ΠΟ. ΦΥ. ΖΩ.

Η Φωτό Μου
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Νομίμως ανεγνωρισμένο Σωματείο αρ. εγκρ. 2203/95 - Μέλος του ΠΑΝΔΟΙΚΟ - Αλκιβιάδου 24, 104 40 Αθήνα Τηλ.-Fax: 210 88 14 677, Κινητό: 6979 314028
Προβολή πλήρους προφίλ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

ΓΙΝΕ ΕΝΑ

Aυτο ειναι...

Aυτο ειναι...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOM REGAN ΣΤΗ ΜΚΟ ΣΟΛΩΝ - ΙΟΥΝΗΣ 2009

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 24.6.2009

Testing...One, Two, Three...

Προστατέψτε τα Ζώα στον Έβρο από τις Πλημμύρες

17 Φεβ 2010

Δελτίο Τύπου

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι ζωοφιλικές οργανώσεις της χώρας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τη συνέχιση της κακοκαιρίας στην περιοχή του Έβρου, όπου η στάθμη του ποταμού στην περιοχή του Πυθίου έχει ξεπεράσει το σημείο συναγερμού με ορατό τον κίνδυνο να πνιγούν πολλά ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες. Σε περιοχές της Βουλγαρίας υπήρξαν έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα τα χιόνια που λιώνουν, να συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες νερού στα φράγματα. Μέχρι στιγμής το νερό έχει συγκρατηθεί, αλλά, στις επόμενες μέρες, ίσως χρειαστεί να ανοιχτούν τα φράγματα για εκτόνωση.

Οι αρχές της περιοχής του Έβρου βρίσκονται σε ετοιμότητα και με ανακοινώσεις τους καλούν τον κόσμο να απομακρύνει από την περιοχή την περιουσία του, δηλαδή, μηχανήματα και ζώα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων καλεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και όλους τους τοπικούς αρμόδιους φορείς, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ιδιαίτερα, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής οφείλουν να μεριμνήσουν, ώστε να απομακρυνθούν εγκαίρως όλα τα ζώα, για να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα των πλημμυρών του 2006, όπου πολλά ζώα πνίγηκαν κλεισμένα στα μαντριά τους ή δεμένα στο παχνί τους αφού ούτε καν είχαν ελευθερωθεί ώστε να μπορέσουν να σωθούν από μόνα τους.

Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και τους κτηνοτρόφους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να μη ξαναδούμε τις ίδιες τραγικές εικόνες απεγνωσμένων ζώων, κλεισμένων στις κτηνοτροφικές μονάδες χωρίς ελπίδα φυγής. Οι διάφορες επιδοτήσεις από την πολιτεία πρέπει να βασίζονται και στη μέριμνα για την ευζωία των παραγωγικών ζώων. Η πολιτεία οφείλει να αποτρέψει τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στις πλημμύρες περασμένων ετών αλλά και στις πυρκαγιές που μαστίζουν τη χώρα κάθε χρόνο, όπου τα ζώα παραμένουν κλεισμένα στις εγκαταστάσεις και βρίσκουν τραγικό θάνατο, έτσι ώστε να δοθούν αποζημιώσεις για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου.

Η χώρα μας, έχοντας συνυπογράψει τη Συνθήκη του Άμστερνταμ που αναγνωρίζει τα ζώα ως συναισθανόμενα όντα, οφείλει να σεβαστεί το γεγονός ότι τα ζώα νιώθουν την αγωνία, τον πόνο και φοβούνται το θάνατο και να λάβει μέτρα που θα αποτρέπουν αυτούς που εκμεταλλεύονται τις φυσικές καταστροφές για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Related Posts with Thumbnails