ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Γαλαζοαίματη Σκληρότητα

15 Σεπ 2008

ΡΕΤΑ...τα ρούχα για τα ζώα

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

Βγήκαν κυριολεκτικά από τα ρούχα τους και χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους... είπαν: «Ναι στο γυμνό δέρμα, όχι στο δέρμα αρκούδας» (Bare skin, not bear skin).

Βγήκαν από τα ρούχα τους οι ακτιβίστριες
Με κολλημένες σημαίες της Μ. Βρετανίας στα ημίγυμνα οπίσθιά τους και καπέλα από ψεύτικη γούνα, όμοια με εκείνα που φορούν οι φρουροί του παλατιού της Αγγλίας, οι τρεις ακτιβίστριες της Peta... γθύδηκαν, χθες, έξω από τη βρετανική πρεσβεία της Αθήνας για να παρουσιάσουν τη γυμνή αλήθεια και να στείλουν το μήνυμα: «Η γούνα της αρκούδας είναι για την αρκούδα, όχι για τους φρουρούς του παλατιού».

Οι δύο από αυτές, Βρετανίδες στην καταγωγή, βρέθηκαν να εξηγούν στους αστυνομικούς του Τμήματος Συντάγματος τον λόγο της διαμαρτυρίας τους, αφού περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και τουλάχιστον τέσσερις μοτοσικλέτες έφτασαν στην οδό Πλουτάρχου για να τις προσαγάγουν.

Περίπου μία ώρα αργότερα, οι ακτιβίστριες -που έχουν λάβει μέρος στη γυμνή εκστρατεία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να έχουν ποτέ προσαχθεί (μόνο στην Ελλάδα συνέβη αυτό)- αφέθηκαν ελεύθερες.

Στην ολιγόλεπτη διαμαρτυρία τους τα μέλη της οργάνωσης των Ανθρώπων για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (People for the Ethical Treatment of Animals) κάλεσαν και από την Αθήνα τη βασίλισσα Ελισάβετ και το βρετανικό υπουργείο Αμυνας να σταματήσουν την άσκοπη δολοφονία των αρκούδων για τη διακόσμηση των καπέλων των βασιλικών φρουρών και να βρεθεί άλλο συνθετικό υλικό για την κατασκευή τους.

«Χρειάζεται το τρίχωμα μίας -μερικές φορές- και δύο μαύρων αρκούδων για να φτιαχτεί το καπέλο ενός φρουρού. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα καπέλα αυτά φτιάχνονται από ψεύτικη γούνα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι μαύρες αρκούδες κυνηγιούνται και σκοτώνονται για τα καπέλα αυτά. Οταν καταφέρουν να ξεφύγουν από τους κυνηγούς, αιμορραγούν μέχρι να πεθάνουν. Και μαζί πεθαίνουν από ασιτία και τα μωρά τους, αν πρόκειται για μητέρες», επισημαίνει στην «Ε» η Ιβα Ζαμιέτζκα.

«Στον 21ο αιώνα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη χρήση διακοσμητικών καπέλων από το δέρμα ζώων», προσθέτει η Λόρεν Μπόουι, συντονίστρια της καμπάνιας Peta Europe. «Οσο το βρετανικό υπουργείο Αμυνας επιτρέπει τη σφαγή των ζώων θα έχει αίμα στα χέρια του. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», τονίζει.

Την ίδια άποψη με τα μέλη της Peta φαίνεται ότι έχει και το 80% των Βρετανών, αφού σε δημοσκόπηση απάντησαν ότι είναι αντίθετοι στη διάθεση κονδυλίων από τους φορολογούμενους για να σκοτώνονται οι αρκούδες στον Καναδά για τα καπέλα της βασιλικής φρουράς.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την καμπάνια και, γιατί όχι, να υπογράψεται το κείμενο διαμαρτυρίας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.unbearablecruelty.com

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/09/2008

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=835507

http://www.guardian.co.uk/world/2008/sep/17/greece.animalwelfare



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 Σεπτεμβρίου 2008

“ΓΥΜΝΟΙ” ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Β. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΚΑΘΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΑΡΚΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ.



Οι ακτιβιστές καλούν τη Βασίλισσα και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας να σταματήσει τη δολοφονία των μαύρων αρκούδων για τα διακοσμητικά καπέλα της βασιλικής φρουράς.

Αθήνα – Φορώντας καπέλα με ψεύτικη γούνα, μέλη της ΠΕΤΑ (People for the Ethical Treatment of Animals Europe - PETA) θα κρατήσουν πανό με τις λέξεις "Bare Skin, Not Bear Skin" και “Φρουροί: Μη χρησιμοποιείτε γούνα!” μπροστά από τη Βρετανική Πρεσβεία. Η οργάνωση καλεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ και το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας να σταματήσουν την άσκοπη δολοφονία των αρκούδων για τη διακόσμηση των καπέλων της βασιλικής φρουράς.

Ημέρα: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 11.00
Τόπος: Βρετανική Πρεσβεία, Β. Σοφίας και Πλουτάρχου

Μέλη της ΠΕΤΑ θα “ξεγυμνωθούν” για να σταματήσει η σφαγή των αρκούδων. Απαιτείται η γούνα μιας ολόκληρης αρκούδας για να φτιαχτεί ένα μόνο καπέλο. Πολλές από τις αρκούδες που σκοτώνονται, πυροβολούνται πολλές φορές πριν πεθάνουν. Μερικές ξεφεύγουν από τους κυνηγούς και αιμορραγούν μέχρι θανάτου. Όταν οι μητέρες σκοτώνονται, τα μικρά που μένουν ορφανά πεθαίνουν από ασιτία.

“Είμαστε εδώ σήμερα για να παρουσιάσουμε τη γυμνή αλήθεια πίσω από τα καπέλα της βασιλικής φρουράς. Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας έχει αίμα στα χέρια του καθώς συνεχίζει να επιτρέπει τη σφαγή των ζώων για τίποτε παραπάνω από διακοσμητικά καπέλα. Συνθετικές γούνες, που δεν προέρχονται από ζώα, μπορούν να χρησιμεύσουν ως εναλλακτικές λύσεις”, αναφέρει ο συντονιστής της καμπάνιας της PETA Europe Lauren Bowey. "Η παράδοση δεν αποτελεί δικαιολογία για τη σκληρότητα".

Σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της PETA Europe, σχεδόν 80% των Βρετανών ήταν αντίθετοι με τη διάθεση κονδυλίων από τους φορολογούμενους για να σκοτώνονται οι αρκούδες του Καναδά και να χρησιμοποιούνται τα δέρματά τους ως διακοσμητικά καπέλα για τις πέντε μονάδες στρατού της βασίλισσας της Βρετανίας. Η PETA και οι συνεργάτες της έχουν εξασφαλίσει τη βοήθεια επώνυμων σταρ όπως των: Pamela Anderson, Pink, Sir Roger Moore, Morrissey, James Cromwell, Twiggy και άλλων, ζητώντας την απαγόρευση της χρήσης γούνας από αρκούδες για τα καπέλα της βασιλικής φρουράς.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο της PETA Europe: www.UnbearableCruelty.co.uk.

Όλγα Κήκου

Related Posts with Thumbnails