θηλαστικού ή πτηνού.

Ο σύλλογος "Πολίτες για τα δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής" δεν θα πάψει να ζητά την οριστική κατάργηση του κυνηγιού γιατί το κυνήγι, το σκότωμα, η σύλληψη, η δηλητηρίαση, η εισαγωγή και ο εμπλουτισμός, η άμεση ή έμμεση ανθρωπογενή παρέμβαση στα ζώα μόνο δυσοίωνες αλλαγές στους βιοτόπους και υποβάθμιση της βιοποικιλότητας μπορεί να επιφέρει.
Ας αφοπλιστεί επιτέλους η πλεονεξία και η εγωϊστική συμπεριφορά των χιλιάδων κυνηγών για να μπορούμε να ατενίζουμε έναν κόσμο πιο ηθικό που δεν θα στηρίζεται στον άδικο φόνο της πέρδικας, της μπεκάτσας, των τρυγονιών, της πάπιας, του λαγού, του αγριογούρουνου, του ζαρκαδιού και τόσων άλλων πανέμορφων πλασμάτων της Φύσης.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Related Posts with Thumbnails