ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Απορρίψτε το Κυνήγι ως Δραστηριότητα

7 Οκτ 2008

Διακήρυξη Θεματικής Ομάδας Οικολόγων-Πράσινων για το Κυνήγι
4-10-2008

Σε ποια οικολογική ηθική αναφέρονται οι κυνηγοί όταν δηλώνουν "προστάτες του περιβάλλοντος"; Η Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων - των Οικολόγων Πράσινων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4-10-08), σας καλεί να απορρίψετε το κυνήγι ως ψυχαγωγική δραστηριότητα που προσχηματικά χρησιμοποιεί τον οικολογικό λόγο.

Επειδή:
♦ Οι αξίες που διέπουν το κυνήγι ως δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχουν με την οικολογία.
♦ Αποτελεί πλέον χρήση βίας για ψυχαγωγία και όχι σε αναζήτηση τροφής.
♦ Καλλιεργεί τη θεσμοθετημένη και νομιμοποιημένη βία, καθώς δολοφονούνται όντα που συναισθάνονται και υποφέρουν.
♦ Προωθεί επιθετικά ένστικτα.
♦ Είναι το πιο αντιπαιδαγωγικό "άθλημα" για νέους: υιοθετεί το καρτέρι που εθίζει στην πιο ανέντιμη και θρασύδειλη συμπεριφορά, όπου δολοφονούνται ζώα την ώρα που τρώνε ή πίνουν.
♦ Είναι αντιδημοκρατικό καθώς η δύναμη και οι ευκαιρίες των κυνηγών είναι δυσανάλογες με εκείνες των θυμάτων τους. Επαναληπτικές καραμπίνες, κινητά και ενδοεπικοινωνία βρίσκονται απέναντι σε ανίσχυρα και εξαντλημένα από τη πείνα θύματα.
♦ Καταστρέφει το περιβάλλον και την πανίδα με τη συσσώρευση πλαστικών απορριμμάτων και μολύβδου σε δασικές περιοχές, ενώ συχνά γίνεται και η αιτία πυρκαγιών από απροσεξία.
♦ Απειλεί τη βιοποικιλότητα, με την εξαφάνιση πολλών ειδών και με την όχληση στα μεταναστευτικά πουλιά, που πεθαίνουν από εξάντληση εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν.
♦ Θεωρείται εχθρική δραστηριότητα για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που αντιπαθούν τη βία και τα θανατηφόρα ατυχήματα που συμβαίνουν στο κυνήγι. Η πλειοψηφία επιθυμεί και προωθεί μια πιο αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων.
♦ Οι κυνηγοί με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο κλέβουν από τη φύση εκατοντάδες χιλιάδες ζώα για την ψυχαγωγία τους χωρίς να τους ανήκουν. Τα ζώα είναι αναπόσπαστο μέρος της φύσης και οι πολίτες της χώρας μας μπορούν να έλθουν πιο κοντά σε αυτά με την παρατήρηση, τη φωτογράφιση και μελέτη τους και όχι με τη δολοφονία τους.

Υπάρχει εναλλακτική λύση; Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ λένε ΝΑΙ! Οι επιχειρήσεις σχετικές με το κυνήγι, όπως μονάδες εστίασης, διαμονής και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις, μπορούν να προωθήσουν άλλες οικο-τουριστικές δραστηριότητες, όπως ημέρες γευσιγνωσίας και βιολογικών προϊόντων, ξεναγήσεις, άλλα αθλήματα, και τη λαογραφία.

ΗΛΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΙΧΩΣ ΚΥΝΗΓΙ!

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Related Posts with Thumbnails