ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Όχι στο Κυνήγι - Ναι στη Ζωή

28 Αυγ 2009

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
H πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν ασχολείται με το “ευγενές άθλημα” , όπως πολύ άστοχα έχει χαρακτηριστεί η κυνηγετική δραστηριότητα, και δεν την αποδέχεται, αφού διαταράσσει τις ισορροπίες της φύσης και προβαίνει σε ατέλειωτες εκτελέσεις της πανίδας της χώρας μας χάριν ψυχαγωγίας. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα γιατί ως βίαιη πράξη δεν προάγει τον πολιτισμό μας, το σεβασμό προς τα άλλα όντα του πλανήτη αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο. Πλήθος μελετών αποδεικνύουν ότι η βία σε ζώα έχει άμεση σχέση με τη βία σε ανθρώπους. Η ψυχρή δολοφονία ζώων μεταφέρει το μήνυμα ότι κάποιοι έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν τη δύναμή τους σε άλλους με βίαιο τρόπο.

Και ενώ ο αριθμός των κυνηγών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια και όλο και πιο πολλοί Έλληνες καταδικάζουν το κυνήγι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει την υποστήριξή του δίνοντας επίσημη “άδεια” εξόντωσης τεράστιου αριθμού θηλαστικών και πτηνών για την προσωπική ευχαρίστηση των κυνηγών. Σημειωτέον, ότι μετά από πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου, η θηροφύλαξη, αφήνεται στα χέρια των ίδιων των κυνηγών, δίνοντάς τους πλήρη έλεγχο του κυνηγιού. Οι κυνηγοί μάλιστα, προτείνουν αύξηση αντί για μείωση του κυνηγιού και άρση απαγορεύσεων, όπως, η πρόσφατη απαράδεκτη πρόταση από την κυνηγετική συνομοσπονδία για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού του ζαρκαδιού, είδος το οποίο ήδη απειλείται πολύ έντονα λόγω του φαινομένου της λαθροθηρίας.

Καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας μας έχουν καταστραφεί από τις συνεχείς πυρκαγιές ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εκτεταμένη οικιστική ανάπτυξη σε πολλές περιοχές δρα εναντίον της πανίδας μας, η συνεχής μείωση των βιοτόπων των ζώων και τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα, καθώς και οι ανθρώπινες δραστηριότητες καταστρέφουν σε μεγάλο βαθμό τους βιότοπους, είναι σημαντικό το Υπουργείο να πάρει επιτέλους μέτρα ενάντια στο κυνήγι και υπέρ της φύσης και των ζώων. Σημειωτέον ότι οποιαδήποτε κυνηγετική δραστηριότητα, νόμιμη ή παράνομη, καθιστά επικίνδυνη για όλους τους πολίτες της χώρας μας, την οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τη φύση, όπως εκδρομές, πεζοπορίες, κλπ. καθώς κανείς δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε περιοχές που βρίσκονται κυνηγοί.

Η ανάγκη προστασίας του πολύτιμου φυσικού κεφαλαίου της χώρας είναι επιτακτική. Πλήθος οργανώσεων και πολιτών της χώρας έχουν ζητήσει επανειλημμένως σοβαρά περιοριστικά μέτρα χωρίς ανταπόκριση. Παραθέτουμε μερικά, όπως την απαγόρευση του κυνηγιού τον Φεβρουάριο, γεγονός που συμβαδίζει και με τις ρυθμίσεις της ΕΕ, την απαγόρευση του κυνηγιού σε ολόκληρο το νομό της Αττικής όπου διαμένει ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας, τη δραστική μείωση των αριθμών των ζώων που επιτρέπεται να σκοτωθούν, την αξιολόγηση της διαδικασίας της έκδοσης άδειας οπλοφορίας, και πολλές άλλες. Είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν εγκρίνει την κυνηγετική δραστηριότητα. Οι Έλληνες αυτοί είναι ασύγκριτα περισσότεροι από τους κυνηγούς που εξαπολύονται στη φύση της χώρας μας και την υποβάλλουν σε απίστευτες δοκιμασίες.

Η πολιτεία μέσω του Υπουργείου, θα πρέπει να λάβει μέτρα για να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν. Ως πολίτες, οφείλουμε να επιλέξουμε να κρατήσουμε εκείνα τα στοιχεία της παράδοσής μας που προάγουν τις αξίες του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του σεβασμού προς τη φύση. Καλούμε το Υπουργείο να δείξει με έμπρακτο τρόπο το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να προωθήσει τις αξίες του πολιτισμού και όχι να στηρίζει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.
Το παρόν κείμενο υπογράφουν οι παρακάτω:
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (100 σύλλογοι)
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ)- (80 σύλλογοι)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων

ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ!!!
Εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει μια online διαμαρτυρία για την απαγόρευση του κυνηγιού για 5 χρόνια, στην Ελλάδα, καθώς μετά τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού η πανίδα της χώρας έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό και προκειμένου να επανέλθουν στους φυσιολογικούς πληθυσμούς και να επιβιώσουν, χρειάζεται να σταματήσει το κυνήγι για ένα χρονικό διάστημα. Η διαμαρτυρία θα επιδοθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος ...
Όσοι ενδιαφέρεστε, υπογράψτε εδώ:
http://www.petitiononline.com/isoniso/petition.html

Related Posts with Thumbnails