ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

«Αχ τα Σκαλοπατόπληκτα τα Γαϊδουράκια τα Καημένα! Πως στανιάρουνε στην Ανηφοριά»!

26 Ιουλ 2008

Προς: Νομάρχη Κέρκυρας & Δήμο Παλαιοκαστριτών

Αθήνα, 26 Ιουλίου 2008

Κύριοι,

Αν υπάρχει κάποιο ανθρωπιστικό, οικολογικό ή φιλοζωικό έργο που γίνεται σ’αυτή τη χώρα, αυτό γίνεται με την πρωτοβουλία κάποιων εθελοντικών φορέων που αγωνίζονται με τους πενιχρούς πόρους που διαθέτουν, να το ζωντανέψουν και να το διατηρήσουν στη ζωή.

Και αντί η πολιτεία να ενισχύει, νομοθετικά, οικονομικά αλλά και ηθικά, τέτοιες φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες, όχι μόνο δεν το κάνει, αλλά και προσπαθεί να τις ακυρώσει ή, πολλές φορές, και να τις καταστείλει.

Ο Σύλλογός μας λοιπόν εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την από 7/7/08 απόφαση του Δήμου της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα να «σφραγίσει» το Corfu Donkey Rescue για τους εξής λόγους:

Πρώτα απ’όλα γιατί εκφράζει την αδιάφορη και αρνητική θέση και στάση της πολιτείας μας προς τα ζώα, και στην περίπτωση αυτή τα γαϊδουράκια, που αφού τα καταπόνησαν και τα εξουθένωσαν κάποιοι για να κάνουν τη δουλειά τους, ύστερα τα εγκατέλειψαν αφήνοντάς τα στη μοίρα τους, αφού δεν είχαν τίποτε άλλο πια να τους προσφέρουν.

Γιατί δεν ενίσχυσε καθόλου το καταφύγιο όλα αυτά τα 5 χρόνια της δύσκολης και κοπιαστικής λειτουργίας του και εξακολουθεί να μην το κάνει.

Γιατί τόσο αβασάνιστα όχι μόνο υποτιμάει, αλλά και προσπαθεί να ακυρώσει το τόσο αξιόλογο έργο των εθελοντών του CDR, αφού παίρνει την απόφαση να κλειστεί το καταφύγιο πριν καλά-καλά βρεθεί κάποιος άλλος χώρος όπου θα μπορέσει να στεγάσει αυτά τα δύστυχα πλάσματα.

Τέλος, γιατί παίρνει την απόφαση να κλειστεί το καταφύγιο χωρίς να έχει μια λειτουργική λύση να προτείνει συμμετέχοντας ενεργά (ο ίδιος ο Δήμος) στην υλοποίησή της, όπως θα όφειλε να έκανε.

Προτείνουμε λοιπόν οι αρχές του νησιού να βοηθήσουν το CDR στην προσπάθεια που κάνει για επανεγκατάστασή του σε άλλο χώρο, ενισχύοντάς το τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να αμείβονται και να ανταμείβονται με το παραπάνω, γιατί αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς ακολούθηση κι όχι προς αποφυγή, όπως αποτελούν κάποιες άλλες!

"Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται απο το πως φέρεται στα ζώα. Στο μυαλό μου, η ζωή ενός προβάτου δεν είναι λιγότερη πολύτιμη από αυτή ενός ανθρώπου." - Μαχάτμα Γκάντι

Για την ΠΟΦΥΖΩ
Μάριζα Χριστοδούλου

Related Posts with Thumbnails