ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Η Ημέρα της Γυναίκας και...η Νύχτα των Ζώων

10 Μαρ 2009

"Γυναίκες πεθαίνουν σήμερα από νευρική ανορεξία κυνηγώντας το ονειρικό σώμα των μοντέλων.
Γυναίκες κυνηγούν καθημερινά το όνειρο της επόμενης πλαστικής βάζοντας ακόμα και σε κίνδυνο την υγεία τους.
Γυναίκες βρίσκονται σήμερα σε συνεχή κατάσταση χαμηλής αυτο-εκτίμησης, άγχους, κατάθλιψης γεμάτες ενοχές και ντροπή γιατί απέχουν αρκετά από τις γυναίκες, το ιδανικό στερεότυπο στις διαφημίσεις των γυναικείων περιοδικών.
Εταιρείες καλλυντικών για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία που οι ίδιες καλλιεργούν:
δεν διστάζουν να κοροϊδέψουν τις γυναίκες με ψεύτικες υποσχέσεις για εξαφάνιση των ρυτίδων σε 8 ημέρες (στην Βρετανία απαγορεύτηκαν)
δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν νέες ουσίες όπως νάνο υλικά χωρίς να γνωρίζουν την ασφάλεια της χρήσης τους
δεν διστάζουν χρόνια τώρα να χρησιμοποιούν παράγωγα πετρελαίου, χημικά συνθετικά χρώματα και αρώματα, αλλεργιογόνα, συντηρητικά, σιλικόνες κάτω από τον ψεύτικο τίτλο των φυσικών και φυτικών καλλυντικών
Γυναίκες για δεκαετίες χρησιμοποιούσαν καρκινογόνες ουσίες και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα με άλλες αλλεργιογόνες ουσίες να βάφουν τα μαλλιά τους
Γυναίκες στην εφηβεία τους προσλαμβάνουν από τα καλλυντικά προϊόντα επικίνδυνες ουσίες που διαταράσσουν το ορμονικό σύστημα.
Ανήλικα κορίτσια εκπαιδεύονται μέσα από τα παιχνίδια, τα περιοδικά και την τηλεόραση στην χρήση καλλυντικών προϊόντων.
Οι κατακτήσεις των γυναικών δεν είναι το δικαίωμα στην βαφή και το ρουζ αλλά ακριβώς το αντίθετο, αρνούμενες στερεότυπα κοινωνικών ρόλων που την θέλουν μια βαμμένη ξανθιά μπάρμπι. Οι γυναίκες δεν είναι γλάστρες διακοσμητικές ή σεξουαλικά αντικείμενα, αλλά παραμένουν θύματα της βιομηχανίας μόδας και ομορφιάς".

Aνακοίνωση των «Οικολόγων-Πράσινων» για την ημέρα της Γυναίκας στις 8.3.09


Στην παραπάνω ανακοίνωσή τους οι Ο-Π, μεταξύ άλλων, παρουσιάζουν τις γυναίκες ως θύματα της βιομηχανίας μόδας και ομορφιάς. Και εμείς στο ΠΟΦΥΖΩ επισημαίνουμε ότι οι γυναίκες σήμερα ναι μεν είναι, κατά το πλείστον, θύματα της μόδας και της ομορφιάς, αλλά από την άλλη έχουν τη βούληση και την επιλογή να μην είναι. Ναι, αυτές τουλάχιστον την έχουν, γιατί υπάρχουν και κάποια άλλα θύματα που δεν την έχουν και που πεθαίνουν ανήμπορα και ανυπεράσπιστα, μέσα σε απάνθρωπα βασανιστήρια από μεφιστοφελικούς «επιστήμονες», με τρόπους που θα ζήλευαν ακόμη και οι δήμιοι της Ιεράς Εξέτασης, στα εργαστήρια της ξανθιάς μπάρμπι.Κουνέλια ταΐζονται από τον πρωκτό με κραγιόν, επειδή οι «επιστήμονες» προφανώς έχουν μπερδέψει τα χείλη των γυναικών με τον πρωκτό των κουνελιών. Κουνέλια βομβαρδίζονται με διάφορες τοξικές ουσίες, ακινητοποιημένα μέσα σε ειδικά κουτιά, και πεθαίνουν με εξαμβλωμένα μάτια μέσα σε φριχτούς πόνους. Ποντίκια και άλλα τρωκτικά ξυρίζονται και αλείφονται με διάφορες ουσίες, τυλίγονται σε αλουμινόχαρτα και τσουρουφλίζονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ωραία επιδερμίδα των γυναικών από τα διάφορα καλλυντικά, μιας και το δέρμα των τρωκτικών είναι ίδιο με των γυναικών, μόνο που στις γυναίκες λείπει το ποντικίσιο τρίχωμα...Διάφορες εταιρείες κοσμετολογίας, οι οποίες υπόσχονται αγέραστα δέρματα και αιώνια νεότητα χρησιμοποιούν ζωικά έλαια από βιζόν, κάστορες, χελώνες, μουρούνες, σίελο σαλιγκαριών και άλλα πτωματικά υλικά στις κρέμες τους.

Όμως εμείς, οι γυναίκες του 21ου αιώνα, εκτός από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, θα πρέπει να κατανοήσουμε, ότι δεν είμαστε το μοναδικό είδος στο πλανήτη με δικαιώματα. Άλλωστε, ο δρόμος μέσα από την αναγνώριση των δικαιωμάτων μας περνάει μέσα από το δρόμο της αναγνώρισης των δικαιωμάτων κάθε αισθανόμενου όντος.
Γι’αυτό πρέπει να φωνάξουμε ένα ισχυρό ΟΧΙ στις βιομηχανίες της μόδας και της ομορφιάς, που μας πουλάνε αιώνια νεότητα, πουλώντας πρώτα τη δική τους ψυχή και έπειτα τη δική μας στον oξαποδώ. Πρέπει να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στα εμπλουτισμένα με πτωματικά υλικά προϊόντα τους προερχόμενα από μια μάνα ή ένα παιδί που δεν ανήκουν στο είδος μας. Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε έναν κόσμο χωρίς βία, αδικία και διακρίσεις...Έναν κόσμο που δεν θα φτιάχνει καλλυντικά, αρώματα και κρέμες νεότητας καταστρέφοντας άλλα πλάσματα.

ΠΟΦΥΖΩ

Related Posts with Thumbnails